Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A mai mérkőzés tétje: versenyben maradni

Az eddigi tapasztalatok alapján francia együttes soproni vendégjátéka esetén garantált a fordulatokkal tarkított drámai kosárcsata a női Euroligában. Így volt a Bourges és az Aix-en Provence ellen is.

Ma a Valenciennes lép pályára a hűség városában. Tucatnyi ponttal kapott ki, ám korántsem tucatjátékkal az Orsi a Valenciennes otthonában. Az Euroliga negyeddöntőjének mai visszavágóján a soproniak számára az „életben", azaz a versenyben maradás a tét.

Gratuláció a győzelem után

A kérdésre, mely szerint gratulálhatunk-e a kinti játékhoz, Natalia Hejková határozott nemmel felelt, mondván, gratulálni csak győzelemhez illik. Az Orsi viszont – bár szigorú edzője értékítélete szerint nem játszott rosszul – alulmaradt a „halálcsoport" győztese, az utóbbi három évben a Final Four- ban szereplő Valenciennes otthonában.

A szakvezető szerint kifejezetten jó meccset játszottak Franciaországban a soproniak, bár ezen a meccsen néha úgy tűnt: ahhoz, hogy valaki nyerni tudjon a franciák otthonában, vagy 10–15 ponttal jobbnak kell lenni. Ezzel arra akart utalni Hejková, hogy a mérkőzésen a hazaiak több mint háromszor annyi büntetőt dobhattak (28), mint a soproniak (9). Különösen a kitűnő belga center, Wauters élvezett „megkülönböztetett védelmet" a játékvezetők részéről, miközben Streimikyte egyetlen büntetőt sem dobhatott, pedig nem mindig a legtisztább eszközökkel akadályozták a hazaiak.

Persze nem elsősorban a bírákban keresendő a vereség oka, mert a Valenciennes kitűnő csapat. Az Orsinak két kisebb rövidzárlata akadt, az egyik az első negyed második felében, a másik pedig a negyedik közepén, és ezeket könyörtelenül kihasználta az ellenfél. Az viszont a csapat tartását bizonyította, hogy a hajrában 14 pontos hátrányból is felállt, és másfél perccel a befejezés előtt feljött 6-ra. Hejková a vereség ellenére büszke csapatára, és reméli, a mai meccs után még büszkébb lehet, s gratulációkat is fogadhat...

Bízik benne: Sopronban folytatódik csapata remek hazai sorozata a francia együttesek ellen. Mint mondta, kint is nagyon sokat jelentett az az egybusznyi soproni drukker, akik segítették, biztatták játékosait. A szurkolók segítségére itthon is nagy szükség lesz, hiszen Hejková szerint ennyire erős társulat még nem játszott ebben az évadban Sopronban. Óriási bravúrnak számítana a Valenciennes legyőzése és életben maradnának a Final Fourba jutásra a remények.

Goca és Sanja is bizakodik

Ahogy a szezon során szinte mindig, Franciaországban is az Orsi vezéregyénisége volt Gordana Kovacevic. A szerb bedobó szerint a mai visszavágón nem szabad, hogy előforduljanak azok az egy-két perces gyengébb periódusok, amelyek miatt vesztett az Orsi. A Goca becenévre hallgató kiválóság tehát úgy véli, hogy a győzelemhez végig maximális koncentráció szükséges, de hazai környezetben képesnek érzi a csapatot arra, hogy végrehajtsa a nagy bravúrt, és legyőzze Európa egyik, ha nem a legjobb csapatát.

Sanja Vesel remekül játszott, csereként pályára lépve 3 triplát is elsüllyesztett az időnként zónavédekezéssel is próbálkozó Valenciennes kosarába. Elmondta: kint is végig úgy érezte, hogy van esély a győzelem megszerzésére, hiszen csaknem végig a Valenciennes sarkában volt az Orsi. Itthon pedig biztos benne: bárki is kerül a pályára, mindent megpróbál megtenni a győzelem megszerzése érdekében.

Szurkolnak a sikerért

Gyurátz László egyike volt a mintegy 50 mindenre elszánt soproni drukkernek, akik elutaztak Franciaországba. Mint kifejtette: a helyiek nagyon szívélyesen fogadták a soproni küldöttséget, és remek szurkolótábora és persze csapata van a Valenciennes-nek. Szerinte remekül helytállt az Orsi, de ma még ennyivel jobb a francia csapat a soproninál. Ennek ellenére a mai, hazai mérkőzésen, nagyon szoros csatában egészen kis különbséggel is, de a soproni együttes sikerét várja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A töltéstavai jó példa

A helyi önkormányzat nemrég megvásárolta Töltéstaván a labdarúgópályát. Felújítják a gyepszőnyeget… Tovább olvasom