Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A magyar súlyemelők nem támogatják Aján Tamást

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) Nagy Róbertet, dr. Mezőfi Miklóst és Zsuga Imrét javasolja a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) különböző bizottságaiba, ugyanakkor nem javasolja Aján Tamásnak, az IWF jelenlegi elnökének újraválasztását a világszövetség március eleji, budapesti kongresszusán.
"Most még nem kívánok reagálni. Megvárom az elnökség írásos indoklását, azt követően sajtótájékoztatón állok ki a közvélemény elé" - nyilatkozta a távirati iroda érdeklődésére kedd este Aján Tamás, aki jelen volt az elnökségi ülésen.

A magyar sportdiplomata a múlt hét végén nyílt levélben fordult a honi súlyemelő társadalomhoz, összefogást szorgalmazva, mert úgy látja, hogy a széttagoltság, a belső ellentétek a sportág ellehetetlenülését okozzák.

Az IWF első embere, aki a MOB főtitkáraként és a NOB tagjaként is jegyezte levelét, azt írta, hogy a nyári olimpián részt vett súlyemelők tiszteletre méltó és feltétlenül elismerést érdemlő eredményt értek el, ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy az Athénban történt pozitív esetek beárnyékolják az ötkarikás sikereket.

Aján Tamás több mint négy évtizede tevékenykedik a súlyemelősportban, volt a magyar szövetség főtitkára is, majd 1976-ban a nemzetközi szövetség főtitkárának választották, 2000 decemberében pedig közfelkiáltással lett az IWF elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockázat nélkül nincs siker

Bő egy hónappal a Dakar-rali rajtja előtt már „csak” a gyári motorra várnak az első győri motorosok. Közülük Varga Ákos nemcsak a célba érésre koncentrál. Ha kell, akkor kockáztat is a sivatagban. Alig több mint egy hónap van hátra a Dakar-rali rajtjáig. Mint ismeretes, két győri motoros, Varga Ákos és Nagy Péter gondolta úgy néhány hónappal ezelőtt, hogy belevág a nagy kalandba. Tovább olvasom