Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A Magyar Kupa győztese a Sopron

A Digi női Magyar Kupa négyes döntőjében a Sopron magabiztos játékkal győzött az UNI SEAT Győr ellen, így ők nyerték a magyar kupát. A Győr a második helyen végzett, a Pécs lett a harmadik, míg a Zalaegerszeg a negyedik.

IV. negyed: Őri Györgyi kosarával kezdődik a negyedik negyed, büntetőzhet is (43-49). Fegyverneky Zsófia szerez kosarat 8 perccel a vége előtt.

A Sopron csapata nyerte meg a négyes döntőt.
A Sopron csapata nyerte meg a négyes döntőt.

Fegyverneky ismét kosarat szerez (45-53). Fűrész tör be, büntetőzhet (45-55). Iva Ciglar eredményes a Győrben. Zavecz Hanna értékesít két büntetőt, ismét 10 van közte. Aztán simon Zsófia dob hárompontost (50-58). Hollingsworth büntetőzik, mindkettőt kihagyja. Fegyverneky szerez kosarat (50-60). Bujdosó is kosarat dob, nyolc pont a különbség.

Fűrész kosarával ismét tíz pont a különbség (52-62). Újabb kosarak mindkét oldalon (56-66). Harminc másodperc van hátra, 12 pont a Sopron előnye (56-68). Ez a vége!
 

Kosárlabda női MK döntő - a második nap képei. Fotók: Mészáros Mátyás.

III. negyed: Kurasova vezetésével 4 pontra duzzadt a Sopron fölénye (27-31). Vincze Viktória dob kosarat, majd Horti Dóra dob hárompontost (29-34).

Ismét Horti Dóra eredményes, ráadásul büntetőt is dobhat (29-37). Simon is betalál (31-37). Elérkeztünk a harmadik negyed feléhez is, nyolc ponttal vezet a Sopron.

Kurasova eredményes, majd Simon Zsófia válaszol. Fegyverneky is betalál. Tíz pont a különbség a két csapat között (33-43).

Simon Zsófia belejött. Csökkent a győriek hátránya. Kurasova nem hagyja ennyiben, ő is betalál, miután saját lepattanóját húzza le (35-45).
Hollingsworth talál be és büntetőzhet is (40-47). Ismét Hollingsworth büntetőzik. Mindkettőt elrontja.

Kurasova nem hibázik viszont, kilenc pont lett a különbség.


II. negyed: Őri Györgyi dob kosarat, a Sopron is betalál. Czank Tímea is betalál (12-16). Hollingsworth szépen dobja be. Horti Dóra válaszol (14-18). Fűrész Diána szépen játssza magát tisztára, bedobja, majd Fegyverneky Zsófia is betalál. Meglépett a Sopron (14-22). Horti Dóra dob kosarat, tíz a különbség (14-24).

Zavecz Hanna, majd Hollingsworth is betalál (16-26). A második negyed közepén járunk. Hollingsworth a palánk alól (18-26).

Bujdosó büntetőzik. Csak az egyiket dobja be (19-26). Ciglar dob kosarat, büntetőzhet is (22-26). Soproni büntetők, egy bemegy (22-27). Simon Zsófia is betalál.

(24-27). Simon hárompontos a végére. Az utolsó pillanatban, döntetlen az állás a félidőben (27-27).

I. negyed: Elkezdődött a mérkőzés. Fantasztikus a hangulat a csarnokban. Közel teltház előtt játszanak a csapatok. Az első két percben egyik csapat sem képes kosarat szerezni.

Jól védekeznek a csapatok. A mérkőzés első kosarát Bujdosó Nóra szerezte a harmadik perc végén. Kurasova egyenlít (2-2). Ismét soproni kosár, elérkeztünk az első negyed feléhez (2-6). Simon Zsófia szépít (4-6). Hibázik a Győr, jobban kezdi a mérkőzést a soproni csapat már hat pontos az előny (4-10). Győri időkérés.

Hollingsworth talál be (6-10). Majd Krnjic (6-12). Ciglar szerez kosarat (8-12). Rasheed Rita szerez gólt tíz másodperccel az első negyed vége előtt (10-12).

Pillanatokon belül kezdődik a döntő! Az UNI SEAT Győr az Uniqua Euroleasing Sopronnal játszik.

IV. negyed: Kezd felzárkózni a ZTE. Már csak három pont a Pécs előnye (57-54). Murphy vezetésével aztán belehúz a Pécs. Az eddigi legnagyobb külömbség (63-54).


Végül a Pécs szerezte meg a harmadik helyet.
Végül a Pécs szerezte meg a harmadik helyet.

Hat perccel a vége lőtt 6 pont a Pécs előnye. Horváth Lilla dob kosarat, majd időkérés következik 5 perccel a vége előtt (67-59).

Zsovár Orsolya talál be, megintk özelebb került a Zaalegerszeg, de Murphy tett róla, hogy ne így legyen. 4 perccel a vége előtt 8 pontos Pécsi vezetés.

Murphy ismét kosarat dob, már 9 ponttal vezet a Pécs. Kosár zalaegerszegi oldalon. 2 perccel a vége előtt időt kér a Pécs. Fő céljuk megtartani a most kialakult 7 pontos előnyt.

Tartja a labdát a Pécs, két perc van már csak hátra, maradt a hét pontos előny.Raksányi Krisztina kosarat dob. Ismét 9 pont a külömbség. Aztán Murphy ismét betalál. Már 11 van közte (75-64).

Véget ér a mérkőzés. A legnagyobb arányú különbség a meccs végére alakult ki a két csapat között. 14 ponttal győzött a Pécs, így ők szerezték meg a Magyar Kupa négyes döntő harmadik helyét. A vége 78-64 a Pécs javára.

Kemény harc jellemezte a haradik helyért folyó mérkőzést. Végül a Pécs nyert.
Kemény harc jellemezte a haradik helyért folyó mérkőzést. Végül a Pécs nyert.

III. negyed: Murphy kosarával indult a második félidő, büntetőböl is eredményes volt (41-39).Kiegyenlített a küzdelem, hol az egyik, hol a másik csapat vezet.

A harmadik negyed 3. percében egy ponttal vezet a Pécs. Ismét kapkodnak a csapatok, kevés a kosár. A 24. percben járunk. Még mindig egy pontos Pécsi előnynél (45-44).

Aztán Zsovár Orsolya ereszt el egy hárompontost. Már a ZTE vezet, két ponttal. Három perccel az utolsó negyed előtt ismét a Pécs vezet (49-47).
Ismét betalál a Pécs, azonnal Zalaegerszegi időkérés (51-47). Kimarad a zalaegerszegi helyzet, ziccert értékesít a Pécs. Hat pont az előnyük (53-47). Ismét pécsi rohamok.

Összeállt a játékuk, és felülkerekedtek a zalaegerszegi csapaton. A harmadik negyed végén 7 pontra duzzadt a Pécs előnye.


II. negyed: Laczi Edit hárompontos kosarával kezdődött a második negyed, már egyenlített is a Pécs (21-21).
Szélesy Judit második hárompontosát dobja, majd a Pécs is betalál. Eggyel vezetnek a Pécsiek (25-24). Vida Annának sok minden bejön, megint betalál kívülről. Két pontos előny a ZTE-nél (27-29).

A második negyed felénél döntetlen az állás (29-29). Belehúztak a csapatok, 3 perccel a félidő vége előtt két pont előny a Pécsnél (34-32). Másfél perccel a félidő vége előtt egy pontos Pécsi vezetés (37-36).

Izgalmas mérkőzésen a félidőben egy ponttal vezet a ZTE csapata (38-39).

I. negyed: Elkezdődött a találkozó. Kapkodva kezdtek a csapatok, az első kosárra majdnem két percet kellett várni. 

Czukor Tünde értékesített egy büntetőt a ZTE csapatából. Majd Zsovár Orsolya is betalált. 0-3.
A Pécs is megszerezte közben első kosarát Murphy révén. Majd Czukor Tünde eresztett el egy hárompontost. Az első negyed közepe felé a Pécs is kezdte kihasználni a helyzeteit. Az első negyed felénél egy ponttal vezet a Pécs (9-8).

A 7 percben a 7-es számmal játszó Szélesy Judit dobott hárompontost. Fordított a ZTE (11-13). Izgalmas harc folyik a pályán. Vida Anna szép hárompontosa következik, három ponttal vezet a ZTE (15-18). Vida ismét hárompontost dob, forrósodik a hangulat.

Már 6 pont a ZTE előnye. Hárompontos a másik oldalon is. Belehúztak a csapatok. Az elős negyed vége után hárompontos ZTE vezetés (18-21).

MIZO Pécs 2010 - ZTE NKK

A Digi női Magyar Kupa négyes döntőjében ma 13:45 perctől a harmadik helyért játszik a MIZO Pécs 2010 és a ZTE NKK csapata.


Előzmények: A házigazdák csapata, a Győr jutott elsőként fináléba a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében, mivel péntek délután 18 ponttal legyőzte a Pécs együttesét.

Eredmény, elődöntő: SEAT UNI Győr-Pécs 2010 75-57 (20-16, 24-15, 15-15, 16-11).

A legjobb pontdobók: Nagy-Bujdosó 17, Ciglar 15, Hollingsworth 12, illetve Quigley 16.

ZTE KK–Uniqa-Euroleasing Sopron 69–84 (20–18, 13–27, 21–20, 15–19)

A legjobb pontdobók: Kuraszova 29, illetve Zsovár 21.

Fotók: Mészáros Mátyás

Előzmény:

A címvédő Uniqa-Euroleasing Sopron számára nem lehet más a cél a mai és holnapi Magyar Kupa négyes döntőn, mint megvédeni a tavalyi első helyet. Székely Norbert vezetőedző erre képesnek is érzi csapatát.

„Úgy vélem, az elmúlt években olyan magasra tettük magunknak a lécet, hogy nem is lehet más a cél, mint a címvédés. A csapatot késznek érzem arra, hogy elérje ezt a sikert, hiszen olyan egyéniségekből és személyiségekből áll, akikkel a nehéz helyzetekben is a maga javára fordíthatja a mérkőzéseket. Nehéz pillanatokban pedig biztosan lesz részünk a két nap során" – kezdte a soproniak szakvezetője, aki szerint a kupa azért mindig más, mint egy bajnoki sorozat.

„Itt nincs lehetőség a javításra, kicsit olyan ez, mint egy tornász az olimpián. Az adott pillanatban kell a legjobb gyakorlatot bemutatni, az senkit nem érdekel, hogy előtte vagy utána miként teljesít. Ettől szép és izgalmas a sport, s egyben nehéz is. Aminek egyébként tiszta szívből örülök, hogy Győr is bekapcsolódik a kosárlabda vérkeringésébe oly módon, hogy házigazdája lesz a négyes döntőnek. Klubunk is támogatta ezt, hiszen a magyar kosárlabda érdeke, hogy minél több bázis alakuljon ki.

A sportág jövője pedig mindig fontosabb egy-egy játékos vagy klub érdekénél. Ez egyébként számunkra hátrány, hiszen idegenben kell megvívnunk a nagy csatákat, de vagyunk olyan erősek, hogy ezt ellensúlyozni tudjuk" – tette hozzá a szakvezető, aki várhatóan minden játékosára számíthat („hacsak nem a keresztszalagja szakadt el valakinek, egy ilyen eseményre kikel az ágyból" – fogalmazott a szakember), bár Németh Bernadett csak tegnap edzett először a héten.

A győriek nagy dobásra készülnek, a szövetség centená- riumán története során először szeretné elhódítani a Magyar Kupát. Fűzy Ákos, az UNI SEAT Győr vezetőedzője úgy véli, nagyobb csata lesz a pályán a kupa elhódításáért, mint volt a rendezés jogának elnyeréséért. Ugyanakkor nagyon nehéz realizálni a pályán az esetleges esélyességet, mert nyilván az, hogy Győr kapta meg a rendezvényt, sugall valamiféle erőt.

„A csapat szeretne megfelelni ennek a kihívásnak, de nagyon nehéz lesz, hiszen egy rendkívül motivált Pécs az ellenfél az elődöntőben. A pécsiek mindig erőt tudnak meríteni a nehéz helyzetekből, és nagyszerű szakmai munka mellett kiváló játékosokból álló kerettel rendelkeznek.

Ugyanakkor csapatomat is elég erősnek érzem, és a motivációs bázissal sincs baj. A bajnokságban kétszer is megvertük a Pécset, ami jó dolog, de ezt most el kell felejteni. Ezek az eredmények nem számítanak, csak az, hogy az adott pillanatban miként teljesítünk. Tavaly bronzérmesek lettünk a kupában, aminek nagyon örültünk, most óriási csalódás lenne, ha csak a harmadik helyért játszhatnánk szombaton" – mondta Fűzy Ákos, aki hozzátette: apró problémák hátráltatják a felkészülést.

„Sujanova kiválása után most éppen Vincze Viki sérült meg és küzd derékbántalmakkal, s Fürtös Kata sincs még teljesen rendben. Mindezek ellenére jó ritmusban érkezik a társaság a kupadöntőre, erős fizikailag és mentálisan is.

A végső siker igazán sporttörténeti tett volna, ami óriási koncentrációt igényel és teljes odaadást a játékosoktól" – mondta végezetül a szakvezető.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Nanu 2012. március 25. 15:26
  „igazad van :)”
 • 25. csery 2012. március 19. 18:33
  „24. Értelmes egy ember lehetsz.”
 • 24. Nanu 2012. március 19. 09:59
  „LAPOSI CI....OK, BA....OK AZ A....TOK :)))))”
 • 23. maraton 2012. március 18. 19:26
  „A jobbik soproni kosárcsapat megverte a rosszabbik soproni csapatot, amelyik ideiglenesen Győrben állomásozik. Remélem lassan elhúznak a városból akárhová....”
 • 22. sprite 2012. március 18. 16:07
  „18. Geaston.
  Na azt nézném meg, hogy az elmúlt években hogy tartotta volna el magát a kosárlabda Győrben a jegybevételből.
  Még ingyen sem kellett 50 embernél többnek.

  Egyébként sokan nem értik a probléma gyökerét.
  Szijjártó a férfi csapat támogatásait irányitotta át fokozatosan a kosárban.
  Egy tradicionális nagymúltú népszerű csapat kárára épitett fel Győrben egy másikat.
  Egyébként Tóth Laci utolső évében a Tatabányával játszottunk az 5. helyért gyenge teltház elött, 1000 ft-os jegyár mellett”
 • 21. fcsoproni 2012. március 18. 08:55
  „8. Cancer 2012.03.17. 10:19

  Egyetértek veled. Ahogy honos a kézilabda Győrben, úgy nálunk honos a kosár. Ha jobban belegondolsz ennek a szépfiúnak kellett egy csapat és a haverokkal megvette. Nem felejtem el mikor itt voltak először bajnokin az amatőrnek az nem tettszett, hogy mennyi a hőmérséklet. Alapvető szabály, hogy a vezetőedző kér időt és a tulajdonos nem ül a kispadon balról jobbra az első helyen, és nem ugrál fel minden ítéletnél. Lehet, hogy kommunikációs képessége van, de még nem derült ki róla. Azt még hozzáteszem, hogy akkor rendezésben Euró liga 10 éves múltunk volt.”
 • 20. okostojas007 2012. március 18. 07:06
  „évekig azt hallottuk ez az egyetemi csarnok semmire sem jó....
  és láss csodát - még magyar kupa döntőt is lehet benne rendezni...
  érdekes hogy a sportcsarnok funkcióját a funkciónáriusok hobbyja határozza meg
  úgy kb. évi 40 milliö közpénzből...
  ( ez 4-5 megyei focicsapat illetve kézilabdacsapat támogatása lehetne )
  ( talán még a sakkra is maradna de mivel az észjáték az nem jellemző rájuk )”
 • 19. balee 2012. március 18. 00:18
  „Ebben az országban egyetlen profi klub sem a jegybevételeiből tartja fenn magát, de még talán a világon sincs olyan csapat...

  Amúgy még sosem voltak annyian kosármeccsen ebben a városban, mint a kupadöntőn.”
 • 18. geaston 2012. március 17. 20:40
  „Mi akadálya van, hogy a férfi kézilabda eltartsa magát a jegybevételekből?”
 • 17. józanparaszt 2012. március 17. 20:27
  „történelmileg: kézilabda=Györ, kosárlabda=Sopron. szerintem kár ezen eröszakoz elkövetni”
 • 16. Igazamvan 2012. március 17. 20:14
  „Nem járok meccsre, viszont elvárom, hogy a város ne az én pénzemből finanszirozza ezt a "förtelmet".

  Egy 130 ezres városban első osztályú csapatsport eseményen átlag 2-300 fizető néző:ezt kissg és mezike csak egymásnak tudja megmagyarázni.

  Ha annyira fontos ez a sport tartsa el magát, mondjuk a jegybevételből.”
 • 15. Mezike 2012. március 17. 19:33
  „Hedon, mondd csak, ha nem érdekelt a "förtelem", miért követtél el bűncselekményt? Valahogy kicsit ellentmondasz saját magadnak...
  cancer, te meg... nomen est omen... Annyira tehettek egy baromi nagy szívességet a győri kosárlabdának...
  Akinek nem tetszik, ne nézze, ne járjon meccsre, uram bocsá´, ne olvassa a róla szóló cikkeket.
  Iszonyat kíváncsi leszek rá, még hány évig szijjártóztok. Réges régen talált magának más játékot (jobb is...).
  Jó meccs(ek) volt(ak), jó szurkolás. Jól éreztük magunkat. Elég sokan is voltunk. Kész, ennyi.”
 • 14. kefe70 2012. március 17. 17:27
  „http://tvzz.eu/musorok.php”
 • 13. espace72 2012. március 17. 16:20
  „Online hol lehet a döntő meccset nézni? Tud vki segíteni? Köszi”
 • 12. KissG22 2012. március 17. 15:49
  „Remélem ha a férfi csapat (GYKC) feljut NB1 A- ba majd azokat is fikázzátok ..”
 • 11. Hedon 2012. március 17. 14:26
  „A nézőszám és a fizető néző nem keverendő.
  A tegnapi, és a mai mérkőzésekre is, a 14 éven aluliaknak
  valamint az egyetemistáknak ingyenes volt a belépés.
  én is egyik haverom papírjaival néztem be erre a förtelemre.

  Egyébként röhejes volt, hogy a megnyitót az első mérkőzés
  lejátszása után tartották.

  A színvonal valami borzalmas volt, igaz öltönyös (magát rendkívül fontosnak érző )
  emberkékből Rábát lehetett volna rekeszteni.

  Látható hogy a soproni Postás továbbra sem tud gyökeret ereszteni Győrben.
  Város idegen mesterséges kreálmány és az is marad.
  A tavalyi 41 millás önkoris (idén szerencsére valamivel kevesebb) valójában
  szívlapáttal történő pénzszórás a kályhára.
  Igaz néhányan azért jól megélnek belőle de remélem Győrben már nem sokáig.
  Vanyus Attila jelenléte pedig no comment. A férfi kézi kivégzése után
  nem túl etikus a hiénák között mutatkozni.”
 • 10. balee 2012. március 17. 12:12
  „Egy olyan nézőszámmal, ami tegnap kosármeccsen volt bőven megmenthető lett volna a férfi kézilabda szakosztály...
  Ha a hanyatlás időszakában nem 200 lett volna az átlagnézőszám, akkor talán a döntéshozók is láttak volna fantáziát a csapatban...

  Aki meg győriként a sopronnak szurkol annak gratulálok!”
 • 9. KissG22 2012. március 17. 11:45
  „Cancer
  "NEM KELL KOSÁRLABDA" MAx neked!!!
  De mi ez a negatív hangulat nem értem a férfi kézilabdának úgyis befellegzett volna...
  Egyébként többen voltak most az elődöntőn mint anno ffi meccseken...(alsóház)
  Inkább egy importált top kosárcsapat ami méltó Győrhöz mint egy dögleedző ffi csapat.”
 • 8. Cancer 2012. március 17. 10:19
  „NEM KELL KOSÁRLABDA. Ha lett volna egy győri csapat, amelyik ugyanúgy, mint a kézisek évek hosszú munkájának gyümölcseként feljutnak erre a szintre, az más. Ezeket ide teleportálták Sopronból, mert oda nem kellett 2 csapat, Szijjártó meg ennek ürügyén feltette az i-re a pontot a fiúknál. Vissza kéne emlékezni, mit mondott Szijjártó Tóth Laci temetésén: "Sosem hagyom, hogy a férficsapat kiessen vagy megszűnjön". Ennyi. Jó volt látni tegnap a tömött lelátókat....kutyát sem érdekli az egész.”
 • 7. sprite 2012. március 17. 08:49
  „Második napja ez az első cikk az oldalon.
  Nincs hir, vagy kötelező?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illett ez a győzelem

A Szerbia elleni vb-pótselejtezőre készülő magyar válogatott a norvégok elleni két találkozóval… Tovább olvasom