Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A magyar focira egy vasat sem adok

A diósgyőri futball jelenleg a dunakiliti milliárdos Csebi Pogány Alajos kezében van: legalábbis Borsodban őt sejtették ama titokzatos befektetőnek, aki háromszázmilliót adna a katasztrofális anyagi helyzetben lévő klubnak.

Csebo Pogány Alajos
Csebi Pogány Alajos azonban kijelentette: ő a magyar futballra egy fillért sem áldoz. Megszűnő futballcég, új tulajdonos, Siófokról áttelepült csapat, kifizetetlen játékosok, két(!) edző. Ezek az állapotok jellemzik két héttel az első osztályú bajnokság megkezdése előtt a diósgyőri focit.

A borsodi csapat sorsa úgy tűnik, két megyénkbéli ember kezében van, a győri Varga Zsolt az új tulajdonos képviselője. Mindeddig azonban nem tudta senki sem kilétét annak a titokzatos befektetőnek, aki háromszázmilliót ölne a csapatba. Nos, nemrégiben kiszivárogtatta az országos sajtó: a dunakiliti kastélytulajdonos, ékszerkereskedő-milliárdos Csebi Pogány Alajos állhat az ügylet hátterében.

Varga és a titkos befektető

Az utóbbi hat évben négyszer szűnt meg Diósgyőrben a futballcsapatot üzemeltető kft. A tavalyi szezonban a Monor NB I/B-s indulását vásárolta meg a klub, majd a csapat feljutott az első osztályba. Igaz, közben a futballvállalkozás anyagilag ellehetetlenült, csődbe jutott: a játékosok ma is várják kifizetetlen pénzüket. Az igazi káosz ezután kezdődött: megjelent egy titokzatos győri üzletember, Varga Zsolt, aki már korábban is tulajdonrészt szeretett volna szerezni borsodi futballcsapatban.

Azt állítja, hogy egy külföldi konzorcium áll mögötte, ők a befektetők: kilétüket azonban nem fedheti fel. Időközben a Siófokról – rövid pápai kitérőt követően – Diósgyőrbe költöző gárda tulajdonosa, Kuti István eladta a futball kft.-t Varga Zsoltnak, illetve az új tulajdonosnak. A megállapodás szerint augusztus másodikáig kell minden kritériumnak megfelelniük, hogy a szerződés érvényes lehessen. A csapatot eddig Détári Lajos trenírozta, ám hamar kiderült: Varga Kiprich Józseffel képzeli el a közös munkát.

„ Bedobták" Csebi Pogány nevét

Tegnap aztán az országos sportnapilap is közzétette, amit már néhány napja suttognak a borsodi bennfentesek. A klub titokzatos új tulajdonosa Csebi Pogány Alajos, a milliárdos ékszerkereskedő, akit Magyarország száz leggazdagabb embere között tartanak számon. A dunakiliti kastélyában élő üzletember jelenleg Korzikán és franciaországi kastélyában tartózkodik.

Lapunknak azonban sikerült őt utolérnie, s a magyar sajtóban először szóra bírni az ügyben. Csebi Pogány Alajos tegnap este elmondta: Varga Zsolt egy szélhámos, ő pedig egyetlen forintot nem ad a diósgyőri klubnak.

Diósgyőrről nem beszéltek

– Varga Zsolt korábban valóban többször megkeresett, ám diósgyőri futballról szó sem esett – kezdte Csebi Pogány Alajos. – Romániai olcsón megszerezhető telkek megvételéről volt szó, ám engem ez az üzlet sem érdekelt. Nemhogy a magyar focira, de egyetlen magyarországi üzletbe nem akarok befektetni a jövőben. Varga Zsolt egy szélhámos: nem értem, miért emlegetnek a titokzatos diósgyőri befektetőként. Ilyen kóklerekből rengeteg van ebben az országban – állítja a dunakiliti milliárdos.

Fenyegetőző szurkolók

Hétfőn egyébként egy szurkolói ankéton Varga Zsolt közölte: múlt hét péntektől felhatalmazták, hogy felügyelje a szakemberi és a játékosmozgásokat. Augusztus másodikától pedig százszázalékos tulajdonosa lesz a Diósgyőri BFC-nek. „Ez a pénz, amit befektetünk, nem az én pénzem, ezt egy befektetői csoport bízta rám: évi 300 millió forintot." Ígéretet tett arra, hogy augusztus másodikán leteszi az egész évi költségvetést a csapat asztalára.

Csebi Pogány Alajosnak információink szerint nem lett volna könnyű dolga: az ankéton egymást követték a durva bekiabálások. Sokan bizalmatlanságukat fejezték ki az új befektetővel kapcsolatban. A szurkolók egy csoportja pedig – igaz, csak verbálisan – erőszakot emlegetett a leendő tulajdonos ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három győri érem az EB-ről

Három győri kajakos három éremmel gazdagabban térhetett haza a poznani ifjúsági kajak-kenu… Tovább olvasom