Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A magyar csapat egyik ásza

Kézilabda/Olimpia - Pálinger Katalin rutinos játékosnak számít a Pekingbe utazó női válogatottban, hiszen már harmadik olimpiáján szerepelhet.
Pálinger Katalin, alias Gin gazdag nemzetközi éremgyűjteménnyel rendelkezik. Az olimpiákat tekintve Sydneyben ezüstérmes volt a válogatottal, négy évvel később Athénban ötödik, világbajnokságon egy ezüst- és egy bronz-, Európa-bajnokságon egy arany- és egy bronz a mérlege.

Athénnál erősebb mezőny
Pálinger Katalin, a világ egyik legjobb kapusa: „Ez a magyar csapat teljesen más, mint az a két válogatott, amelyekkel a korábbi olimpiákon szerepeltem. Egy tény, hogy Athénhoz képest mindenképpen erősödött a mezőny, és ezért hiszem, hogy a görög fővárosban a mostani együttesünk biztosan érmet szerzett volna. Pekingben ott lesznek az akkori hiányzók közül az oroszok, a németek és a norvégok, kiegyensúlyozottabbak az erőviszonyok. Éppen ezért nem születnek majd könnyű győzelmek – a svédek és brazilok ellen sem számítok azokra –, viszont képesnek tartom magunkat arra, hogy a várakozásnak megfelelően szerepeljünk."

A magyar női kézilabdázás hosszú évek óta a világ élvonalába tartozik, Pekingben sem lesz félnivalója senkitől sem. A csoportmérkőzések viszontagságai után – továbbjutás esetén – mindig egy-egy találkozóra kell „felszívnia" magát és Pálinger szerint erre alkalmas is a kiutazó együttes.

A harmadik olimpiájára készülő Pálinger Katalin bravúrjaira nagy szükség lesz Pekingben.Fotó: Kisalföld-archívum
A harmadik olimpiájára készülő Pálinger Katalin bravúrjaira nagy szükség lesz Pekingben.Fotó: Kisalföld-archívum


„Azt már nem mondhatom, hogy a százszázalékos teljesítményünkhöz az is kell, hogy elkerüljenek bennünket a sérülések, hiszen még el sem utaztunk, »Görbe« máris kidőlt a sorból. Szerintem, ha a csoportból továbbjutunk a nyolc közé, ott már bármi lehetséges. A legutóbbi felkészülési mérkőzéseink nem sikerültek túl jól, de azt gondolom, tanultunk a vereségekből. Ezekből a meccsekből egyébként sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen mindenki más-más módszerekkel dolgozik. Amikor az Európa-válogatottban szerepeltem, még akkor beszélgettem Marit Breivikkel, a norvég válogatott szövetségi kapitányával, aki elmondta, náluk egy hónapból két hetet edzenek, két hetet pedig pihennek. A legutóbbi formájukat látva csodálkoztunk is, vajon hogyan tudják ezt tartani az olimpia végéig?!"

A kapuban a rutin aranyat ér
Pálinger Katalin éremgyűjteményét sok sportoló megirigyelhetné. Bejárta szinte az egész világot, de azzal együtt, hogy harmadik olimpiájára készül, izgatottan várja a pekingi napokat.

„Az olimpia különleges világverseny, hiszen csak négyévente rendezik, ezért mindenki fokozottan készül arra a szereplésre. Most így vagyok én magam és a környezetem is, hiszen nem telik el úgy nap, de talán még óra sem, hogy ne kerülne szóba valakivel az olimpia, Peking, de ez így természetes. Érzem, ahogy közeledik az utazás, illetve jönnek a mérkőzések, úgy leszek egyre spannoltabb és már alig várom, hogy a kapuba állhassak. Azt nem tudom megmondani, hogy jobb kapus vagyok-e, mint voltam négy vagy esetleg nyolc évvel ezelőtt, de egy biztos: rutinosabb lettem az elmúlt években és ezen a poszton ez aranyat ér. És ezt nemcsak én tudom, hanem az ellenfelek is, akikkel majd szembe kell néznem."

Az elődöntő szép siker lenne
Egy biztos, Pálinger Katalin az utóbbi időben a pályán és azon kívül is minden tekintetben azt bizonyította, hogy „vérprofi" és bármilyen körülmények között a legjobb teljesítményre képes.
„Kellemetlenül érintett, ami az olimpiai csapat tatai gyűléséről megjelent rólam a Kisalföldben, valószínű, valami félreértés történhetett. Én igyekszem mindig a média rendelkezésére állni, bár ebben az időben rengetegen keresnek bennünket, nehéz minden percben mindig mindenkinek megfelelni. Remélem, az olimpiai szerepléssel sikerül örömet szerezni – szerintem a négy közé jutás már az lenne – azoknak, akik nekem is a legfontosabbak, a szeretteimnek és a környezetemben élőknek. Egyet megígérhetek, az elutazásig, de lehet, hogy a pályafutásom végéig, nem megyek a tűzhely közelébe sem."

Olvasóink írták

  • 1. BI 2008. augusztus 02. 19:34
    „Kati remek kapus de nem egy lumen, ez világosan lejön ebből a nyilatkozatból is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO-Zestafoni 1-1

Labdarúgás - A zöld-fehérek 22 év után szerepeltek újra az UEFA-kupában. Sajnos nem láttunk jó… Tovább olvasom