Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A ligaelnök változást szeretne

Teljes gőzzel folytatódik a futballháború amely a Magyar Labdarúgó Szövetség és az MLL között tört ki.

Utóbbi elnöke Kisteleki István személyes változásokat is sürget.
Ahogy arról tegnapi számunkban beszámoltunk, Kisteleki István ligaelnök kezdeményezi a Magyar Labdarúgó Szövetség  rendkívüli közgyűlésének összehívását. Ehhez 34 küldött  hozzájárulására, pontosabban aláírására van szükség.  Kisteleki a tervek szerint Puhl Sándor alelnök, s további vezetők – akár Bozóky Imre elnök – visszahívását is kezdeményezheti. Bármely személy visszahívásához kétharmados többség szükségeltetik a közgyűlésen. Kisteleki Istvánt először arról kérdeztük hány aláírást gyűjtött idáig.

„Harminc felett járunk – válaszolta a ligaelenök a Kisalföld érdekelődlésére.  – Ha összejön a megfelelő számú aláírás, akkor az MLSZ elnökségének kötelező lesz összehívnia a közgyűlést. Erre szerintem hamarosan sor kerülhet."

A ligaelnök hozzátette változásokra lenne szükség.
„Amikor elvállaltam a ligaelnökséget tudtam, hogy nem lesz könnyű feladatom, de nem számítottam ilyen emberi problémákra.

Megállapodásunkat az MLSZ idáig nyolc alkalommal már megszegte. Ezek egyébként nem csupán szóbeli, hanem írásbeli  megállapodások voltak.  Nem tudom  például elfogadni, hogy elegánsan  szemethunyjanak afelett, hogy a Puskás-mérkőzés bevételéből sem a hozzátartozók sem az utánptólás nem kapja meg a beígért húsz millió forintot. Hogy az UEFA-pénzekből, ami itt van, megérkezik hozzánk  nem jut egy fillér sem el az amatőrökhöz és hogy egyesek furcsa szerződések következményeként több száz milliót keressenek a magyar futballból. Észre kell venni, hogy ezeknek a dolgoknak mindannyian a kárvallotjai vagyunk."
Az úgynevezett kapitánykérdésben is változást szeretne a liga elnöke.
„Váltani kellenne, mert eredményeségben sem történt előrelépés, sok minden zűrzavaros eben a tekintebne is."

Kisteleki bízik benne, hogy a közgyűlés a változásokra szavaz.
„Nézze én bízom a tagságban, a küldöttekben. Remélem csak is a tényeknek és az érveknek hisznek és eképp voksolnak. Persze felkészülétem, s ha esetleg  egy számomra kedvezőtlen eredmény születne, fegyelmezetten tudomásul veszem. Persze ebben az esetben le kell számolnunk azzal, hogy hazánkban tisztességes, eredményes legyen a labdarúgás."

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára szerint Kistelekinek nem kell aggódnia, még idén lesz közgyűlés, ugyanis a szövetség idei  ütemtervében szerepel az éves rendes tanácskozás.

„Kisteleki István nyugodtan gyűjthet aláírásokat a közgyűlés  összehívása érdekében, de a tanácskozás tervezett idejét már akkor kijelölte a szövetség, amikor a liga elnöke talán még nem is tudta,  hogy az MLL-t fogja irányítani. Az MLSZ alapszabálya értelmében az  éves közgyűlés időpontjáról az elnökség dönt, ezért, amint összeül a  testület, meghozza a döntést ebben a kérdésben" – mondta az MTI-nek Berzi Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taroltak a szigetközi kendósok

A csapat két arany, két ezüst és 2 bronzérmet szerzett a XX. Országos Egyéni Kendo Bajnokságon. Tovább olvasom