Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A liga rendezi a hitelt

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) magára vállalta a 3,1 milliárd forint értékben kibocsátott kötvényekből származó hitellel kapcsolatos problémák rendezését.

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) magára vállalta a 3,1 milliárd forint értékben kibocsátott kötvényekből származó hitellel kapcsolatos problémák rendezését – derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői rendkívüli elnökségi ülése utáni sajtótájékoztatón. Az öt, tartozását még nem rendező klubnak hétfőig kell kifizetnie adósságát, hogy a fellebbviteli bizottság elfogadja a nevezésüket az élvonalbeli indulásra.

„Hosszú vajúdás után megszületett az eredmény. Az elnökségi ülésen az MHLL-t Tarsoly Csaba elnök képviselte, aki vállalta, hogy elsőként az általa vezetett szervezet próbálja meg rendezni a reorganizációs hitel körül kialakult helyzetet, s kidolgozza a visszafizetés konstrukcióját" – jelentette be Kisteleki István MLSZ-elnök, aki ismét megerősítette azt a korábbi elnökségi határozatot, hogy a Borsodi Ligában csak olyan klub indulhat, amely kifizette a teljes egészében az MHLL tulajdonában lévő Profi Liga Kft.-től felvett hitelt.

Hozzátette, egy olyan intézkedéscsomagot fogadtak el, amely öt lépésből áll, s ebből hármat hétfőig, a másik kettőt pedig július 30-ig kell végrehajtani. Megjegyezte még, az MLSZ ugyan hátrahúzódott a problémakör megoldásával kapcsolatban, de mindenben támogatja az MHLL-t, amely ha akadályba ütközik, akkor kérheti a szövetség segítségét.

„Első körben nem lett volna etikus, ha az MLSZ vállalja magára a 3,1 milliárd visszafizetését, hiszen a kötvényeket az a Profi Liga Kft. bocsátotta ki, amely az MHLL tulajdonában van. Elsőként a profi szekciónak kell megpróbálnia kitermelni az összeget" – indokolta a döntést Tarsoly Csaba, aki azonban a rendezés módját egyelőre nem kívánta elárulni. Az viszont kiderült, az első osztályú bajnokság marketingjogainak kezelése, így a televíziós és szponzori jogok is az MHLL-hez kerültek.

A profik érdekvédelmi szervezetét irányító sportvezető, aki egyben a Győri ETO FC elnöke is, elmondta, hogy a hitelt mindenképpen visszafizetik, de a részletekkel kapcsolatban majd csak hétfőn, a fellebbviteli bizottság döntése után áll elő.

„Eddig ugyanarról beszéltünk, csak más nyelven, az elnökségi ülésen végre megtaláltuk a közös hangot, így megszületett a béke, amelyre nagy szükség van, már csak a 2012-es magyar–horvát közös EB-pályázat kapcsán is" – zárta szavait Tarsoly.

A versenybizottság az első körben hat csapatnak nem fogadta el élvonalbeli nevezését, mivel ezek a klubok nem fizették vissza a felvett hitelt. Időközben az FC Sopront működtető gazdasági társaság rendezte adósságát. A Ferencvárosnak, az Újpestnek, a Budapest Honvédnak, a Fehérvárnak és a Diósgyőrnek hétfőig kell ezt megtennie, hogy indulhasson a Borsodi Liga 2006/2007-es idényében.
Kisteleki István (balra) és Tarsoly Csaba megtalálta a közös hangot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MiZo Pécs az utóbbi négy év negyedik legjobbja

A MiZo Pécs negyedik lett azon a 97 együttest tartalmazó listán, amelyet Európa legjobb női… Tovább olvasom