Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

A legjobb magyar edzője oktat Győrben

A jelenlegi korcsolyaszezonban már műkorcsolyázásra is lehetőségük nyílik a győri jégpályán edző sportolóknak, s ezt nem szabad összekeverni a jégtánccal, mert legalább annyi különbség van köztük, mint a kézi- és a kosárlabda között.


A budapesti Jégcsillag Sportegyesület szakemberei tartják a műkorcsolyaedzéseket, köztük Kulcsár Zsófia, akiről azt kell tudni, hogy 11 évet versenyszerűen műkorcsolyázott és napjainkban már nemzetközi versenyekre hívják zsűrizni technikai specialistaként.

Az ötszörös magyar bajnok férfi műkorcsolyázó, Tóth Zoltán edzője volt, több olimpián részt vettek. Jelenleg együtt készítik fel az Európa- és a világbajnokságra Pavuk Viktória műkorcsolyázót, akinek korábbi legjobb eredménye a kontinensbajnokságon elért negyedik helyezés volt.

Kulcsár Zsófia lapunknak elmondta: eddigi tapasztalatai szerint lelkesek a győri korcsolyázók, de fontos, hogy az alapelemeket pontosan, szabályosan kivitelezve tanulják meg és jól begyakorolják. Azokra építve egyéni versenyzésre is lehetőséget tudnak biztosítani számukra, akár utánpótlás, rekreációs és felnőtt amatőr kategóriában. Az is céljaik közt szerepel, hogy műkorcsolya-bemutatókat tartsanak a jégkorongmeccsek szüneteiben és szinkronkorcsolya-csapatot szervezzenek az edzésre járókból. E téren is nemzetközileg elismert gyakorlattal rendelkeznek a Jégcsillag edzői, mert a felnőtt szinkronkorcsolya-válogatottal is ők foglalkoznak.

Horváth Lőrinc, a város jégpályáját működtető Győri Jégsportért Alapítvány elnöke elkötelezett abban, hogy a jégkorongozóknak és más jeges sportok iránt érdeklődőknek is fejlődési lehetőséget, tehetséggondozást biztosítsanak. Szeretnék, ha az egészségmegőrzés érdekében minél többen megismerkednének a korcsolyázással, ezért kezdőket is várnak és közönségkorcsolyázási alkalmakon is kedvet lehet kapni a rendszeres edzésekre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmaradt a feljutás esélye

Negyedik helyen folytathatja tavasszal a győri Széchenyi ESE NB I/B-s férficsapata a bajnokságot. Az… Tovább olvasom