Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

A lébényi bunyós élete meccsét vívja Ausztriában

Sánta Krisztián profi ökölvívó pályafutása legfontosabb külföldi mérkőzésére készül: hétvégén az osztrák bajnok ellen lép szorítóba Salzburgban. Ellenfele Gogi Knezevic egy súlycsoporttal feljebb bokszol, tapasztalt harcos. A lébényi bokszoló bízik akaraterejében és "nagy szívében".
"Október 15-én nyolc menetet bokszolok az osztrák városban. Nagyszabású gála főmeccsén lépek szorítóba, ami remek érzés" - kezdte a lébényi bunyós. "Az ellenfelemet régóta ismerem, 8 éve közös edzőtáborban voltunk Bécsben. Az akkor 30 éves, jugoszláv gyökerekkel rendelkező Gogi Knezevic csúcsformában volt, én épp az amatőr pályafutásomat zártam le. Sokat kesztyűztünk, rengeteget tanultam tőle" - folytatta Sánta Krisztián.

 
Sánta Krisztián
Sánta Krisztián


A legjobb esély

A korkülönbség egyértelműen a lébényi sportoló mellett szól, de a korábban külföldön vívott mérkőzések ellene. A lébényi bunyós 2011 óta 16 mérkőzést nyert, 11-et vesztett. Magyar ellenfeleit többnyire magabiztosan veri, külföldi bokszolót ugyanakkor eddig nem kapott el.

"Bízom benne, hogy a négy év előny a saját malmomra hajtja a vizet. Mikor meghallottam, hogy ellenfélnek nézett ki az osztrák bajnok, rögtön igent mondtam. Annak ellenére, hogy nem a saját súlycsoportomban bokszolok hétvégén, az eddigi külföldi ellenfeleim közül Gogi ellen indulok harcba a legjobb esélyekkel. Minden bunyós egyetlen ütésre van a győzelemtől, de azt ne felejtsük el: az előző brit, kanadai és orosz ellenfeleim kivétel nélkül hibátlan rekorddal rendelkező ökölvívók voltak" - mondta Sánta Krisztián. Az osztrák színekben bunyózó Knezevic neve mellett 31 győzelem, 7 vereség szerepel, bajnok volt több szervezetnél (WBC, WBF, GBU).

Inspiráció

"Gogi figyelemreméltó eredménysora nem ijeszt el, sőt, inspirál a győzelemhez vezető úton során. A felkészülés jelentős részét most is saját edzőtermemben végeztem" - búcsúzott Krisztián, akit várhatóan többen elkísérnek buzdítani Lébényből és Győrből Salzburgba.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Böde csak begyötörte: Magyarország - Feröer-szigetek 1-0

Böde csak begyötörte: Magyarország - Feröer-szigetek 1-0
Harmadik helyen végzett a magyar válogatott a selejtezőcsoportban. Tovább olvasom