Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A labdarúgás az élete

Bauer Rudolf-díjat kapott Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke, a Kisalföld volt munkatársa. A kitüntetéssel a megye sportjáért végzett munkáját ismerték el.

Horváth Cs. Attila
Horváth Cs. Attila összesen tizennégy évig dolgozott a Kisalföld szerkesztőségében, ahol az országban egyedülálló módon létrehozta a labdarúgás tudósítói hálózatát. Hetedik éve pedig a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke. Klubvezetőként, edzőként, játékosként is rengeteg élménnyel gazdagodott és különböző szinteken több bajnoki cím részese lehetett. Az aktív labdarúgástól 38 évesen sem szakadt el: az ikrényi öregfiúcsapat oszlopos tagja, és kispályán is játszik hétről hétre: a labdarúgás az élete.

„ Pannonhalmán gyönyörű környezetben, ráadásul az olimpia ideje alatt vehettem át az önkormányzat által adományozott díjat, amelyre nagyon büszke vagyok. Sportújságírói és a szövetségben végzett munkámat értékelték ilyen módon. Bár az elismerést személyesen én kaptam, köszönettel tartozom a szövetség Tamási Gábor vezette apparátusának, az elnökségnek, a bizottságnak, a klubvezetőknek és a korábbi újságíró kollégáimnak is.

A díj természetesen nem azt jelenti, hogy minden rendben van a régió labdarúgásában, arra azonban büszke vagyok, hogy megyénk minőségben és mennyiségben is az élen jár. A vezetésemmel számos újdonságot vezettünk be a helyi futballéletben. Például értékesítettük a bajnokságok nevét, internetes honlapot indítottunk el gymsfoci.hu néven, évről évre megajándékozzuk a csapatokat, megszerveztük az amatőr labdarúgók ingyenes sportorvosi ellátását és megalapítottuk »A megye labdarúgásáért« díjat is."

A magyar labdarúgás helyzetével kapcsolatban a kitüntetett elmondta: részsikerek ugyan vannak, de a komoly eredmények elérésére nem sok esélyt lát, pedig a jó hazai futball lendületet adhatna a többi sportágnak is. A legfontosabbnak az utánpótlás-nevelést, az állami szerepvállalást és a létesítményhelyzet javítását tartja. A továbblépés érdekében egy, a Bozsik-programhoz hasonló projektet kellene elindítani. Százezer alatt van az igazolt labdarúgók száma Magyarországon, ami hatalmas gondot jelent a jövőt illetően.

Horváth Cs. Attila szerette volna elérni, hogy az MLSZ egymilliárdos évi költségvetésének tíz százalékát kapják meg a megyék, de ezt nem szavazták meg az illetékesek. Véleménye szerint az országos futballtársadalom asszisztál a langyos vízhez, és a jelenlegi vezetőkkel semmiféle garancia nincs a felemelkedésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Schumacher hetedjére is világbajnok

A finn Kimi Raikkönen győzelmével ért véget a Forma 1 belga nagydíja. A futamon Michael Schumacher a… Tovább olvasom