Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

A KTM SC hegyikerékpárosai a vízpartokon is eredményesek

A soproni KTM Erste-Lesing idén szeretne a csapatösszetettben az első hatba kerülni. Az eddigi eredmények nagyon bíztatóak.


Mielőtt valaki azt hinné, hogy a KTM Erste-Lesing hegyikerékpárosai vitorlázásra vagy evezésre váltottak volna, nem így van. Az elmúlt időben több vízparti szervezésű versenyen indultak a kerekesek.

Pontszerző verseny Visegrádon

Július elején Visegrádon a gyönyörű Dunakanyar környékén a Pilisben rendezték meg a pontszerző Maraton Kupafutamát. Ismert környezet, technikás és változatos pálya, megszokott minőségű rendezés. Viszont újdonság volt, hogy a korábbi hetek viharainak következményeként az évek óta megismert pálya nyomvonalán változtatni kellett. Ez olyannyira sikerült, hogy még élvezetesebb és még nehezebb lett az útvonal.

Igaz, így is maradt pár meglepetés szerűen akadályként előugró kidőlt fa az úton, de hát ezért is extrém sport a mountainbike. Délelőtt tíz órakor indult a verseny 92, 65 és 30 km-es távokon. Minden távon nagy létszámban képviselte Sopront csapat.

A jó hajrá segített

Először Démi József eredményének tapsolhattak a soproni szurkolók. A versenyző a rövidtávosok élmezőnyében, kategóriájában másodikjaként ért célba. Több mint három óra tekerést követően kezdtek célba érni a középtávosok. Itt Cseh Veronika megszokott fölénnyel elsőként ért célba, míg Fehér Csaba jó hajrával felért a dobogóra.

 Az elmúlt időben több vízparti szervezésű versenyen indultak a soproni kerekesek.
Az elmúlt időben több vízparti szervezésű versenyen indultak a soproni kerekesek.


Majd érkeztek a hosszútávon indulók. A csapat leggyorsabb hosszútávot teljesítője Horváth Csaba lett 4 óra 25 perces idővel, ami második helyezést ért. Két perc múlva Vámosi Gergő érkezett a célba pontszerzőként, majd egy perccel mögötte Böhm Lajos Master2 kategória elsőjeként. Így egy bronz, két ezüst és két arany éremmel és sok-sok csapatösszetett ponttal lett gazdagabb a KTM Ertse-Leasing csapata.

Balatonfüreden is nyeregbe pattantak

A visegrádi versenyt megelőzően Balatonfüreden rendezték meg a OlimpiaCross versenyszám ( 5 km-es technikás körpálya, mellyen kategóriánként meghatározott körszámokat teljesítenek a versenyzők 1-1,5 óra alatt) az idei második kupafutamot.

Itt is a megszokott módon nagy létszámban (23 fővel) képviseltette magát a KTM Erste-Leasing. Nagy volt az elszántság és mindenki becsülettel készült a versenyére. Extra motiváció volt a ragyogó nyári idő és persze a Balaton. Cseh Veronika, Horváth Csaba és Böhm Lajos óriási küzdelemben legyőzve a déli forróságot és persze az ellenfeleit a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Plájer Lajos ezüstérmet, míg Démi Jokó József és Vámosi Gergő egy-egy bronzérmet pedálozott össze.

Cél az első hat hely egyike

A klub idén a csapatösszetettben az első hatba szeretne kerülni. Az eddigi eredmények nagyon bíztatóak, akár még a titkos vágy, a dobogó is összejöhet, meg talán még Magyar Bajnoki trikónak is örülhetnek. Addig is sokszor kell megfeszíteni izmot, láncot, terhelni a pedált, váltani a fokozatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nadal is tapsolt Babos Tímeának: egy öltözőben Serena Williamsszel

A Roland Garros után Wimbledonban is győzni tudott a junior párosok között a soproni Babos Tímea. Az… Tovább olvasom