Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A középpályán mondtak csődöt a vendégek

ZTE–Matáv Sopron 4–1 (1–0) Zalaegerszeg, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2000 néző. V.: Világi (Nyekita, Balog J.).

Kenesei itt Tóth Andrást előzi meg, kétszer a kapusnál is gyorsabb volt.
Zalaegerszeg: Bardi – Kocsárdi, Szabó Z., Csóka, Szamosi – Nagy L. (Sabo, 84. p), Molnár B. (Ljubojevic, 75. p), Balog Cs., Koplárovics – Kenesei, Egressy (Babati, 76. p). Vezetőedző: Bozsik Péter.
Matáv Sopron: Farkas B. 2 – Szabados 3, Lambulic 2, Tóth A. 2,5 – Fehér Zs. 2 (Majoros, 90. p), Lazic 2, Bagoly 2 (Horváth A., 67. p), Somogyi 2 (Sira 3, a szünetben), Pintér 2 – Balaskó 2,5, Tóth M. 3. Edző: Komjáti András.

Gsz.: Kenesei (2), Kocsárdi, Fehér Z. (öngól), ill. Tóth M.
Sárga lap: Lazic (42. p), Csóka (57. p), Tóth A. (60. p), Balaskó (91. p).
Szögletarány: 8:1 (5:0).

2. p: Balogh bal oldalról adott középre Egressyhez, a csatár visszapasszolt Keneseihez, aki tizenkét méterről lőtt, Lambulic lábáról azonban a kapu mellé pattant a labda.
5. p: Koplárovics indult meg a bal oldalon, a tizenhatos vonalánál járt, amikor a keresztezni igyekvő Lambulic mellett megtolta a labdát, majd nagyot esett. A közelben álló Világi játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott, ám a televízió- beli összefoglaló alapján tévedett a játékvezető. Kenesei végezte el a büntetőt, a jó irányba vetődő Farkas mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 1–0.
15. p: Nagy Lajos a jobb oldalról jól ívelt középre, Koplárovics az ötös sarkáról a kapu bal oldalát vette célba, Farkas azonban ujjheggyel szögletre tolta a labdát.
19. p: Lazic tizennyolc méterre az egerszegi kaputól mellel maga elé tette a labdát, aztán kapásból a bal felső sarok fölé lőtte.
28. p: Koplárovics ment el Szabados mellett, majd Szamosihoz adta a labdát, a védő a túloldalra ívelt, Egressy pedig jobb lábbal öt méterről a bal oldali kapufát találta el.
48. p: Kenesei Egressyt hozta helyzetbe a tizenhatosnál, a ballábas támadó egyből lőtt, Farkas Balázs magabiztosan hárított.
54. p: Kenesei középről indította a bal oldalon robogó Koplárovicsot, aki elhúzott Fehér mellett, aztán jól adott középre, ám a belsők lemaradtak az ak- cióról.
59. p: Koplárovics balról adott középre, Lambulic kifejelte a labdát, balszerencséjére az Kocsárdi elé került, aki húsz méterről, jobb külsővel a jobb felső sarokba bombázta a labdát. 2–0.
62. p: Szamosi lőtt tizenhét méterről kapura, Farkas kiütötte a labdát pontosan Egressy elé, ám az egerszegi csatár jobbal a felső lécet találta el. Az éber Kenesei pedig a visszapattanó labdát öt méterről nagy nyugalommal fejelte a soproni kapu közepébe. 3–0.
64. p: Sira lépett ki a védők közül, tizenhét méterről azonban fölélőtt.
65. p: Ezúttal a jobb oldalon ment el Sira, majd a középen érkező Tóth Mihályhoz ívelt, a soproniak házi gólfelelőse pedig jobbal tíz méterről a léc alá lőtt. 3–1.
73. p: Kenesei balról ívelt szabadrúgást középre, Koplárovics és Fehér ugrott fel fejelni, végül a soproni játékos fejéről jutott a jobb felső sarokba a labda. 4–1.
86. p: Sira nagyszerűen lépett ki a védők közül, lövését azonban Bardi szögletre tolta. A szöglet után Pintér elé került a labda, a középpályás tizenhét méterről egyből lőtt, Bardi ezúttal lábbal védett.
Rendkívül óvatosan kezdett a Sopron, a 3–5–1–1-es felállás azt sugallta, hogy inkább védekezni kíván a vendégegyüttes, de hiába dolgozta ki Komjáti András a taktikát, egy korai bírói tévedés keresztülhúzta számításait: már az ötödik percben a büntetőre mutatott Világi Balázs játékvezető, s Kenesei góljától gyorsan megtört a Matáv.

Bár 85 perc még hátravolt, s a vendégszurkolók joggal várhatták volna, hogy bátrabban, támadóbban futballozik majd a Matáv, ez sajnos nem következett be. Az első félidőben szinte a tizenhatosig sem jutottak el a soproniak, s ez leginkább a csapnivaló középpályás játéknak tudható be. Az elöl árválkodó Tóth Mihály alig-alig kapott használható labdát, ha meg mégis eljutott hozzá, hiába próbálta megtartani, a középpályáról nem kapott elég támogatást az akciókhoz.

A második félidőben valamivel bátrabban kezdett a Matáv, de Kocsárdi bombagólja megpecsételte a Matáv sorsát. Félő volt, hogy katasztrofális vereséget szenved az enerváltan, gyengén futballozó Sopron.

Bozsik Péter: – Csapatom túltette magát azon a kudarcon, amit az alsóházban való szereplés jelent. Szervezetten, jól futballoztunk, s remélem, a lendületből marad szerdára és a következő fordulókra is.
Komjáti András: – Sajnos a középpályán vert meg bennünket a ZTE, nem tudtuk felvenni az ellenfél ritmusát, alig-alig jelentettünk veszélyt a kapujára. El kell ismerni, jobb volt a ZTE.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyászló Michael Schumacher nyerte az imolai futamot

Az édesanyját gyászoló Michael Schumacher nyerte a Forma-1 San Marinó-i Nagydíját Imolában.… Tovább olvasom