Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A Koroncó visszatért a megye élvonalába

Ismét remek esztendőt produkált a Koroncó labdarúgócsapata, hiszen magabiztosan szerezte meg az aranyérmet a megyei II. osztály Győri csoportjában.
Rövid kitérő után tehát ismét visszakerültek a megyei első osztályba, oda, ahol korábban eltöltöttek már 13 évet, amely idő alatt kilenc alkalommal végeztek a dobogón, miközben az elmúlt 15 év alatt tíz alkalommal is bejutottak a Magyar Kupa országos döntőjébe. Igazi kupaspecialista tehát a Koroncó együttese, ahol az elmúlt években megfordult jó néhány élvonalbeli csapat is, mint például a Matáv Sopron, a Dunaújváros, a III. ker. TTVE vagy éppen a legutóbbi magyar bajnok Zalaegerszegi TE, amely két alkalommal is játszott kupamérkőzést Koroncón.

Pedig nem úgy alakultak az események a legutóbbi években Koroncón, ahogy tervezték, hiszen a legutóbbi átszervezések idején éppen megszerzett bajnoki cím után az NB II-ben való indulás helyett – anyagi okok miatt – visszaléptek a megyei másodosztályba, ahol egyik napról a másikra új csapatot kellett építeni. Az első évben is versenyben voltak ugyan az első helyért, ám meglepődve tapasztalták a megyei másodosztály akkori színvonalát. Az első nekifutás tehát nem sikerült, de a második évben már egyértelműen a bajnoki cím megszerzése volt a cél, s a Pannonhalmával vívott szoros versenyben ez végül is sikerült. Meggyőző fölényükre egyébként jellemző, hogy a tavaszi veretlenségük mellett az egész bajnokság során mindössze Börcsön hagyták el vesztesen a pályát, elértek 127–22-es gólkülönbséget, miközben a felnőttek között bajnoki mérkőzésen nem volt kiállításuk.
Kovács György, az egyesület elnökségének tagja, a csapat egyik irányítója, mozgatórugója nem kis büszkeséggel mondta el azt is, hogy a következetes szakmai munka eredményeként a kizárólag koroncói fiatalokra épített utánpótláscsapat is a dobogón végzett.
– Milyen tervek vannak Koroncón az újabb első osztályú szereplésre?
– Szeretnénk folytatni hagyományainkat mind a bajnokságban, mind pedig a kupában – mondta Kovács György. – Az nagy segítség, hogy az utánpótlás-bajnokságban felemelték a túlkoros játékosok korhatárát, így több helybeli játékosunk is játéklehetőséghez jut. A felnőttek közül lesz ugyan néhány távozónk, de az erősítésekkel szeretnénk ott lenni a mezőny élvonalában. Sági Péter edző szakmai irányításával készülünk az újabb feladatokra, s bízom benne, hogy az önkormányzat és a helyi vállalkozók segítségével minden feltétel biztosítva lesz az eredményes szerepléshez.

A megyei első osztályba való visszajutásával egyidejűleg újjáalakult a Koroncói SE vezetése, elnöksége is. A közelmúltban megtartott közgyűlésen értékelték az elmúlt esztendő eredményeit, és meghatározták a célkitűzéseket, a szakosztályokkal szembeni elvárásokat. A labdarúgás mellett megalakították a női kézilabda-szakosztályt, amelynek vezetőjévé Kelemen Frigyesnét választották. A hölgyek bekapcsolódtak már a városi, illetve a megyei kézilabda vérkeringésébe, van szabadtéri pályájuk és természetesen a tornacsarnokot is birtokba vehetik mérkőzéseikre és edzéseikre. A labdarúgó-szakosztály vezetőjévé Szendi Tibort választották, aki már korábban is ott bábáskodott a labdarúgók körül, az ő munkája is benne van a legutóbbi aranyéremben. A közgyűlés az egyesület irányítására 12 fős elnökséget választott, az elnöki funkciót pedig Kuti Szilvia tölti be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos evezősverseny

Sikeres evezősversennyel ünnepelte a sportág megalapításának 125. évfordulóját az egyesült Győri… Tovább olvasom