Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

A kórházi ágyból a csapatba

Súlyos autóbalesetből gyógyult fel Borbás Rita. A győri beállós hazai és nemzetközi sikerekben reménykedik. A Graboplast-ETO nyáron az Esztergomból igazolta le Borbás Ritát.

Borbás Rita
A játékos debütálása új csapatában azonban december végéig húzódott, egy autóbaleset során ugyanis súlyos sérüléseket szenvedett. Szerencsére már teljesen felgyógyult, s úgy fest, a fél év kiesés ellenére is már most rendkívül hasznos tagja a győri együttesnek.

– Hogy érzi magát Győrött?
– Nagyon jól, a társak és a vezetők is nagyon sokat tettek azért, hogy mihamarabb felgyógyuljak, s beverekedjem magam a csapatba.

– Pontosan milyen sérüléseket szenvedett a baleset során, mire emlékszik a rossz emlékű autózásból?
– A régi balatoni úton jöttünk vissza Győrbe, amikor az autónk elé, amelyet a testvérem vezetett, kiugrott egy borz. P félrerántotta a kormányt és így az autónk az árokba csúszott, én a vezetőülés mögött ültem és az árokba csapódáskor tulajdonképpen kirepültem a hátsó ablakon. Eltörött a keresztcsontom és elrepedt a 11-es és 12-es csigolyám. Az orvosok szerint azonban még így is szerencsésen úsztam meg ezt a balesetet. A csontjaim szerencsére hamar összeforrtak, a rendszeres fizikoterápia, a gyógytorna és az úszás segítségével pedig a többi sérülésem szépen lassan rendbe jött.

– Nyilván a testi fájdalmak mellett lélekben sem volt könnyű feldolgozni a balesetet és az ezzel járó hosszú kihagyást...
– Valóban nem, főleg annak tükrében, hogy az előző bajnokságban elég jó évet zártam Esztergom csapatával. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy felfigyeltek rám az ETO-nál. Nagyon örültem is a győri szerződésnek, így érthetően elkeseredtem a hosszú kihagyás miatt. Mint azonban már említettem, a győri vezetők, elsősorban Róth Kálmán és Vanyus Attila, valamint a lányok végig biztattak és bátorítottak, hogy most ne foglalkozzak ezzel, csak a gyógyulásomra figyeljek.

Ezek szerint gyorsan elfogadták a játékostársak.
– Ebben a városban nagyon kedvesek és segítőkészek az emberek, a csapattársaimról pedig csak a legjobbakat mondhatom. Beilleszkedési gondjaim egy percig sem voltak. Ebben vélhetően az is segített, hogy a nyáron két hétig már edzettem a győri csapattal. Itt minden feltétel adott és nagyon szeretik is a kézilabdát, tehát remekül érzem magam.

– Esztergomi játékosként sok kellemetlen percet szerzett már az ETO csapatának. Most remélhetőleg a győri csapat ellenfelei emlegetik majd a nevét.
– Bízom benne, ahogyan abban is, hogy sikerül az év végére mind a hazai, mind pedig a nemzetközi porondon egy remek eredménnyel előrukkolni. Rajtam biztos nem múlik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman maradtak

A keddi fekete nap a magyar Dakarosoknak. Már csak két autós és egy kamionos van versenyben. A… Tovább olvasom