Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

A köd miatt törölték a motoros szakaszt

A sűrű köd miatt a motorosoknak nem kellett teljesíteniük a 123 km-es gyorsasági szakaszt.

A mezőny tagjai az első ellenőrző pontig konvojban haladtak, majd onnan közúton, vagyis aszfalton mentek tovább Agadír irányába. Mindez tehát azt jelenti, hogy az állás változatlan, így a két győri pozíciója sem változott. Varga Ákos továbbra is 33., Nagy Péter pedig a 90. helyen tanyázik.

Az eddigi tapasztalataikról egyébként így beszéltek a versenyzők. Varga Ákos: „Eddig minden nagyon szép és jó, amennyire tudtam, próbáltam gyorsan menni a prológon és a gyorsaságin is. Sajnos mindkettőn hibáztam és elestem, de sem a motor, sem pedig én nem sérültünk meg, így minden gond nélkül tudjuk folytatni a versenyt."

Nagy Péter ekképpen vélekedett: „Kisebb problémáim akadtak ugyan, a monoton 900 kilométer rendkívül elfárasztott, de ennek ellenére eddig sikeres volt minden. Úgy néz ki, bírjuk erővel és a technikával sem lesz gond. Az esetleges navigációs hibák miatt aggódom, de nem hiszem, hogy probléma lenne. A GPS használatában azért nagyobb rutint kell szereznem. Egyelőre ami a leginkább foglalkoztat, az a hideg. Még soha életemben nem kellett ennyire felöltöznöm, mint most. Remélem, ennél már csak jobb lesz."

Mivel a köd a reggeli órákat követően feloszlott, az autósok és a kamionosok már a program szerint rajtolhattak el. Nekik a gyorsasági szakasszal együtt 666 kilométert kellett megtenniük Rabat és Agadír között.

Itt nagy meglepetésre az amerikai Gordon és a német von Zitzewitz nyerte a szakaszt. A magyarok közül a Kis Sándor, Czeglédi Péter (Nissan Pickup) duó szerepelt a legjobban: a 41. helyen értek célba, ám egy ellenőrző pont kihagyásáért és egy ötórás késésért 7 óra 14 perces időbüntetést kaptak, így összetettben a 150. helyre csúsztak vissza.

Kiséknek még január 1-jén, egy 95 km-es etap során kellett kicserélniük a sebességváltót Nissan Pickupjukban, és mire a soron következő ellenőrző ponthoz értek, ott már senkit sem találtak. További öt órát késtek aztán a papírok leadásával, így a szabályokat alkalmazó versenybíráknak jelentős időbüntetést kellett kiszabniuk.

A Palik László, Darázsi Gábor (Nissan Pickup) egység 47., a Liszi László, Rack György (Mitsubishi Pajero) páros 57., míg a Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Frontera) kettős 77. lett.
Ma az Agadír–Szmara közti 654 kilométer vár a versenyzőkre, amiből a gyorsasági 381 km lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól kezdtek a győri motorosok

Nem kezdte rosszul az újonc Varga Ákos és Nagy Péter a Dakar-ralit. A két győri fiatalember a prológ és az európai szakaszok után az első százban tanyázik. Sőt, Varga kifejezetten jól ment, hiszen összetettben jelenleg a harmincharmadik. Nagy valamivel hátrábbról folytathatja a versenyt, mely mától már Afrikában halad tovább, ő jelenleg a kilencvenedik. Tovább olvasom