Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A köd is segített Gyirmóton

A Sopron nyerte a vasutascsapatok csatáját.
Szolnoki MÁV FC–SVSE-GYSEV 1–2 (0–1)
Szolnok, 500 néző. V.: Fábián.

Szolnok: Pokorni – Vári, Mile, Antal, Fritz – Sipeki, Grúz (Balaskó, 27.) – Bohner (B. Tóth, 66.), Magos, Nagy I. – Máté (Lengyel, a szünetben). Edző: Kis Károly.

SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai, Sifter, Pados – Varga G., Horváth A., Deme, Erdélyi (Németh L., 66.) – Szabó L. (Czár, 83.), Gaál (Pető, 91.). Szakmai igazgató: Supka Attila.

Gsz.: Balaskó (88.), ill. Erdélyi (11.), Varga G. (85.).

Kiállítva: Mile (74.).

11. p: Varga G. ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Sifter visszafejelte, majd a berobbanó Erdélyi közvetlen közelről a kapuba juttatta a labdát. 0–1.

74. p: A hazaiaktól Mile kapott sárgát, s mivel ez volt neki a második, mehetett zuhanyozni.

85. p: Deme hozta helyzetbe Varga G.-t, aki az ötös sarkánál egy lövőcsellel leültette a kapust, majd higgadtan a kapuba passzolt. 0–2.
88. p: Szöglethez jutott a hazai együttes és a beívelés után Balaskó fejjel szépített. 1–2.

Jól kezdett a Sopron és viszonylag gyorsan vezetést is szerzett a vendégcsapat. A szünet után is jól futballozott az SVSE és egy kontratámadás végén növelni is tudta előnyét. A hajrában ugyan a kapuba találtak a hazaiak is, de ez csupán a szépítést jelentette.
Kis Károly: – Elsősorban gyenge támadójátékunk eredményezte a vereséget. A hajrában még voltak ugyan lehetőségeink a gólszerzésre, de időnk már nem maradt az egyenlítésre.

Supka Attila: – Megérdemelten nyertünk, mert csapatom akarata érvényesült. Vezetésünk után is azt játszottuk, amit idegenben kell. Akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.


Gyirmót FC Győr–Balmazújváros 4–1 (2–0)
Gyirmót, 700 néző. V.: Erdős.

Gyirmót: Deli – Sós, Lengyel, Kardos, Fejes – Egerszegi, Erős (Lázár, 69.) – Beliczky (Kovács D., 85.), Papp K., Illés – Oross (Magasföldi, 75.). Edző: Sisa Tibor.

Balmazújváros: Mester – Oláh, Kiss L., Kónya (Belényesi, 83.), Sárközi (Virágh, a szünetben) – Demjén, Müller – Nagy R., Szőllősi, Pintér N. (Tóth D., 57.) – Urbin. Edző: Híres Gábor.

Gsz.: Beliczky (29., 38.), Sós (75.), Magasföldi (79.), ill. Tóth D. (77.).

29. p: Beliczky tört kapura a jobb oldalról, becsapta Kónyát, majd jobbal 7 méterről a kivetődő Mester mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0.

38. p: Ismét Beliczky tört előre, a jobb oldalon Sárközit szép csellel becsapva került helyzetbe, majd 6 méterről a kimozduló Mester felett a kapu közepébe pörgetett. 2–0.

75. p: A vendégtérfél közepétől 40 méterről Sós lőtt kapura szabadrúgásból, a labda Mester kezéből kipördülve a jobb alsó sarokba hullott. 3–0.

77. p: A védők gyűrűjéből középről, 11 méterről Tóth D. jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 3–1.

79. p: Magasföldi végezhetett el szabadrúgást a vendégkaputól 26 méterről. Az erős köd megzavarta Mestert, így a labda utat talált a hálóba. 4–1.

Rendkívül megnehezítette a játékosok dolgát a kezdő sípszó idejére Gyirmótra ereszkedő nagyon sűrű ködfátyol. Az első félóra meddő mezőnyjátékot eredményezett, melyet követően Papp K. veszélyeztetett egy távoli lövéssel, majd következtek Beliczky percei, aki két remek megmozdulása révén gyönyörű gólokkal terhelte a vendégkaput, így a lendületes, taktikus játék eredményeképpen kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a kék-sárgák. Az utolsó negyedórában felpörögtek az események, hiszen előbb Sós vette be a kaput egy távoli szabadrúgásból, melyre jött két perc elteltével Tóth Dániel szépítő találata, de a csereként beálló Magasföldi néhány perc múlva ismét a hazaiak örömére növelte az előnyt.

Jók: Beliczky, Papp K., Illés Gy., ill. Kónya, Müller Zs.

Sisa Tibor: – Irreális időjárási körülmények között, jó csapat ellen, jó mérkőzésen sikerült győzelmet elérnünk.

Híres Gábor: – Érdekes a futball, jobban játszottunk ellenfelünknél, kapufákat lőttünk, mégis ők győztek. Két Beliczky-megmozdulás, két távoli szabadrúgás és hiába a jó játékunk.
Lapincs Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Natasa újra kosarazni akar

Két hónappal a szörnyű győri buszbaleset után kapta meg ideiglenes lábprotézisét Belgrádban a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának volt játékosa, Natasa Kovacevic. Tovább olvasom