Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

A klubok edzőivel találkozott Matthäus

Az óbudai Aquincum szállóba invitálta a magyar élvonalbeli klubok edzőit az MLSZ vezetése és Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A megbeszélésen tizenkét NB I-es csapat edzője vett részt.
Az óbudai Aquincum szállóba invitálta a magyar élvonalbeli klubok edzőit az MLSZ vezetése és Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A megbeszélésen tizenkét NB I-es csapat edzője vett részt: Gellei Imre (ZTE), László Csaba (Ferencváros), Garami József (MTK), Nagy Tamás (PMFC), Reszeli Soós István (Győri ETO), Szentes Lázár (DVSC), Csank János (Videoton), Tóth Bálint (Lombard-Haladás), Dajka László (Matáv Sopron), Mészöly Géza (Újpest FC), Vágó Attila (Békéscsaba), Kozma István (a Budapesti Vasas pályaedzője).

Rajtuk kívül Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára, dr. Mezey György, a szövetség Szakmai és Edzőképző Központjának vezetője, Pellady Péter, az MLSZ marketing munkáját segítő szakember, valamint Varga István, az edzőképző központ instruktora vett részt a közös vacsorával végződő értekezleten.

Az egyeztetésen a meghívó szövetségi kapitány elmondta:
- Semmiképpen sem tanácsokat szeretnék adni önöknek, hiszen tisztelem és elismerem munkájukat, csak azt szeretném, ha elősegítenénk bizonyos dolgok hatékonyabb működését. Így jó lenne, ha támogatást kapnék önöktől, a játék és a játékosok gyorsaságának fokozásában. Fontos továbbá, hogy stabilizációs, koordinációs gyakorlatok szerepeljenek az edzéseken.

A német szakember hozzátette, pontosan tudja, hogy ezek az elemek eddig is szerepeltek, a tréningek programjai között, ám a közös gondolkodást elősegítendő azt indítványozta, a nyár folyamán vegyenek részt az edzők egy olyan konzultáción, amelyen az U21-es játékosok segítségével modellezhető lesz néhány fontos, s az említett célokat elősegítő gyakorlat. A kapitány természetesen nem saját elképzeléseit akarja kollégáira erőltetni, hanem kölcsönös, gyakorlati tapasztalatcserére hívja a szakembereket.

- Nagy a közös felelősségünk - folytatta gondolatmenetét a kapitány -, hiszen az a közös feladatunk, hogy örömöt szerezzünk Magyarországnak a futball segítségével. Sosem elégedhetünk meg azzal, amink van, s ahhoz, hogy közös ügyünket előre mozdítsunk, nekünk edzőknek kell példát mutatnunk.

Magyar kollégái támogatásukról biztosították Lothar Matthäust és egyetértettek abban, hogy a német szakembernek hitelt adnak idehaza, amikor a magyar futballban feltétlen megoldandó problémáknak ad hangot. Pozitív szemléletmódja és a fellépése nagy esély, mert ez által ráirányíthatja a közvélemény, a politika és az üzletemberek figyelmét labdarúgásra, a sportág közösen megoldandó feladataira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Péter a Viking Stavangerben

A Norvégiában légióskodó Kovács Péter a listavezető Tromsö együtteséből a Viking Stavangerhez… Tovább olvasom