Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

A kisalföldi vasember betegséggel küzd, de nem adja fel!

Major József három éve kilencedik volt az ironman világranglistán, egymásután állhatott dobogóra az amerikai profi versenyeken. A győri sportoló testét rejtélyes betegség támadta meg másfél éve.

Három éve kilencedik helyen állt a világranglistán

A győri Széchenyi ESE hosszútávú triatlon versenyzője, Major József három éve kilencedik helyen állt a világranglistán.

A kisalföldi vasember profi pályafutása alatt két nemzetközi versenyt nyert meg (Arizona, Elba), második helyen végzett a kínai, harmadik helyen az amerikai nyílt nemzeti bajnokságon.

Hétszeres országos magyar bajnok és ami talán a legnagyobb fegyvertény: sorozatban hatszor kvalifikálta magát a sportág csúcsát jelentő Hawaii-i világbajnokságra.

Az utóbbi időben sok hír nem érkezett Major Józsefről és ennek sajnos oka van.
 
A kisalföldi vasember verseny közben: 3,8 km úszást, 180 km kerékpározást és 42,195 km futást kell teljesíteni az ironman távon

"Hosszú kálvária kezdődött, orvostól orvosig jártam"

"Közel négy éve a feleségemmel úgy döntöttünk, kipróbáljuk a profi ironman életet Amerikában, 2012 januárjában költöztünk ki. Arizonában edzettem, az első két és fél évben elsősorban az amerikai versenyekre koncentráltam. Jöttek az eredmények, többször dobogóra álltam, a San Diegó-i klasszikus triatlont megnyertem Kaliforniában.

Másfél éve azonban minden megváltozott. Éreztem, hogy valami nincs rendben a szervezetemmel. Legyengültem, árnyéka voltam önmagamnak. Hosszú kálvária kezdődött, orvostól orvosig jártam, de az állapotom nem javult.

Minden baj alapja a hat éve diagnosztizált bélgyulladás

Idén év elején az egyik orvos ritka baktériumot mutatott ki a szervezetemben, elkezdődött a kezelés, mire fokozatosan javult az egészségem.

Az elmúlt nyolc hónapban folyamatosan edzettem, indultam pár kisebb versenyen, több-kevesebb sikerrel. Négy hete újra részt vettem egy rangos ironman versenyen, ami nem sikerült, ráadásul újra erőtlennek éreztem magam.

Úgy tűnik, minden baj alapja a hat éve diagnosztizált bélgyulladásom. Valószínűleg a szervezetemben lévő gyulladás miatt vagyok fáradékonyabb" – kezdte érdeklődésünkre Major József. A kisalföldi vasember 14 éven át készült a triatlon versenyekre Győrben.

Még nem jött el a visszavonulás ideje

"A betegségemtől függetlenül edzek a versenyekre, igaz, nem olyan szinten, ahogyan elvárnám magamtól. Bizakodásra ad okot, hogy versenyen 8 óra 49 perc volt a legjobb időeredményem idén.

Ennek megfelelően szeretnék újra magyar bajnoki címet nyerni és kivívni a részvételt a Hawaii-i világbajnokságra. Egyik sem lesz könnyű, főleg annak tükrében, hogy a kihagyás miatt a szponzoraim többségét elveszítettem. 25 év sportolói és 13 év profi triatlonos pályafutás után egyelőre nem tervezem a visszavonulást.

 
Major József nem adja fel: újra a világ legjobb triatlonosai közé szeretne kerülni

"A sors kárpótol"

Érzem, hogy sors kárpótol az elmúlt időszak vesszőfutásáért, de ehhez kitartónak kell lennem" – zárta szavait Major József, aki az Egyesült Államokban edzői végzettséget szerzett. A kisalföldi vasember legutóbb tavaly nyáron versenyzett Magyarországon: a keszthelyi középtávú triatlonon ötödikként ért célba.
A kisalföldi vasember felajánlotta a nyereményét a sérült sportembernek

Az idén tavasszal Mexikóban rendezett Rocky Point triatlonon az egyik versenyző megsérült. Kórházba vitték, majd miután ellátták, visszatért és befejezte az ironmant. Major József a verseny után a sérült sportembernek adta az első helyért járó nyereményét.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: Kiütötte a Bayern az Ágyúsokat

A müncheni csapat 5-1-re győzte le az Arsenalt a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Zenit továbbjutott. Tovább olvasom