Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A kiesés után új korszak kezdődhet

Vízilabda - Véget ért egy korszak a Győri VSE vízilabda-szakosztályának életében, hiszen komoly anyagi gondok miatt a női felnőttcsapat kiesett az első osztályból. Kárpáti Gábor szakosztályvezető szerint a történtek után át kellett értékelni a helyzetet.
A győri önkormányzat idén felkarolta a sportágat, így hosszú távú célokat tudtunk kitűzni. A megvalósítás azonban az árvíz miatt kicsit eltolódott. A szülők áldozatvállalásának köszönhetően sikeresen áthidaltuk ezt az időszakot.

Olyannyira, hogy az utánpótlás országos bajnokság őszi idényében a negyedik helyen zártunk. Több nagy múltú egyesületet is megelőztünk, többek között a Dunaújvárost. Örömteli dolog az is, hogy a jövőre esedékes ifjúsági Európa-bajnokságra készülő, most még elég bő keretben öt győri sportoló is helyet kapott. Közülük is kiemelkedik Debreceni Nóra, aki már a nála két évvel idősebbek között is a válogatott egyik erősségének számít
."

A szakember hozzátette: meghívást kaptak a december 5-én Görögországban rendezett nemzetközi tornára, ahol Európa legjobb csapataival szemben szállhatnak medencébe. A viadal komoly szakmai kihívást jelent a lányoknak. Közben a jövőt is tervezgetik.

Szeretnénk kialakítani egy alulról építkező utánpótlás-nevelő rendszert. Nagyon remélem, ennek köszönhetően az új győri uszodában már egy erős első osztályú csapatnak tapsolhatnak a szurkolók. Elindultunk az ob II-es férfibajnokságban is, ahol a Pápa együttesével karöltve tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget. Bízom benne, évek múlva ez a gárda alapja lehet majd egy győriekből álló ütőképes felnőttcsapatnak" – mondta befejezésül Kárpáti Gábor.

A klub december 3-án 16 órától toborzót tart a győri GYÁÉV-uszodában, ahol a szervezők várják az úszni jól tudó, 9–11 éves fiúk és lányok jelentkezését. Bővebb információ Kárpáti Gábortól kérhető a 20/543-6010-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliába 'lopkodják' az ETO legjobbjait

Labdarúgás - Egy szlovák menedzser közreműködésével Angliába viszik az ETO legjobb… Tovább olvasom