Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A kiállítás döntő volt

MTK Hungária- Matáv Sopron 2- 1.
12. p: Grósz hatalmas jobb oldali beadását Bagoly meg csúsztatta, a labda a földre pattant, Balaskó belestukkolt és az ívelt négyméteres fejes centikkel ment Végh kapuja fölé.

24. p: Jobb oldali bedobást követően Baumgartner a jobb összekötő helyéről ügyesen passzolt vissza a második hullámban érkező Sifter elé, aki húsz méter ről laposan óriási gólt ragasztott a jobb alsó sarokba. 0–1.

40. p: Egy előreívelt labdát Lengyel látványos mozdulattal tett maga elé, ezzel becsapta Horváth A.-t, aki a 16-oson belül fellökte a hazaiak csatárát. Megye bíró büntetőt ítélt és igen szigorúan kiállította a soproni védőt. A büntetőből Czvitkovics jobb alsó sarokba tartó lövését Milinte kiütötte, majd Lengyel keresztbe ívelt a soproni kapu előtt és a labda elhagyta a játékteret.

53. p: Czvitkovics bal oldali szögletét követően óriási kavarodás alakult ki a soproni kapu előtt. Milinte kiütötte a labdát, amely ide-oda pattogott a sop roniak ötösén belül, és végül Bagoly volt, aki felszabadított.

57. p: Zavadszky játszott la posan Silvához a soproni 16-os előterében, aki visszatette a labdát, Pisont elengedte és a máso dik hullámban érkező Szabó 22 méterről ballal félmagasan óriási gólt lőtt Milinte kapujának bal oldalába. 1–1.

74. p: Bagoly indítása az MTK térfelén fejen találta Jezdimirovicot. A labda Czvitkovics elé pattant, aki azonnal in dította Silvát. A brazil elvitte a labdát a rossz ütemben, messze a 16-oson kívülre kifutó Milinte mellett, és a Matáv kapujának közepébe bólintott. 2–1. Pintér Attila alaposan meg szervezte csapata játékát.

A soproni védelem Petővel és Horváthtal az élen szilárdan állt a lábán, a középpályán Pintér rengeteg labdát szerzett, Grósz és Hegyi jól zárták le a széleket, Sifter ügyesen játszotta meg a labdák többségét, elöl pedig Tóth Mihály rengeteg párhar cot nyert, és ügyesen tartotta a labdát. Sifter egy gyönyörű gól lal meg is szerezte a vezetést. A gól után az MTK egyre idegesebb lett, pontatlanul futballo zott.

Aztán a félidő hajrájában egy Lengyel-villanást követően büntetőhöz és emberelőnyhöz jutott az MTK. A büntetőt azonban Milinte hárította. Szünet után az emberhátrány ban lévő Matáv visszahúzódott saját térfelére. Egyedül Tóth M. „ólálkodott" a felezővonal kör nyékén. Az MTK beszorította a Matávot, és a hatalmas nyomást csupán bő tíz percig bírta el a Matáv, az MTK az újonnan iga zolt Szabó Ottó bődületes bom bagóljával váltotta valóra lét számfölényét.

Az egyenlítést kö vetően is támadásban maradt az MTK, aztán a félidő közepén a friss és mozgékony Sira jóvoltából, aki ügyesen tartotta a labdát, kicsit kijött a szorításból a Matáv. Egy balszerencsésen elvesztett labda után mégis a hazaiak kontrázták le az emberhát rányban lévő Matávot és az addig kitűnően védő Milinte hibáját kihasználva Silva vezetést szerzett a bajnoknak. Összességében, amíg egyenlő létszámmal voltak pályán a csa patok, a Matáv vezetett, ám a szigorú kiállítást követően em berelőnyét gólokra tudta váltani és fordított az MTK.

Pintér Attila együttese a vereség ellenére jó benyomást keltett a nyitá nyon, lelkesen, egymást segítve futballoztak és ahogy az edző re mélte, emelt fővel jöhettek le a pályáról a soproni játékosok. Silva végül megnyert egy párharcot Milintével szemben, ami az MTK győzelmét jelentette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a Tour de France 17. szakaszán

Holland futamgyőzelem született a 90. Tour de France 17. szakaszán. A Dax és Bordeaus közötti 181… Tovább olvasom