Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

A kézilabda lett a nagy szerelme

A "Győri sportlegendák mesélnek" beszélgetéssorozat huszadik rendezvényén a kézilabdáé volt a főszerep, hisz Duck Zoltán volt a vendég.
A városi sportigazgatóság sporttörténeti bizottsága által szervezett „Győri sportlegendák mesélnek..." beszélgetéssorozat huszadik rendezvényén ismét a kézilabdáé volt a főszerep, hisz Duck Zoltán volt a vendég, aki a kezdetektől napjainkig aktív résztvevője a sportág történéseinek.

Duck Zoltán nemcsak a kézilabdához, hanem az ETO-hoz is ezer szállal kötődött játékosként és sportvezetőként egyaránt. Családtagok, pálya- és sporttársak, az eddigi sportlegendák, illetve a sportág iránt érdeklődők Molnár Péter sportigazgató moderálásával faggatták a győri sportlegendát. Nem volt nehéz dolguk, hiszen egy valódi sportember, igazi egyéniség volt a vendég, aki nemcsak szívesen, hanem egyéni előadásmóddal fűszerezve osztotta meg emlékeit a jelenlévőkkel.


Galéria kép


Nagy szeretettel szólt családjáról, szüleiről, akik hat fiúgyermeket neveltek. Aztán a sportra térve számtalan emlék, kiváló sportoló, edző, sportvezető került terítékre, sok érdekességet, újdonságot tárva a hallgatóság elé. Más sportlegendákhoz hasonlóan ő is több sportágban jeleskedett, labdarúgóként is komoly tehetségnek számított, míg testvéreivel együtt a kézilabdát megismerve meg nem találta igazi sportágát. Büszkén mesélte, hogy volt olyan mérkőzés, melyen négy Duck nevű játékos szerepelt egyszerre a csapatban.

Ahogy az idő haladt, úgy vált egyre oldottabbá a beszélgetés, melybe sokszor kapcsolódtak be a közönség soraiból is, újabb híres kéziseket, mérkőzéseket, történeteket felelevenítve. A legendát kevésbé ismerők hitetlenkedve fogadták, hogy Duck Zoltán már nyolcvanegy éves.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bunda: gyanús a kupadöntő

A Németországban kirobbant tippmixes megvesztegetési botrány szálai a magyar labdarúgáshoz vezetnek. Az ETO is képbe került. Tovább olvasom