Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A két fiával is együtt futballozott

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (23.)
Néhány évtizeddel ezelőtt feltűnt egy szélső játékos a régi győrújbaráti pályán, aki ha jó indítást kapott társaitól, maga mögött hagyta az ellenfél védelmét és meg sem állt a kapuig.

– Gyerekkoromban is rajongtam a sportért, a DAC-serdülőben fociztam, majd a Bercsényibe kerültem, ahol átcsábítottak atletizálni – indítja bemutatkozását Kiss Antal Győrújbarátról. – Mivel atlétikában országos szinten is jó eredményeket értem el, egyenes út vezetett előbb a Győri, majd az Újpesti Dózsa szakosztályába. Utánpótlásszinten magyar válogatott voltam, a hétvégeken atlétikaversenyeken indultam, míg vasárnap a győrújbaráti labdarúgócsapatban is játszottam. Egy súlyosabb sérülés és az olimpiai távolmaradás miatt úgy döntöttem, hogy az atlétikát befejezem, és onnantól kezdve csak a labdarúgásnak éltem. Bárhova is csábítottak, igazi lokálpatriótaként kizárólag a helyi csapatban futballoztam egészen negyvenhat éves koromig,

A labdarúgástól, a sporttól Kiss Antal ezt követően sem tudott elszakadni, előbb a győrújbaráti egyesület vezetőségi tagja lett, majd később megválasztották elnöknek.

– Akkoriban önkormányzati képviselőként is szolgáltam a települést, a sportbizottság tagja is voltam, így talán könnyebb volt a helyi sport irányítása. A vezetőségem alatt a Győrújbarát feljutott a megyei első osztályba, valamint felújítottuk a labdarúgópályát. Ekkoriban ismeretségem révén sikerült neves korábbi élvonalbeli labdarúgókat Győrújbarátra csábítani. Azt szerettem volna elérni, hogy a helyi fiatalok tanuljanak tőlük és példát vegyenek róluk, de sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Fontos nap volt az életemben, amikor két fiammal a győrújbaráti csapatban bajnoki mérkőzésen együtt léphettem pályára. Kisebbik fiam az ETO-ban nevelkedett, majd be is mutatkozott az élvonalban, később Gyirmóton focizott, jelenleg pedig az első osztályú Siófok labdarúgója.

Kiss Antal a több mint huszonöt éves vállalkozásával is igyekezett a községet és a csapatot is mindig támogatni, sőt, cége átalakulása óta mind nevében, mind pedig címerében a labda is központi szerepet játszik.
– Annak ellenére, hogy a térdem miatt játszani már nem tudok, a foci még ma is mindig meghatározó elfoglaltság az életemben, ugyanis a Siófok, a Győri ETO, a Gyirmót és a Győrújbarát meccseit is látogatom – említi befejezésül Kiss Antal.
Kiss Antal

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegyedszer félmaraton Győrött

A Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség 11. alkalommal rendezi meg a… Tovább olvasom