Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A kapitány és a csapat kis kedvence

Kosárlabda - Eördögh Edit, az MKB-Euroleasing Sopron 33 éves játékosa boldog édesanya. A kosárlabda mellett életében már a kis Eszter játssza a főszerepet, aki decemberben lesz kétéves.

Sokan mondják, Eördögh Editnek, amióta édesanya lett, sokkal érettebb a játéka. Ami tény, az MKB-Euroleasing Sopron bajnok és kupagyőztes csapatkapitánya szülése előtt is az egyik legjobb honi bedobónak számított. „Edó" az előző évad bajnoki döntőjében csereként pályára lépve főszerepet vállalt abban, hogy a soproni együttes 3–1-re le tudta győzni nagy riválisát, a pécsi együttest. Játéka szépen keretbe foglalta a finálét, az első és az utolsó mérkőzésen remekelt. A kiváló bedobóval arról beszélgettünk, hogyan fér meg egymás mellett a család és az élsport.

– Éppen Moszkvából tértek haza, három napig távol volt a családtól. Ilyenkor ki vigyáz a kislányára, Eszterre?

– Eszter már bölcsődébe jár, ott van reggeltől kora délutánig. A felügyeletet ezt követően kell megoldani, s ez leginkább szervezés kérdése. Természetesen a férjem, Zsolt ilyenkor főszerepet vállal, de szívesen segítenek a nagyszülők, és van bébiszitter is, akire mindig számíthatunk. Szóval szerencsére nem kell aggódnom, amikor napokra távol kell lennem a családtól, jó kezekben van a lányunk.

Eördögh Editéknél Eszter szinte „belenő
Eördögh Editéknél Eszter szinte belenő a kosárlabdába.

 

– A férje is a csapat mellett dolgozik. Ez mit jelent az ön számára?

– Rátkai Zsolt a csapat erőnléti edzője. A szaktudása inkább a felkészülési időszakban kap nagyobb hangsúlyt, a versenyszezon közben már ritkábban van a csapattal, no meg a sérülteknek segít. Egyébként pont ilyen alkalmakkor, amikor idegenből hazajövünk, van egy regeneráló foglalkozás, amelyet ő vezet. Úgy látom, a lányok is elfogadták, elismerik a munkáját, ráadásul az ő edzésein jó a hangulat. Ott mégsem kell annyira koncentrálni, mint egy taktikai edzésen.

– A lányuk, Eszter mennyire él együtt a csapattal?

– Hamar megszerette azt a légkört, amibe belecsöppent, nagyon várja a meccseket, s mostanában mindig kint van a hazai mérkőzéseinken. A lányokat már megismeri, s ők is szeretik, Eszter pedig imád rohangálni az öltöző környékén.

– Kosaras lesz belőle?

– A labdát nagyon szereti. Mivel sportos család vagyunk, szeretném, hogy sportoljon, és minden bizonnyal fog is. Hogy végül melyik sportágat választja, azt ő dönti el, nem fogom erőltetni. Ha a kosarazás mellett dönt, abban többet tudok majd segíteni neki, mintha más sportot űzne.

– Hogy érzi, változott, s ha igen, mennyiben a játéka, ami- óta édesanya lett?

– Szülés előtt sokan mondogatták nekem, akik ezen már túljutottak, hogy mennyivel jobb lesz a játék, ha majd utána visszatérek kosarazni. Nem igazán hittem el, de teljes mértékig igazuk lett. Az tény, hogy érettebb fejjel más dolgokat tartok fontosabbnak, mint fiatalabb koromban. Akkor az egyéni érdekei talán a kelleténél jobban foglalkoztatják az embert, mint most. Lehet, ha hét-nyolc éve játszottam volna úgy, mint most, vertem volna a fejemet a falba, és ma már látom, a csapat számára ez a legjobb. Azt hiszem, ez egy olyan folyamat, amelyben a szülés is jelentősen közrejátszott.

– Tervezi a jövőjét? Mit gondol, mi lesz mondjuk öt év múlva?

– Korábban előfordult, hogy hosszabb távra terveztem, de az elképzeléseim akkor valami miatt nem váltak valóra. Most nem nézek ennyire előre, legfeljebb egy-két évre tervezek.

Olvasóink írták

  • 1. pisti50 2008. november 10. 17:39
    „Edó remélem az a terved maradsz Sopronba!
    Itt mindenki szeret tisztel és becsül!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi ETO: Bradeanu babát vár

Kézilabda - Várandós, ezért ideiglenesen felhagy a játékkal Aurelia Bradeanu, a Győri Audi ETO KC… Tovább olvasom