Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A kaliforniai egyetem „gyémántja

Rangjuk van a magyar sportolóknak az amerikai egyetemeken. Nagy Katalin győri teniszező például a California State University egyik legelismertebb tanulója. Két éve kezdte el tanulmányait az Egyesült Államok nyugati részében, Bakersfieldben a California State University ösztöndíjasaként Nagy Katalin, a Győri Tenisz Club játékosa.

Nagy Katalin a kaliforniai egyetem színeiben.
Már az első évben az egyetemi női csapat első számú teniszezője lett, ám az igazi szép sikereket a nemrég zárt második tanulmányi év során aratta. Hazaérkezése után fotók és újságkivágások egész sorával illusztrálta az elmúlt hónapok szép sikereit.
Érdekes módon a magyar vonatkozások végigkísérik Nagy Katalin amerikai sportpályafutását, hiszen már a kezdetkor óriási élmény volt számára, hogy az egyetemen magyar edző várta, s főleg, hogy ez az edző nem volt más, mint az egykori csapattárs, Csibi Regina.

A budapesti származású teniszező ugyanis néhány évvel ezelőtt baráti kapcsolatok alapján a Győri TC csapatát erősítette, amelyben Nagy Katalin is alapjátékos volt. Csibi Regina idén már elszerződött az egyetemtől, de Kati továbbra is vele készül.

Az egyetemi teniszcsapattal játszott bajnoki sorozat mellett Katinak idén már számos alkalma nyílt – ugyancsak az egyetem színeiben – egyéni versenyeken is indulni. Los Angelesben például egy meghívásos versenyen a döntőt éppen egy magyar lánnyal, a budapesti Pákay Edittel játszotta. Kati 6:0, 3:6, 6:1-re nyert ezen a döntőn. Ezt követően indulhatott az idén Ojaiban megrendezett nemzeti egyetemistabajnokságon. Második kiemeltként kemény küzdelmek árán jutott el a döntőig, ahol az első kiemelttel, egy Sieczka nevű lengyel lánnyal került szembe, aki az előző években mindig döntőt játszott. A lengyel–magyar párharcnak ezúttal magyar győztese lett, ugyanis a győri Nagy Kati 6:3, 6:3-ra nyerte ezt a döntőt.

Remek fogadtatásban részesült ezután az egyetemen, mindenki büszke volt a magyar tanítványra. Mivel a tanulmányait is remekül zárta, s a csapatbajnokság során is minden mérkőzését nyerte, az „egyetem gyémántja" elnevezéssel illették. Sőt, az edzői szavazatok alapján elnyerte Kaliforniában „Az év játékosa" címet, s még vakációs hazautazása előtt az ottani nemzeti teniszbizottság elismerését is megkapta.

Most az itthoni pihenés, édesanyja aktív közreműködésével biztosított kényelmét élvezi, utána még augusztus során visszatér az Egyesült Államokba, mert idén is oktatást vállalt a Los Angelesben működtetett tenisztáborban. Ezt követően még két éve van, hogy a tanulás mellett az amerikai teniszéletben a magyar játékosok jó hírnevét öregbítse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barcelona után Montreal, magyar érmes reményekkel

Barcelona el-, Montreal pedig beköszönt vasárnap este, amikor is a katalán fővárosban megtartották a… Tovább olvasom