Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

A jövő Görbiczeit keresik Győrött

Tart az Audi-ETO első nyári kézilabdatábora, amelyet a 13–14 éves korosztálynak szerveztek.

Az egyhetes edzőtábor során nemcsak magas színvonalú edzések szerepelnek a programban, a fiatalok a magyar és a norvég világsztárok gyakorlásait is meglátogatták.

A 83 lányt közel 200 jelentkező közül választották ki a Róth Kálmán vezette helyi utánpótlásedzők, így jött össze a tábor igencsak színes összetétele, hiszen nemcsak az egész országból érkeztek, hanem Romániából, Szlovákiából és Ausztriából is jöttek játékosok.

A lányok nagy része év közben saját klubjában edz, és a diákolimpián, valamint a korosztályos bajnokságokban versenyez.

Az edzőtáborban négy csoportban négy professzionális edző foglalkozik velük naponta általában két edzésen, és igyekszik a kézilabdatudásukat csiszolni, illetve a játék iránti szeretetüket fokozni. Hétvégén egy minitornán meg is mérkőzik a négy csoport egymással, így a gyerekeknek lehetőségük nyílik versenyhelyzetben is megmutatni a tudásukat. A színvonalas edzéseken és az egyéb programokon túl a lányok számára mégis a BL-győztes győri csapat edzésének meglátogatása jelentette a legnagyobb élményt.

„A tábor résztvevői két dologban biztosan egységesek: mindannyian imádnak kézilabdázni, és nagy szurkolói az ETO-nak – emelte ki Róth Kálmán, a Győri Audi-ETO utánpótlás-igazgatója, a tábor szakmai vezetője.

– Legfőbb célunk az eseménnyel természetesen az, hogy minél több kislánynak megadjuk a lehetőséget, hogy a legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező és legeredményesebb hazai női kézilabdaklubban próbálják ki magukat. Fontos számunkra azonban a tehetségkutatás is, hiszen sohasem tudjuk, honnan kerül ki a következő Görbicz vagy Pálinger. Akiben látjuk a kibontakozás lehetőségét, igyekszünk a győri akadémiára meginvitálni és tovább gondozni a tehetségét" – tette hozzá RóthKálmán.

Az egyhetes edzőtábor a résztvevőknek teljesen ingyenes, és külföldről is pályázható, így szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül bárkinek esélye van a részvételre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - Ásványráró: tavaszi ˇhadjáratˇ

Az Ásványráró már az első tavaszi forduló után megelőzte legnagyobb riválisát és utána végig éllovas… Tovább olvasom