Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

A jövő Görbicz Anitáit keresik

Mosonmagyaróvárra és környékére is kiterjeszti utánpótlásbázisát az Audi-ETO. Jövőre sportcsarnok épülhet a városban, ahol már most keresik a jövő nagy sztárjait.

„Legyél Te a jövő Görbicz Anitája!" szlogennel hirdeti meg a mosonmagyaróvári iskolákban felhívását az Audi-ETO, mely erre a térségre is kiterjeszti utánpótlásbázisát. Az erről szóló megállapodást tegnap írta alá Nagy István polgármester és Kelecsényi Ernő, az Audi-ETO elnöke.

Nagy István szerint sporttörténeti jelentőségű ez a szerződés: „A város életében ez most csak egy pillanat, de biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hosszú távú kapcsolat kezdete. A város már korábban felismerte, hogy a sportban rejlik a jövő, hiszen ez az út vezet a sikerhez, az egészségeshez, ezen keresztül egy közösséghez tartozhat a fiatal, s valódi élményekben lehet része. Miután a fertődi kormányülésen ígéretet kaptunk Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy jövőre elkészül az új városi sportcsarnok, egyetértett abban a városvezetés, hogy ide kell egy csapat.
A legkézenfekvőbb pedig a kézilabda, hiszen jelenleg az Audi-ETO-nál nagyobb vonzerő nincsen. A gyerekek számára kellő motivációt jelenthet, hogy akár belőlük is lehet a következő Görbicz Anita."

Görbicz Anita reméli, a mosonmagyaróvári fiataloknak is legalább annyi örömben lesz részük pályafutásuk során, mint neki.
Görbicz Anita reméli, a mosonmagyaróvári fiataloknak is legalább annyi örömben lesz részük pályafutásuk során, mint neki.


Kelecsényi Ernő elmondta: a győri klub mindig is híres volt az utánpótlás-nevelésről, a folyamatos építkezésről, s ezzel a kapcsolattal az alapokat szélesítik ki: „A létesítmény alapvető kérdés, de az elmúlt időszak pozitív fejleményei, valamint a városvezetés eltökéltsége világossá tette számunkra, hogy Mosonmagyaróvár kiváló partnerünk lesz. Bár a csarnok csak kétezer-tizennégyben lesz meg, a közös munka már mától megkezdődik. Három korosztályban lesz biztosítva az önkormányzatnak köszönhetően az anyagi, részünkről pedig a személyi és a tárgyi feltétel. Arra törekszünk, hogy jól bevált saját rendszerünket honosítsuk meg, a tudást idehozzuk. Ennek klubvezetői részről Kiss Lajos menedzser lesz a vezetője, míg a közvetlen szakmai munkáért Vura József felel majd. Hosszú távon az a cél, hogy a minőségi kézilabda meghonosodjon a városban. Nagyon reméljük, hogy az iskolákban kihelyezett felhívás hatására azon kell majd törnünk a fejünket, hogyan tudjuk a a csoportlétszámokat ideális keretek között tartani."

Görbicz Anita, a győriek világklasszis irányítója is jelen volt a szerződéskötésen: „Örülök annak, hogy a klub utánpótlásbázisa tovább szélesedik, s jólesik az is, hogy ezt a személyemmel hirdetik. Ezek a toborzók nagyon fontosak, engem is egy ilyenen fedeztek fel, pedig eredetileg nem is kézilabdázónak készültem. Kívánom a gyerekeknek, hogy legalább olyan pályát fussanak be, mint én, s furcsa ezt nekem kimondani, de tényleg legyenek ők a jövő Görbicz Anitái."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres sportágváltás

Simon Bence Csurgóról érkezett Győrbe, az irányító az előző bajnokság bronzérmesét hagyta ott az… Tovább olvasom