Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

A jövő a tét

Csak a hónap végén csatlakoznak az ETO KC-hez a veszprémi kölcsönjátékosok. A Graboplast-ETO kerete viszont teljes. A női gárda nemzetközi tornákon készül fel az új idényre.

Az első edzés
Később jönnek a veszprémiek

Kilenc hét áll rendelkezésre a Graboplast-ETO és az ETO KC számára, hogy felkészüljön az új idényre. Amíg azonban a nők minden idegszálukkal az edzésekre koncentrálhatnak, addig a férficsapat története legnehezebb időszakát éli. Jelenleg ugyanis még a keret sem állt össze. A beígért Fotex-játékosok pedig legkorábban e hónap végén csatlakozhatnak a győriekhez.
– A veszprémiek tovább edzettek, mint mi, így a pihenőjük is hosszabb – mondta Jakab Lajos szakosztályvezető. – Ennek megfelelően július utolsó napjaiban csatlakoznak csak hozzánk a játékosok. Hét kézilabdázóra van ígéret, de várhatóan csak négyen, öten kerülhetnek hozzánk.
Hogy pontosan kik lesznek ők, még nem tudni. A neveket azért nem hozzák nyilvánosságra, mert nem minden érintett tudja, hogy a jövőben Győrben kézilabdázik. Ami biztos, hogy azt első edzésen mindössze tizenegy kézilabdázó vett részt. Tóth László edző irányításával – mellesleg a tréner még mindig nem írt alá szerződést – Herbert Gábor, Konkoly Csaba, Bolyáki Adrián, Iváncsik Tamás, Gerháth Zoltán, Tatai Péter, Kányai Róbert, Bősze József, Németh Norbert, Szabó Péter és Bognár Róbert kezdte meg a munkát. Utóbbi játékos azonban nem marad Győrött, mert reményei szerint külföldön folytatja a játékot.
– Az edzések programja elkészült, de ennyi játékossal komoly munkát lehetetlen végezni – mondta Tóth László. – Egyelőre edzőmeccsek sincsenek még lekötve. Remélem, mihamarabb lesz annyi kézilabdázó a keretben, hogy legyen értelmük az edzéseknek. Ahhoz, hogy a mezőnnyel felvegyük a versenyt, a távozókhoz hasonló képességű játékosokra van szükség. Remélem, a fotexesek ilyenek lesznek.

Kellemes gondok a nőknél

Ami a Graboplast-ETO-t illeti, ilyen jellegű gondjai nincsenek Vura József vezetőedzőnek. Az EHF-kupa-ezüstérmes győriek játékoskerete és a felkészülés programja összeállt. Bár néhány edzőmérkőzés még várhatóan bekerül a programba.
– A tavalyi együttesből négyen távoztak, helyükre hárman érkeztek – mondta Vura József. – Szvetlana Moszkovaja és Kulcsár Gyöngyi lejáró szerződését nem hosszabbította meg az egyesület, míg Kári Horváth Renáta és Jenőfi Katalin kölcsönbe került az újonc PEAC-hoz. Új igazolás a jugoszláv Ana Djokic, valamint az ifiből felkerült az első csapathoz Mörtel Renáta és Farkas Vera. Jelenleg tizenheten vagyunk, igaz, a juniorválogatott Európa-bajnokságon vesz részt, így a kerettagjaink egy rövid időszakot leszámítva szeptember elejéig távol lesznek.
A juniorválogatottal a tavalyi vb-ezüstérmes Petróczi Viktória, továbbá Herr Orsolya, Mörtel Renáta és Bódi Bernadett készül. Rajtuk kívül Győrből kapott meghívót Szórádi Katalin, valamint a pécsiekhez kölcsönadott Jenőfi és Kári Horváth is.
A felnőtt válogatottak – Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya, Lovász Zsuzsanna, Kindl Gabriella – ezúttal csak augusztus 19. és 25. között nem állnak a zöld-fehérek rendelkezésére. Hiányozhat még a román Carmen Nitescu is egy rövidebb ideig, de egyelőre nem tudni, hogy hazája válogatottja miként készül az EB-re.

Nemzetközi tornák

– Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy erős ellenfelekkel találkozzunk – folytatta Vura József. – Ennek megfelelően részt veszünk egy nemzetközi tornán, mely négy hétvégén át tart. Nyolc csapat vesz részt benne, s olyan együttesekkel játszunk, mint a Hypo első és második csapata, a Koka Varazdin, a Podravka Koprivnica, a Tresnjevka Zagreb, a Slovan Duslo Sala és a Cornexi-Alcoa. Ezek a meccsek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a bajnokságra, valamint a Kupagyőztesek Európa Kupájára is megfelelő módon felkészülhessünk.
A nemzetközi tornát a Graboplast-ETO augusztus 3-án a Koka Varazdin ellen kezdi, majd egy nappal később Koprivnicán a Podravka ellen lép pályára. Egy héttel később, 10-én Székesfehérváron a Hypo II, másnap, 11-én a Hypo I lesz Görbiczék ellenfele. Győrött 17-én a Tresnjevka Zagrebbal, 18-án a Duslo Salával játszanak a zöld-fehérek. A döntőkre és helyosztókra augusztus 23. és 25. között Horvátországban kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remekeltek a homokban is

Több csapat az előzetes részvételi szándék ellenére az utolsó pillanatban lemondta az indulást, így… Tovább olvasom