Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A jók után a szuperek következnek

Kézilabda - Hatból hat győzelemmel magabiztosan jutott tovább csoportjából az Audi-ETO a Bajnokok Ligájában. Konkoly Csaba vezetőedző nem foglalkozik azzal, kik lehetnek az ellenfelek, csak a következő mérkőzésre koncentrál.
Abban mindenki bízott, hogy az Audi-ETO továbbjut a Bajnokok Ligája A csoportjából, ám arra alighanem keves(ebb)en számítottak, hogy többek között a címvédő Slagelsét is oda-vissza verve, hibátlan teljesítménnyel vívja ki a nyolc közé jutást. Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője érthetően elégedett csapata teljesítményével.

„Önmagában az eredmény már azért is nagy dolog, mert mégiscsak saját országuk bajnokairól van szó, így őket legyőzni minden esetben dicséretes. Bevallom, a sorozat kezdete előtt több okból sem foglalkoztam a továbbjutási esélyekkel. Egyrészt azért, mert az utánpótlásból jöttem, s kevesebb információval rendelkeztem a felnőttcsapatokról, ami persze nem azt jelenti, hogy nem voltam képben. Másrészt azt vallom, hogy mindig csak a következő találkozóra készüljünk" – kezdte a BL-sorozat értékelését Konkoly Csaba.
A győriek láthatóan mérkőzésről mérkőzésre lettek egyre jobbak, s a vasárnapi Podravka elleni mérkőzés, az ott mutatott játék csak hab volt a tortán.

„A csapat meccsről meccsre formálódott, kialakult egy egységes csapatszellem. Úgy látom, nagyon jól együtt van a társaság, az újak beilleszkedése is zökkenőmentes volt. Persze a siker mindig is összekovácsol egy csapatot, de most talán egy vereség esetén is inkább egymást segítenék ki a játékosok. Ez az egységesség mutatkozott meg Kaproncán is, ahol az »öregek« olyan eredményt értek el már a szünetre, hogy lehetőséget kaphattak a fiatalok, akik élni is tudtak ezzel" – folytatta Konkoly Csaba, aki kiemelte: tanítványai a kemény edzések dacára is frissen, ötletesen kézilabdáztak.

„Lényeges dolognak tartom, hogy lehetőségünk volt bizonyos taktikai elemeket gyakorolni, mely a későbbiekben egy-egy döntő szituációban lehet a mi hatékony fegyverünk. Az erőnléti munka pedig megalapozhatja a februártól ránk váró kemény, erőltetett menetet a BL-negyeddöntő meccseivel és bajnoki rangadókkal" – tette hozzá a szakvezető, aki a folytatással kapcsolatosan is tartja magát az elveihez.

„Nem számolgatok, nem nézem azt, ki lehetne nekünk a legjobb. Közhely, de igaz, itt már mindegyik ellenfél erős. Úgy is mondhatnám, ha eddig a jó csapatokkal játszottunk, akkor most jönnek a szuperek. Félni azonban senkitől sem kell, inkább az ellenfelek féljenek tőlünk. A játékosok a Slagelse és a Podravka ellen is bizonyították, egészséges önbizalommal bárkit képesek legyőzni. Bármely csapatok is kerüljenek az utunkba, képesnek érzem a társaságot arra, hogy megszerezze a csoportban az elődöntőt érő két hely valamelyikét. Ott pedig már csak apróságok döntenek arról, ki játszhat finálét, sőt, hogy ki nyeri a sorozatot" – vélekedett a szakvezető.

Érdemes azért eljátszani a lehetőségekkel. Mint azt már megírtuk, a győriek a másik három csoportból egy első és két második helyezettet kapnak ellenfélül.

Az elsőket sorsolják egymáshoz, majd a többi csapatot besorolják melléjük. Az egyetlen kikötés, hogy a most befejeződött kör csoportellenfelei újra nem kerülhetnek össze, így az biztos, hogy a Slagelsével most nem játszanak Görbiczék.

A három lehetséges variáció közül az elsőben a Hypo, a Nürnberg és a Viborg, a másodikban a Zvenyigorod, a Viborg és a Lada, míg a harmadikban a Valcea, a Nürnberg és a Lada lenne a mieink ellenfele.
Hibátlan győriek: Az Audi-ETO a Bajnokok Ligája első csoportkörében magasan ellenfelei fölé nőtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dózsa-siker a városi rangadón

Röplabda - A városi rangadó a vártnál gyengébb küzdelmet hozott. A dózsás hölgyek… Tovább olvasom