Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A jó rajt lökést adhat

Szombat délután hazai pályán a Debrecen ellen kezdi meg a 2002/2003-as bajnoki évadot a Matáv Sopron futballcsapata. Mint ismeretes, az előző két évadban a bajnoki tabella 9. helyén végzett távközlési együttes vezetői a most induló szezonban a felsőházba, azaz a legjobb hat közé kerülést jelölték meg célként.
fotó: pluzsik tamás A soproni csatárok gólerősségére a nyitányon is szükség lesz.
– Nyilván figyelemmel kísérte a nyári szünetben történt változásokat. Mit gondol, kik a bajnokság esélyesei és mely gárdák küzdenek majd a bentmaradásért? – kérdeztük a soproni együttes szakvezetőjét, Bognár Györgyöt.
– Úgy gondolom, a bajnoki cím a Ferencváros és az Újpest között dől majd el, a harmadik helyért pedig a ZTE és az MTK vív majd nagy harcot. Megítélésem szerint ez a négy csapat erősebb a többinél, utánuk viszont nincsenek nagy különbségek, kiegyenlítettek az erőviszonyok, mondhatni, szabad a pálya.
– Voltak csapatok, amelyek jelentősen átalakultak. Sopronban nem volt túl nagy a jövés-menés. Ezt szerencsésnek tartja?
– Összességében igen, hiszem azt, hogy a gerinc együtt maradt, stabilitást adhat a csapatnak. Kisebb gond lehet, hogy csak hétről hétre erősödött az együttes, a felkészülés első hetében Komódi, aztán Tiber, majd a következő héten Tóth Andris került hozzánk, Majoros pedig szinte az utolsó pillanatban érkezett, de bízom benne, nagyon hamar beépülnek az új fiúk.
– A Matávnál a hat közé kerülés a cél. Reálisnak tartja?
– Most, hogy így összeállt a játékoskeret, úgy gondolom, odaérhet a csapat az ötödik vagy a hatodik helyre.
– Milyen szakmai szempontok alapján igazoltak?
– Először is a szabályok értelmében már nem lehet télen, év közben igazolni, tehát az egész évadra kellett gondolni, amikor kiszemeltük a labdarúgókat. A Matávra az volt eddig a jellemző, hogy a játszó, képzettebb csapatok ellen szoros, zárt fegyelmezett védekezésből gyors ellentámadá- sokkal próbált eredményt elérni. Ezt a Simon Tibor által nagyon jól megtanított védekezésnek köszönhetően sikeresen is tette, az élcsapatok ellen többnyire eredményesen szerepelt a Sopron. Úgy gondoltam, a védekezés jellegén nagyon nem is kell változtatni. Akkor volt gond, amikor a Matávval hasonló erősségű ellenfelekkel szemben fel kellett vállalni a bátrabb támadójátékot, irányítani kellett a mérkőzést, ráerőltetni a csapatnak az ellenfélre az akaratát. Ez nem mindig sikerült, éppen ezért volt szükség Tóth Mihály mellé még egy olyan csatárra, aki gólerős, jó ütemben ér oda a kapu elé. Úgy gondolom, a korábbi gólkirály, Tiber Krisztián leigaz olásával sikerült ilyen labdarúgót a Matávhoz hozni. Ami a középpályát illeti, jól látszott, hogy – éppen az előrelépéshez szükséges támadóbb szellemű játék miatt – Somogyi Józsi mellé kell még szervező típusú futballista. Amikor ő kiesett a csapatból, szétesett a támadójáték, így ennek szellemében került ide Komódi Laci és az átigazolási időszak végén Majoros. Az előző évad végén kiderült: kevés a ballábas futballista, a sérülések, eltiltások miatt szinte mindig jobblábas játékos szerepelt a védelem jobb oldalán. Olyan bal oldali védő kellett a csapatban, aki belül és szélső hátvédként is megállja a helyét, szerintem Tóth András éppen ilyen labdarúgó.
– Térjünk rá a mai meccsre. A Debrecen az ellenfél, milyennek ítéli meg a Loki erősítéseit, játékerejét?
– Nagyon jól erősített a Debrecen azzal, hogy hazahozta Dombit és Sándor Tamást, tehát a támadójátéka biztos, hogy erősebb lesz, mint tavaly. Azonban azt is valószínűnek tartom, hogy mindezt inkább hazai pályán tudja majd kamatoztatni a Debrecen.
– Egy jó rajt rengeteget számítana...
– Így van, szerencsés dolognak tartom, hogy hazai pályán kezdünk. Úgy gondolom, a bajnoki pontok jelentős részét hazai pályán kell megszerezni, ráadásul az is nagyon fontos lenne, hogy egy jó mérkőzésen, jó játékkal a csapat ne csak a meccset nyerje meg, hanem a közönséget is maga mellé állítsa rögtön a szezon elején.
A Matáv várható kezdőcsapata: Farkas – Csiszár, Szabados, Tóth A. – Majoros (Komódi), Pintér, Somogyi, Tóth I. – Sira, Tóth M., Tiber.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új arcok zöld-fehérben

A Győri ETO FC labdarúgócsapata nyári nagybevásárlása során nem kevesebb mint tizennégy új játékost… Tovább olvasom