Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A japán vonal ifjú győri követője

Alasztics Ágnes „szárnyai alól” a Győri Nicsi JK története során már számos tehetség bontakozott ki, bizonyítékul arra, hogy ennél a klubnál nem csupán a sporteredményekre figyelnek, hanem az emberi kvalitások fejlesztésére is.

Arakaki Takuya mester és győri tanítványa a tatamin.
Vass Richárd esete nagyszerűen példázza: a győri nicsisek családjában nagyon fontos, hogy a klubnál felcseperedő gyerekek ne csupán a tatamin állják meg helyüket, hanem az életben is megtalálják azt a vonalat, amelyen járva adottságaik szerint a leghasznosabbat nyújthatják maguk és környezetük hasznára. A most 16 éves cselgáncsozó képességeinek fejlődését edzője, Alasztics Ágnes az első pillanattól fokozott figyelemmel követte. A tehetséges versenyző, aki az idén is országos diákolimpiai bajnoki címet nyert, második lett a Magyar Kupa küzdelmeiben, s az országos egyéni bajnokságon kor- és súlycsoportjában hetedik helyezést szerzett, egy idő óta elhivatottságot mutatott a bírói, s a mások felkészülését segítő edzői tevékenységre. A klubban pedig nem akadályozták, hanem támogatták ezt. Így a Bezi községből iskolába (a 408-as szakképzőbe) és edzésekre Győrbe bejáró fiatalember jövőre a bírói képesítés elnyeréséhez minős ítőn vesz részt, s készül az első mesterfokú vizsgára is. Amint edzője elmondta, szándékukban van bevonni őt a kezdőcsoportoknál az edzői tevékenységbe.

Mindehhez új fordulatot jelentett, hogy Vass Richárd megtisztelő meghívást kapott Szombathelyről, s személyesen az ott tevékenykedő Arakaki Takuya japán mestertől közös edzői foglalkozásokra. Az eddigi közös edzések alapján a japán mester igen kedvező véleményt fogalmazott meg a győri sportoló adottságairól, mondván, hogy anatómiai felépítése és mozgásstílusa ötvözi a sportág legoptimálisabb jellemzőit, így akár oktatóként, akár edzőpartnerként a legmagasabb szinten is igen előnyös lehet munkája.

Ennek bizonyságát adta akkor is, amikor a nicsis „öregfiúk" Európa-bajnoki felkészülését dr. Dézsi Csaba edzőpartnereként eredményesen segítette. Baricsa Zoltán László a különleges gyakorlatok technikai elemzése során külön értékelte mindezt. Sokoldalú érdeklődését pedig azzal is bizonyítja, hogy a sportág dunántúli térségének vezetői felé javaslatot nyújtott be: egy szaklapot, a sportágat bemutató és népszerűsítő kisújságot szerkesztene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiesett a Manchester United az angol labdarúgó Ligakupából

A Manchester idegenben, a Liverpool hazai pályán nem tudta kiharcolni, hogy a legjobb nyolc közé… Tovább olvasom