Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A hosszabbításos vereségek hétvégéje

Soproni Ászok–Zalaegerszegi TE 90–95 (17–22, 16–23, 21–17, 27–19, 9–14)
Wiley jó játékkal mutatkozott be új csapatában.

Sopron, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, 800 néző. V.: Hartyáni, Király.
Ászok: NIKOLIC 31/21, Csirke, WALKE 22/3, Glisovic 8, WILEY 10. Cs.: Horváth 6, SAJNI 13/3, Bogdán, Stan. Edző: Szalai János.
ZTE: NISAVIC 11, Bencze 2, KÁMÁN 18, MCCLENDON 33/3, CERAMIC 22. Cs.: Gáspár 2, SZÁJER 7. Edző: Nikola Lazic.

A játékvezető Hartyáni Zsolt nem sokkal a mérkőzés előtt idegbecsípődést szenvedett, beinjekciózva vállalta a találkozó levezetését.
Nem sokat „vacakolt" Szalai János, az Ászok edzője, gondolkodás nélkül betette a kezdőcsapatba a társakkal csupán a hét második felétől együtt készülő amerikai Wileyt.

A mérkőzésen a két irányító, Nikolic, illetve Glisovic villogott, majd a negyed közepén a hazaiak eladtak néhány labdát. A ZTE játékosai „köszönték szépen" és gyors indítások után szerzett könnyű kosarakkal megugrottak. Ezt követően Wiley szinte a „szerzők közül" zsákolt be az egerszegi gyűrűről, pontosabban még felpattanó labdát. Ez jót tett önbizalmának, több remek szereléssel vétette észre magát, így a játékrész hajrájára kiegyenlített az Ászok.

A negyed legvégén azonban McClendon dobott öt pontot, az utolsó másodpercben egy triplát olyan 12 méterről. Így vendégvezetéssel zárult az első negyed. Lendületben is maradt a ZTE a második tíz perc elején, az Ászok viszont támadásban nagyon statikus volt és pontatlan, így szép lassan ellépett tőle ellenfele. A zalaegerszegiek hol gyors indítások után szereztek kosarat, hol pedig védelem ellen, mert az Ászok hátsó alakzata egy idő után gyakorlatilag átjáróház volt, Kámán vagy McClendon jóvoltából szinte minden akciót kosárral fejeztek be a vendégek. Szalai János kettős cserével próbálta felrázni csapatát és Horváth, valamint Sajni beállításával stabilabb lett a soproniak védekezése, így 12 pontra jöttek fel a hazaiak.

A második félidő elején ugyanazt „etette meg" kétszer gyors egymásutánban a ZTE a soproniakkal, alapvonali bedobás után McClendon kétszer is üresen maradt a soproni kosár alatt és jobb játékos annál, mint hogy ilyen helyzetekben hibázzon. Ezt követően aztán Nikolic elkezdte a triplagyártást, kicsit megközelítette ellenfelét az Ászok, ám amikor tíz ponton belülre kerülhetett volna a hazai csapat, kapkodni kezdett, így újra tekintélyes lett a vendégek előnye. A negyed hajrájában aztán Sajni kosaraival és Walke büntetőivel felzárkózott az Ászok és a zárónegyedet már csak nyolcpontos hátránnyal várta.

Az idei legjobb játékát nyújtó Sajni vezérletével folytatták a felzárkózást a soproniak, Nikolic továbbra is futószalagon gyártotta a triplákat, míg a másik oldalon kipontozódott a szellemi vezér. Sajni hármast is dobott, Walke is látványosan feljavult, egyre élesebb lett a végjáték. Sajnos McClendonnal nem bírtak a soproniak, a színes bőrű légiós egyedül tartotta az egerszegiek mi nimális előnyét. Aztán Nikolic közel tíz méterről bedobott hárompontosával két pontra jöttek fel a soproniak és a hihetetlenül izgalmas végjátékban Glisovic kosarával négy másodperccel a lefújás előtt egyenlítettek. A légióssal szemben ráadásul szabálytalankodtak is az egerszegiek, ám ő elhibázta a büntetőt, illetve a ráadást.

Ennek első felében az Ászok vezetett és a vendégek „futottak" az eredmény után. A negyed második felében aztán fordult a kocka, az egerszegiek sorra dobhatták a büntetőket és az igen feszültté váló hangulat közepette McClendon és Ceramic és Szájer büntetői jóvoltából megnyerték a találkozót, higgadtabbak maradtak az utolsó percekben. A hosszabbításban a játékvezetők hat személyi hibát ítéltek a soproni játékosok ellen, míg az egerszegieknél nem láttak szabálytalanságot!

Szalai János: – A második negyed gyenge védekezése miatt kerültünk nehéz helyzetbe. Szünet után remekül küzdött és helyenként jól is játszott a csapat, visszahozta a veszni látszó mérkőzést. A hosszabbításban viszont nem volt szerencsénk.
Nikola Lazic: – Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

SMAFC-Roto Elzett–KKK-DKG-EAST
98–100 (24–24, 18–20, 22–21, 22–21, 12–14)

Sopron, NB I B-s, férfi kosárlabda-mérkőzés, 300 néző. V.: Mocsai, Gorka.
SMAFC: Palotai 16/3, Kováts 10/3, VAVRA 17/3, MOGYORÓSY 32, Preiner 15. Cs.: Molnár, Karácsonyi, Nike 6, Balogh 2. Edző: Horváth József.
A Nagykanizsa legjobb dobói: Gáll 22/15, Koma 22, Bausz 21/12.
A hosszabbításban Palotai próbálta vállára venni az egyetemi csapatot, ám a kanizsaiak végig ott lihegtek a SMAFC nyakában, a végjátékban a csere cseréjének számító Széplaki triplájával meg is nyerték az összecsapást.
Horváth József: – Ennyi hibával nem lehet kosárlabdázni, komolyan el kell gondolkodni azon, hogy ennyire amatőrök vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv: jöhetnek az újak

Tovább olvasom