Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A hosszabbítás nem a soproniak műfaja

Két csapat, két hosszabbításos vereség, ez az elmúlt hétvégének a mérlege a soproni férfi kosárlabdacsapatoknál. A zalai vendégek jobban bírták a túlórát, a kanizsaiak a SMAFC, az egerszegiek pedig az Ászok ellenében kerekedtek felül.
Glisovic: Kezében volt a győzelem lehetősége, de másodpercekkel a befejezés előtt kihagyta a büntetőt.
Az Ászok, azt követően, hogy az első félidőt, de különösen a második negyed első pár percét szinte átaludta, jelentős hátrányba került. Ekkor az egerszegiek sorra szerezték a könnyebbnél könnyebb kosarakat, és közel 20 ponttal elhúztak. Ezt követően Szalai Jánosnak sikerült megtalálnia egy olyan ötöst, amely aprólékos, szívós munkával fokozatosan felzárkózott. Horváth Ákosnak a dobás ugyan nem ment, de a beállásával stabilabb lett a védekezés. A gyengélkedő Glisovic helyére beálló Sajni Balázs pedig szezonbeli messze legjobb játékát nyújtva, régen várt, erőtől, önbizalomtól duzzadó játékával rengeteget tett a felzárkózásért. Walke játéka is a szünet után javult föl, Nikolic pedig végig remekül szórta a hármasokat.

A befejező tíz percben az Ászok mindent elsöprő, lelkes játékával magával ragadta, tűzbe hozta a soproni szurkolókat. A hajrában a Sajni kipontozódása miatt visszatért Glisovic kezében volt a győzelem m egszerzésének lehetősége. Benne is maradt: 4 másodperccel a lefújás előtt döntetlen állásnál kihagyta a büntetőt.

A hosszabbítást követően, amelyben a játékvezetők a soproni kosarasokat hatszor látták szabálytalanoknak, miközben az egerszegiek tisztán védekeztek, elkeseredett vélemények láttak napvilágot. Bennfentesek összefüggést véltek felfedezni a túlóra – szerintük – egyoldalú bíráskodása és aközött, hogy az egyik játékvezető, Király László ugyanabból a városból – Kecskemétről – érkezett, amelynek csapata az Ászokkal (is) harcban áll az alsóházi helyezésekért vívott harcban. E szempontból valóban nem volt szerencsés a bíróküldés, ám nagy hiba lenne kizárólag ennek betudni a vereséget. Az első félidő – mondjuk így, a jelzőkön finomítva – tompa játéka után a felzárkózás túl sok erőt vett ki a csapatból, nem kellett volna így elengedni a kiváló erőkből álló ellenfelet.

A vereség ellenére biztató, hogy Szalai mester kihozta a maximumot a csapatból egy remek ellenféllel szemben, amelynek legjobbja, a 33 pontig jutó McClendon szerződtetése nyáron állítólag szóba került az Ászoknál. Az akkori szakvezetésnek azonban a hírek szerint nem kellett...
Úgy tűnik, a 10 ponttal és 15 lepattanóval debütáló Wiley személyében végre egy olyan center érkezett az Ászokhoz, aki megnyugtató megoldásnak tűnik, mind ponterőben, mind lepattanózásban meghatározó lehet a palánkok alatt.

Ami a SMAFC-ot illeti, szinte minden statisztikai mutatóban felülmúlta kanizsai ellenfelét. Mezőnyből jobban dobtak az egyetemiek, több lepattanót szedtek, jóval több gólpasszt adtak egymásnak. Miért kaptak ki mégis? Mert 30 büntetőjüknek gyakorlatilag csak a felét, 17-et váltottak pontra Mogyorósyék, és rengeteg volt az eladott labda, 23 darab. Ez a gyakorlatilag kétpercenként egy labdaeladás egy sportszer-nagykereskedésben kiváló eredmény 45 perc alatt, egy kosárrangadón viszont – amint a mellékelt ábra mutatja – végzetes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiát ér a hatodik hely

Szombaton délelőtt drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás – vagyis nyolcvan perc játék… Tovább olvasom