Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A hivatás és a sport szerelmese

Új szakorvosa van a megyei labdarúgó-szövetségnek Sopronban. Kósa Jenő egy sportorvosi centrum kialakítását tervezi.

dr. Kósa Jenő
Hosszú évek keresése után a megyei labdarúgó-szövetség megtalálta a soproni–kapuvári régió sportot rajongásig szerető szakorvosát. Dr. Kósa Jenő (42) sebész, traumatológus, kéz- és mikrosebész, sportorvos, a soproni Erzsébet-kórház traumatológiai osztályának osztályvezető főorvosa másfél éve a nyíregyházi megyei kórházból került a hűség városába.

– Hogyan került Sopronba?
– A nyíregyházi megyei kórházban 1987-től 2002-ig 40 ágyas baleseti és kézsebészeti osztály részlegvezetője voltam – kezdte dr. Kósa Jenő. – Azt tudtam, hogy Sopronban nincs önálló traumatológia, s így a kiírt pályázatra jelentkeztem.

– Milyenek az eddigi tapasztalatai?
– Az ország egyik legszebb és legkorszerűbb kórháza a soproni, menedzsmentje garancia a fejlődésre. A műszerezettség terén a tavalyi évben jelentős beszerzés történt, a megyei kórházak színvonalát tudjuk biztosítani. Mozgásszervi betegségek diagnosztizálásához minden adott, műtőink a legkorszerűbbek.

– Milyen kötődése van a sporthoz?
– Középiskolában és az egyetemen versenyszerűen kézilabdáztam, számomra nagyon fontos a test karbantartása, saját termemben kondizom, s a futás sem marad ki. Nyíregyházán sportorvosként dolgoztam, a focicsapat, valamint a női és a férfi röplabdásoknál is.

– Mik a szakmai tervei?
– Szeretnénk egy komplett mozgásszervi sportorvosi centrumot kialakítani, az utókezelés és a fizikoterápia már most biztosított. Szeretnénk betegeinknek segíteni, hogy a jövőben minél rövidebb úton és a leggyorsabban legyenek szakszerűen ellátva a régióban. Jelenleg a sportorvosi és sporttraumatológiai szakrendelés minden szerdán 8 és 12 óra között az Erzsébet-kórház főépületének földszintjén folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a kosaras-szövetséghez

A hétvégén ismeretlen tettesek behatoltak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének irodájába,… Tovább olvasom