Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A héten megállapodás születhet a soproni fociról

Labdarúgás - Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtóreferense szerint elképzelhető, hogy a héten eredményre vezetnek a soproni élvonalbeli futballt célzó tárgyalások.
Folyamatosan tárgyalnak a soproni önkormányzat képviselői a REAC vezetőivel a rákospalotai csapat Sopronba költöztetésének „véglegesítéséről", a REAC-ot üzemeltető gazdasági társaság teljes megvételéről. Ezzel egyidejűleg a soproni futballba befektetni szándékozókkal is zajlanak a megbeszélések. Talán már e héten előrelépés történhet. Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtóreferense tájékoztatott.

„Konkrét döntésről jelenleg nem tudok beszámolni, valóban, folytatódnak a közös tárgyalások. Olyan megoldásban gondolkodunk, amely mindkét félnek előnyös. Fontos cél Sopron és Rákospalota esetében is, hogy – a szurkolók és sportbarátok mellett – az utánpótláskorú játékosok érdekeit is szem előtt tartsuk. A megállapodás körvonalazódik, de még több tárgyalás vár ránk. Az idő sürget bennünket, ezért megerősíthetem, hogy csak olyan jelölttel, jelöltekkel tárgyalunk, akiknek komoly a vételi szándékuk és valóban fizetőképesek. Nem hagyjuk, hogy megismétlődjön az FC Sopron kapcsán kialakult méltatlan helyzet. Célunk, hogy élvonalbeli labdarúgás legyen Sopronban, de úgy, hogy a csapatot üzemeltető gazdasági társaságban az önkormányzat ne legyen százszázalékos tulajdonos. Tehát mindkét tárgyalássorozat egyaránt fontos, gyakorlatilag szétválaszthatatlanok. Bízom benne, hogy a héten jelentős előrelépés történik s ekkor tájékoztatni fogjuk a közvéleményt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalódást keltő búcsú

Kosárlabda - Már a nyolcaddöntőben befejezte szereplését az MKB-Euroleasing Sopron a női… Tovább olvasom