Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A ''hatos'' ellenére is bizakodunk

Az Audi-ETO nagyszerűen kezdte a találkozót, az első félidő egyes szakaszaiban azonban nem találta meg Popovic ellenszerét...

SLAGELSE - AUDI-ETO: 31-25

Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyen az első időszakban az ETO akarata érvényesült. Görbicz parádés góljával már 4–1-re vezetett a zöld-fehér gárda és hiába próbálkoztak ekkor mindennel a hazaiak, továbbra is maradt a győri előny (2–6). Ezt követően Djokicot erősen vitatható ítélettel kiállították a görög bírók és az emberhátrányban három gólt kapott az ETO.

Ezt követően a hazai oldalon beindult a Popovic-henger. A világ egyik legjobb átlövőjének tartott szerb légióst nem tudták tartani a győriek és zsinórban lőtt góljaival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Slagelse.

A félidő hátralévő szakaszában többnyire két-három góllal vezettek a hazaiak, aminek a gyenge győri védekezés mellett az volt az oka, hogy támadásban Görbiczen kívül más alig-alig volt eredményes.
Róth Kálmán 14–10-es dán vezetésnél kért időt, ám jelentősen nem tudott változtatni csapata játékán, így ötgólos dán vezetéssel zárult a játékrész.

A szünet után Görbicz érte el az első találatot, ám ezt a hátrányt csak rövid ideig sikerült tartani, mert a mérkőzésnek ebben a szakaszában hatalmas erővel robogó Slagelse folyamatosan hét-nyolc góllal vezetett. Radulovics értékesített büntetője, majd Görbicz parádés gólja a félidő közepe táján visszahozta a zöld-fehérek reményeit (21–16). Ebben az időszakban Herr, majd később Guiu is több dán ziccert hárított, elöl pedig Görbicz Anita remek alakításai tartották ébren a magyar reményeket.

A mérkőzés hajrájában Kovacsicz gyönyörű ejtése után 29–24-re alakult az eredmény, ekkor felcsillant egy még szebb lehetőség is a győriek előtt. A hajrában elkövetett néhány hiba miatt azonban hatgólos sikernek örülhetett a koppenhágai publikum.

Az Audi-ETO nagyszerűen kezdte a találkozót, az első félidő egyes szakaszaiban azonban nem találta meg Popovic ellenszerét – később Juhász emberfogással őrizte – és a tizenegy lőtt gól is kevésnek bizonyult.

Szünet után óriási akarattal küzdöttek a győri lányok, és ha nagyobb szerencséjük van, még szorosabb eredményt érhettek volna el. Sokak véleménye szerint a szurkolók támogatásával így is megmaradt a továbbjutás reménye.

Papp Győző

NYILATKOZATOK

Róth Kálmán: – A dán rákkonzerv ugyan nehéz étel, de görög salátával körítve megülte a gyomrunkat. Vártuk az ígért francia játékvezetőket, akiket előzetesen jelöltek a játékvezetésre...

Kelecsényi Ernő, az ETO elnökségi tagja: – Sikerült a sírból visszahozni a mérkőzést és a második félidőben mutatott hatalmas akarattal reális esélyünk maradt a továbbjutásra.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere: – Volt néhány furcsa bírói ítélet, ennek ellenére a második félidőben dicséretesen küzdött a csapat. A kemény küzdelem gyümölcse pedig az, hogy behozható hátránnyal zárta a mérkőzést.

Molnár Péter győri sportigazgató: – A találkozó egyes részeiben mutatott játék biztató a visszavágó előtt. A győri drukkerek segítségével kivívható a továbbjutás.

Görbicz Anita: – Döntőnek bizonyult, hogy technikai hibák miatt sok labdát eladtunk. Hazai pályán ezen mindenképpen kell javítanunk. Csapategységgel, csapatmunkával kivívható a továbbjutás. Én hiszek benne, és mindenkinek hinni kell.

Herr Orsolya: – Feszült a hangulatunk, nagyon nehéz mérkőzés volt. Amikor a dán játékos nekicsúszott a térdemnek, megijedtem, de úgy tűnik, szerencsére nem történt komoly sérülés. Remélem, Győrben sikerül kivívni a továbbjutást.

Kovacsicz Mónika: – Hazai pályán még jobban kell játszanunk, és akkor meglehet a győzelem és a továbbjutás is.

Anja Andersen: – Jó mérkőzés volt, az előny nálunk van, de nagyon nehéz visszavágó vár ránk, mert kiváló csapat a győri. Különösen Görbiczre kell odafigyelnünk, aki szenzációs volt ma is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a fociliga

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közgyűlése az alapszabály módosítása során úgy határozott,… Tovább olvasom