Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A hat közé vágynak

Aranyérmes lett az Mosonmagyaróvári Tekézők Egyesülete az NB I-es bajnokságban. Jövőre a Szuperligában bizonyíthatnak

A mosonmagyaróvári városházán köszöntötték a bajnokcsapatot. Először Szentkuti Károly alpolgármester, majd Krúg József városi sportfelügyelő, végül Kovács István megyei sportigazgató szólt a gárda teljesítményéről. Makk Ferenc, a csapat tulajdonosa és vezetője bemutatta a tekéseket. Két szlovákiai játékosa Keszőcze László és Béres József. Lodesz Gábor kiöregedett az ifiből, így valószínűleg máshol folytatja, a Szuperliga még „erős neki". Makk Ferenc Laskovics Ádámról (aki serdülőkorú) elmondta: edzőt fogad számára s ilyen játékosnak érdemes pályát építeni. Megemlítette Nagy Lajos, Szabó László, Nagy János, Kiss Ferenc, Dobos Gábor és a titkár, Nagy Balázs nevét. A csapat húzóembere Lampert Péter, aki a felnőttválogatott tagja s csak rajta múlik, hogy ott lesz-e a szkopjei vb-n.

Névvita

Két évig tartó per és vita volt az MTE- névhasználat kapcsán a tekések a patinás egyesület között. A Fővárosi Táblabíróság ítélete után végül sikerült megegyezni, s a klubnak Makk Ferenc visszaadta volna a nevét. Csakhogy ők addigra felvették az MTE 1904 nevet, s nem kérték vissza a régit.
Mint ismert, a csapat évek óta Csornán játssza hazai mérkőzéseit, Mosonmagyaróváron ugyanis nincs megfelelő pályája. Makk Ferenc – aki a Magyar Tekeszövetség elnöke is – megemlítette: már készül a négysávos, minden igényt kielégítő tekecsarnok. Eddig harmincmillió forintot áldozott rá, s idén tető alá kerül a létesítmény. Ha pályázati pénzt nem nyernek, akkor a tizenkétmilliós berendezésre csak jövő tavasszal futja: addig maradnak Csornán. A Szuperligában a cél a hatodik hely: az FTC, a Szeged és a BKV erős csapat, ám a tulajdonos biztos benne, hogy például a Pápa és a Soproni Ászok is mögöttük végez majd. „Nagy pénzek mozognak a bajnokságban: a ZTE például tízezer euróért igazolt most egy Kovac nevű játékost. Ezekkel nem tudunk versenyezni" – mondta. Az MTE „komoly, nemzetközi játékost" azért igazolna, aki Lampert mellett a gárda húzóembere lehetne. Végül megköszönték a város anyagi segítségét: évi 700 ezer forinttal támogatja az önkormányzat a csapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelona Európa tetején

A Barcelona története során másodszor hódította el a legrangosabb európai trófeát. Tovább olvasom