Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A három pont lendületet adhat a folytatásra

Esős időben, vizes, csúszós pályán a Miskolcon megtáltosodó soproniak eredményes kontrajátékuknak köszönhetik a három pontot.

 

Az első 45 perc alacsony színvonalú játékot hozott, mindkét csapat sok hibát követett el. A kapuk elvétve sem kerültek veszélybe, lövésre alig-alig vállalkoztak a játékosok.

A szünet után a soproniak felpörgették a ritmust, kontratámadásaik rendre veszélyesnek bizonyultak, gyors megugrásokkal többször hozták helyzetbe a körülményesnek tűnő hazai hátvédsort. A Sopron helyzeteit jól kihasználta és rászolgált a győzelemre.

A soproni kapus, Takács Tamás diósgyőri kollégájához hasonlóan jól védett, helyrehozta a bekksor bizonytalanságait. Előttük Horváth András volt a legaktívabb a középpályások közül, de Magasföldi József is igyekezett. A mérkőzés embere viszont egyértelműen az első gól szerzője, Fe- czesin Róbert volt. Megmutatta, nem felejtett el gólt lőni – nagy érdemei voltak a győzelemben.
Horváth András, aki csapatkapitányként az első sikerét könyvelhette el a soproni együttesben:

– Bokáig érő sárban játszottunk és idegenben, a nehéz körülmények ellenére is nagyon „egyben volt" az egész csapat. A Diósgyőr az első félidőben ugyan fölényben játszott, ám gyors ellentámadásokból ekkor is nekünk voltak nagyobb helyzeteink, a szünet után pedig bátrabban futballoztunk, s a vezető gól, amellett, hogy megnyugtatott bennünket, nagy lökést is adott. Úgy érzem, mindenki megtette a magáét, nem volt a csapatban ugyan extra egyéni teljesítmény, ám egy játékosnak sem maradt a mérkőzés után fehér a meze. Ha kellett, arra rúgtuk a labdát, amerre álltunk, ha kellett, próbáltunk gyors támadásokat vezetve futballozni és ezt a szép sikert a csapat az egységének köszönhette. Ez a győzelem nagyon jól jött a csapatnak, láthattuk a sok-sok elvégzett munka értelmét és ez a siker óriási lökést adhat a folytatásra.

Hidegkuti emlékezete

Nyolcvanöt éve, 1922. március 3-án született Hidegkuti Nándor, az aranycsapat olimpiai bajnok középcsatára. A világhírű együttes két, még élő játékosával, Buzánszky Jenővel és Grosics Gyulával az élen kortársak, válogatott futballisták tisztelegtek ebből az alkalomból a rokonszenves sportember óbudai temetőbeli síremlékénél.
Buzánszky rövid megemlékezése után a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői megkoszorúzták a síremléket, a játékosok pedig egy-egy szál rózsával rótták le kegyeletüket.

Takács Tamás kapus győzelemmel tért vissza a soproni kapuba:
– Úgy gondolom, ehhez a sikerhez mindenki hozzátette a magáét. Minden játékos küzdött, hajtott és próbálta a lehető legjobb tudása szerint azt megcsinálni, amire Csertői mester kérte. Ami engem illet, nagyon örülök neki, hogy közel egy évvel azután, hogy előzőleg az NB I-ben védtem, sikerült győzelemmel visszatérni a soproni kapuba. Az első félidőben voltak időszakok, amikor nagy nyomás nehezedett a kapura, majd miután a vezetést megszereztük, úgy éreztem, akkor is magunkra húztuk a Diósgyőrt, ám a játékosok végig bíztak egymásban és a második gólunk után biztossá vált a győzelmünk. Ami a kapusposztot illeti, ott minden meccs nehéz, az első pillanattól az utolsóig maximálisan kell koncentrálni. Próbáltam ezt tenni, el is fáradtam, de ilyenkor ez sem érdekel, mert nyertünk és azt gondolom, igen jó lesz a hangulat az úton hazafelé.

Feczesin Róbert ismét eredményes volt, ő szerezte a vezető gólt a soproni csapatnak:
– Mély talajú pályán, bár a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, úgy gondolom, igazán nagy helyzeteink nekünk voltak, s ezek közül kettőt sikerült kihasználnunk. Szerencsére most sikerült kiküszöbölni azokat az egyéni hibákat, amelyek miatt az MTK-tól kikaptunk, jól játszott a csapat, és egy erős ellenfél otthonában kivívott szép idegenbeli siker biztos, hogy lökést ad nekünk a folytatásra.

Csank János, a DVTK vezetőedzője:

– Tudtam, hogy nehéz meccs lesz. Problémáinkat az okozta, hogy a három légiósunk ezen a talajon nem érezte a játékot, és ez kihatott a produkciónkra. A remekül küzdő soproni védők jól zártak, támadásaink így rendre elakadtak.

Csertői Aurél, a Sopron edzője:

– Küzdelmes volt a mérkőzés. A sáros talajon rendkívül fegyelmezetten futballoztunk, és különösen örömteli, hogy eredményes is volt a játékunk. Ezután nem is mondhatok mást, mint hogy teljesen megérdemelten nyertünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vác: Gergely befejezte

Gergely Károly, a Vác labdarúgócsapatának vezetőedzője pénteken délután bejelentette: azonnali… Tovább olvasom