Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

A hajrá hozta a döntést

Nagyjából az idei évadbeli hagyományoknak megfelelő hetet zártak a soproni kosárlabdacsapatok. A két női együttes, a GySEV-Orsi és a Postás nyert, a férfigárda, az Ászok pedig kikapott.
Kiemelkedő teljesítmények

Az előzményekhez – nehéz fárasztó hétközi meccs Schióban, edzőváltás az ellenfélnél – képest a vártnál jóval nagyobb arányú, kerek 30 pontos győzelmet aratott a GySEV-Orsi a BSE ellen. A siker fő letéteményese a közel múltban sziporkázó, ám a BSE elleni összecsapást megelőző két találkozón a Baja ellen és Schióban visszafogottan teljesítő Okszana Zakaluzsnaja volt. Az Oxi becenévre hallgató orosz center jelezte: új erőre kapott.

A többiek játékán érződött az Euroliga-meccs hatása. Az első három negyedben a helyzeteket kidolgozták, ám rosszul dobtak. A zárószakaszban a GySEV felőrölte ellenfelét és átgázolva rajta 30 pontos vereséget mért rá. A soproniak következő fellépése a Brno elleni Euroliga-negyed döntő lesz, több mint egy hetet készülhet rá jó hangulatban Dirk Bevilaqua együttese.

A Soproni Postásnál uralkodó körülményekhez képest – betegség után lábadozó játékosok sora, egy sérült és egy várt, ám a találkozóra megnem érkezett center – a várakozásnak megfelelően igen nehéz mérkőzést vívott a Szeged ellen Meszlényi Róbert együttese. Három negyeden át a nyugodtan és addig jó dobószázalékkal kosarazó Tisza-partiak vezettek, akik igazolták jó hírüket. A betegség okozta fizikai legyengültség ellenére hihetetlen szívóssággal küzdő Postás azonban Eördögh vezetésével végig ott lihegett ellenfele nyakán, a zárószakaszban pedig, amikor Pappis fel nőtt a feladathoz, állva hagyta ellenfelét. Érdemes e két kulcs ember statisztikai „paramétereiről" megemlékezni: Eördögh 29 pontot dobott és 11 alkalommal „bántották" őt a szegediek. Leszedett 8 lepattanót és szerzett 7 labdát. Látszott: őt elkerülte a betegség. Papp lábadozva is remekelt, amint azt 19 pontja és 12 lepattanója mutatta.

Aranytartalékok

Túl azon, hogy mind a GySEV, mind a Postás a befejező negyedben törte meg ellenfele ellenállását, volt mindkét csapatban egy-egy „aranytartalék". Egyikük sem volt túl sokat a pályán, de azzal, hogy játszott, erőt, tartást adott csapatának. A GySEV-nél az első félidő hajrájában szereplő Dénes Krisztina volt, aki jó védekezésével és 6 pontjával főszerepet vállalt abban, hogy a bajnok az első fél idő végén 15 pontos előnyre tett szert.

A Postásnál a végszükség esetére tartogatott, izomsérüléssel bajlódó Ambrus állt be a végjátékban. Jelenléte stabilitást adott a Postásnak, amelynek összeállt a játéka. A kosaras roppant kritikus helyzetben egy labda, majd egy lepattanó megszerzésével, valamint két biztos kézzel bedobott büntetővel tette hozzá a magáét a sikerhez.

Döbbenetes dobóforma

Az Ászok alsóházi rangadón 104–83-ra kapott ki a Dombó vártól. Szalai János vezetőedző most mégsem volt annyira letört, mint a két előző hazai ös szecsapás után.
Mint mondta, ha valaki csak az eredményt látja, azt mondhatná: nem, vagy csak gyengén védekezett csapata. Viszont annál közelebb menni, mint ahogy a soproniak tették Halimiccsel és Spiveyval, nem nagyon lehet, hiszen a dombóváriak hihetetlen dobó formát mutattak. Saját csapata játékával kapcsolatban a szakvezető azt mondta, a vereség ellenére szellemiségében, mentalitásában már más csapat volt ez, mint az elmúlt hetek széteső alakulata. Glisovic kicserélődött, küzdöttek, hajtottak a játékosok. Az edző reméli, a javuló tendencia a Szeged ellen folytatódik, és sikerül bizonyítani hazai pályán, különben mindaz, amit a Dombóvár-meccsel kapcsolatban mondott, csak magyarázkodásnak tűnhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovardából a szabadba

Megrendezték az idei fedett pályás díjugrató versenysorozat utolsó győri területi versenyét is, a… Tovább olvasom