Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

A GySEV kiszállt a sportból

Ami várható volt, az bekövetkezett. Pénteken bejelentették, a GySEV Rt. kiszáll a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapat támogatásából. A vasúttársaság ezt a lépését veszteséges gazdálkodásával és új stratégiájával indokolta.

Tizenöt százalékos tulajdonrészüket a Raabersport Kft.-ben átmenetileg Török Zoltán vásárolta meg, de már tárgyalásokat folytat új támogatók, illetve lehetséges tulajdonos(ok) bevonásáról. Az ügyvezető elmondta, a történtek ellenére a következő évadra biztosított a csapat költségvetése. Az új névről egyeztetnek a soproni városvezetéssel.
A GySEV több évtizeden át támogatta a soproni női kosárlabdasportot. A részvénytársaságnak is köszönhető, hogy a korábban SVSE néven szereplő csapat a hazai sportélet egyik meghatározó együttesévé vált és nemzetközi porondon is letette névjegyét. Európa számos városában tette ismertté a soproni sportot és a várost.

Amint arról Török Zoltán beszámolt, a női kosárlabdacsapat és a Raabersport Kft. háttere minden szempontból stabil. Változatlanul élvezi Sopron városnak, valamint két kiemelt szponzora, az Orsi és az MKB Euroleasing támogatását.
A női kosárlabdacsapat finanszírozása a 2003–2004-es évadra a változás ellenére is teljes mértékben biztosított. A költségvetés eddig 15 százalékát biztosító GySEV Rt. támogatását az üzemeltető kft. új partner bevonásával fogja kiváltani. Török Zoltán a csapat nevében is köszönetét fejezte ki a GySEV-nek a több évtizedes kiemelkedő támogatásért.
A klub irodája a megállapodás értelmében továbbra is Sopronban, az Állomás utcában lesz. A csapat neve viszont egész biztos, hogy változik. A névadásról a klub vezetősége elsőként mindenképpen Sopron városával egyeztet.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztrália a célirány

A legjobb magyarként végzett a győri Török Sándor a debreceni nemzetközi hőlégballonversenyen. Az… Tovább olvasom