Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

A Győri TC a Szuperligában

Helycserével végződött teniszcsapataink számára az idei férfi csapatbajnokság. A Szuperligából egy jutalomév után kiesett a soproni Alpesi Trans-Racket, az első osztályból viszont bravúros játékkal feljutott a győri, saját nevelésű férficsapat.
(illusztráció)
A Szuperliga rájátszásában az Alpesi Trans-Racket Sopron TK a bentmaradásért két mérkőzést kellett vívjon a MEAFC csapatával. Szombaton Sopronban, vasárnap Miskolcon került sor a találkozóra, s mindkét alkalommal 8:1-es végeredmény született a miskolciak javára. A soproniak számára szombaton Tajta Ákos, vasárnap pedig a Kovács Gábor, Tajta Ákos pár szerezte a becsületpontot.
Horváth Ernő, a soproniak edzője, s a klub elnöke a tegnapi utolsó szuperligás szereplés után úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a 10 éves klub életében az idei a nagy lehetőség éve volt. Mindannyiuknak olyan volt ez, mint egy születésnapi ajándék. Nagyszerű dolog volt, hogy a soproni teniszezők válogatottakkal, Davis Kupa-játékosokkal léphettek pályára. S végső soron nem utolsó dolog, hogy az idei csapatbajnokságban a soproniak végül a nyolcadik helyen zárhattak. Jövőre aztán egy acélosabb csapattal folytatják az első osztályban.

Az első osztályú bajnokságban mindkét férficsapatunknak egy-egy mérkőzése maradt a rájátszásból:
Soproni Ászok–Fővárosi Vízművek 5:4
A találkozónak a harmadik hely volt a tétje, s ezt a soproniak érték el. Ezt a hetedik győzelmüket úgy szerezték, hogy ezúttal azokat is játéklehetőséghez juttatták, akik eddig ritkábban léphettek pályára. Pontszerzők: Hajnal Gábor, Keszei Krisztián és a Hajnal–Hajnal, Úr Csaba–Babos Csaba, Steiner–Molnár párosok.
Győri TC–Talentum TC 6:3

A Budapesten lejátszott mérkőzés döntött a feljutó kilétéről, s a győriek bravúros tenisszel szerezték meg ezt a jogot. Már az egyesek során is remekül játszottak, hiszen nyert Herz Iván, Domschitz Gergely, Eőri Márk és Somogyi Zsolt is, így 4–2-vel kezdhették a párosok csatáját, amelyben megint a győriek bizonyultak jobbaknak, a lehetséges háromból kettőt megnyertek, mégpedig az Eőri, Herz és a Somogyi, Rózsa duó révén.
Így a következő évben a győri csapat a Szuperligában játszhat, mégpedig egy remekül sikerült őszi bajnoki sorozat kiérdemelt eredményeként!

Berecz András játékos-edző rendkívül boldogan nyilatkozott lapunknak erről a szép sikerről, hiszen mint mondta, ezt nem összevásárolt teniszezőkkel érték el, hanem saját nevelésű játékosokkal. A szlovák Herz Ivánon kívül a csapat minden tagja a Győri TC neveltje. Közülük egészen kiválót alakított Eőri, Herz és Somogyi azzal, hogy minden találkozóját nyerte, de Domschitz is csupán egyetlenegyszer engedte át a begyűjthető pontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapatarany a kendo Hungária-kupán

Budapesten az immár XI. alkalommal megszervezett Hungária-kupa Nemzetközi Egyéni és Csapat… Tovább olvasom