Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A győri Sorok Klaudiáé a világ idei legjobb ideje

A Pozsonyban rendezett nemzetközi versenyen a Győri AC atlétája, Sorok Klaudia kétszer is korosztályos országos csúcsot futott. Második eredménye egyben a világ idei legjobbja.
Nem akármilyen győri sikerrel zárult a hétvégén a szlovák fővárosban rendezett olimpiai reménységek versenye. Sorok Klaudia, a Győri Atlétikai Club első éves ifjúsági korú versenyzője 60 méteres gátfutásban kétszer is megjavította a korcsoport országos csúcsát. Farkas Roland tanítványa az előfutamban 8,49, a döntőben 8,39-os eredményt ért el. Az eddigi csúcsot Juhász Lilla tartotta 8,58 mp-cel, s ez a rekord 2010 óta állt fenn.

„Igazán annak a tükrében láthatjuk ennek az eredménynek az értékét, ha megnézzük a világranglistát – kezdte Farkas Roland. – Az utóbbi öt évben mindig hat között lett volna a világranglistán, sőt, kétezer-tizenegyben vezette volna azt. Persze ami késik, nem múlik, idén eddig senki nem ért el ennél jobb eredményt. Az sem mellékes, hogy Klaudiának ez volt az első versenye az ifjúsági gáton."

Sorok Klaudia tavalyi szezonját egy csúnya bokaszalag-szakadás tette tönkre. Emiatt nem vehetett részt az európai ifjúsági olimpián.

Nem volt idén gyorsabb eddig a fiatal győri atlétánál.
Nem volt idén gyorsabb eddig a fiatal győri atlétánál.


„Remélhetőleg most nem lesz ilyen malőr, s százméteres gáton ki tudja harcolni a részvétel jogát az ifjúsági olimpián. Ehhez a baki válogatón kell az első négy hely valamelyikén végezni" – mondta az edző.

Klaudia elmondta: kicsit meglepte, hogy már ezen a viadalon ilyen jó eredményt ért el.

„A felkészülés közepén vagyok, így nem számítottam arra, hogy ilyen időt futok – nyilatkozta a Bercsényi-iskola 10. osztályos tanulója. – Még most sem nagyon tudom felfogni, hogy országos csúcsot futottam, azt meg főleg nem, hogy ezzel vezetem a világranglistát."

Az év fő eseményével kapcsolatosan így beszélt a tehetséges sportoló: „Először a válogatót kell sikerrel vennem. A mostani formám mindenképpen jó alapot jelent, de azért a száz méter nem hatvan, sokat kell még edzeni."



Sorok Klaudia nemcsak az atlétikai pályán nyújt kiemelkedőt, az iskolai eredményével is a legjobbak között van. Tavaly megkapta a „Jó tanuló, jó sportoló" elismerést, melyre idén is pályázik.

„Szerencsére a tanári kar sokat segít, így tényleg nem kell mással foglalkoznom, mint az edzéssel és a tanulással. Szeretem csinálni mindkettőt, kialakult az életem, s jól érzem magamat ebben a szerepben. Időnként azért a barátnőimmel össze szoktam jönni, egy-egy mozi is belefér, de ők is megértik, hogy nekem a sport mennyire fontos, kitartanak mellettem úgy is, hogy keveset tudunk csak találkozni" – mondta végezetül Klaudia. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vermes: ˝Elhúzott a világ a magyar futball mellett˝

Huszonöt évvel ezelőtt egy bő fél idényt töltött Győrben a 67-szeres amerikai válogatott… Tovább olvasom