Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A győri önkormányzattól 80 millió forintot kap a GYAC idén

A győri Városháza által poraiból feltámasztott és újraindított Győri AC szakosztályainak összesen 80 milliós támogatást szavaztak meg a képviselők.

Mint arról online tudósításunkban beszámoltunk, a győri közgyűlés pénteken megszavazta a 2015-ös sporttámogatási összegeket.

A 284 millió forintos keretösszegre közel 570 millió forint értékben igényeltek támogatást a győri klubok. A kiemelten támogatott sportágak esetében reklámszerződés megkötésével az Audi-ETO női kézilabdacsapata 70, az UNI Győr női kosarasai 25, a Győri Úszó SE 10 millió forintra számíthat idén.

Az Audi-ETO és a Győri Úszó SE az előbb említett összegen túl további támogatást is elkönyvelhet: a kézilabdázók 30 millió, míg az úszók 15 millió forintos plusz pénzt kapnak.

Pénzhiányban nem fog szenvedni a GYAC

A győri önkormányzat által poraiból feltámasztott és újraindított Győri AC szakosztályainak összesen 80 milliós támogatást szavaztak meg a képviselők.

A piros-kék színeket viselő egyesülettől elsősorban azt várja Győr vezetése, hogy azokban az egyéni sportágakban, amelyek a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programján szerepelnek (atlétika, dzsúdó, tenisz, torna, úszás, kerékpár), neveljen olyan tehetséges fiatalokat, akik a fesztiválon a magyar csapat tagjai lehetnek.

Az biztos, hogy pénzhiányban nem fog szenvedni a GYAC. A teljesség igénye nélkül az atlétáknak 20, a teniszezőknek 15,2, a tornászoknak 15,05, a birkózóknak 11,9 millió, a dzsúdósoknak 11,7 millió forint jut a 80 millió forintból.

A többi GYAC-szakosztály kis(ebb) pénzekből gazdálkodhat, de még a megye III-ban induló labdarúgócsapatnak is jutott 2,48 millió forint.


Ilyen lesz a 2017-es olimpiai sportközpont Győrben: remélhetőleg minél több tehetséges győri fiatal sportolóval - látványterv: TSPC Kft.
Ilyen lesz a 2017-es olimpiai sportközpont Győrben: remélhetőleg minél több tehetséges győri fiatal sportolóval - látványterv: TSPC Kft.


A győri kajak-kenura 44 millió forint jut


A Rába ETO futsalklub 15 milliós támogatással számolhat, a Gyirmót labdarúgócsapata pedig 40 millióval. A Győri Vízisport SE a kajak-kenura 44, a vízilabdára 2, a szinkronúszásra félmilliót kap.

A Győri Vízügy evezőseinek és a ménfőcsanaki focinak 8–8, a SZESE hét szakosztályának 13 - ebből 8,4 millió a férfi kézilabdáé -, milliót ítélt oda a közgyűlés.

Az összes pályázó egyesületet és a megítélt pénzeket ide kattintva nézhetik meg! A márciusi győri közgyűlés online tudósítását itt tekinthetik meg!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Pontokat érő türelem

A Rába ETO négygólos győzelmet aratott a jól játszó Dunaújváros felett az élvonalbeli… Tovább olvasom