Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

A Győri Dózsáé a vagyonkezelői jog

Sportpolitika - Hosszú tárgyalások eredményeként a Győri Dózsa Sportegyesület határozatlan időre megkapta a Bercsényi ligeti létesítmény vagyonkezelői jogát.
A Győri Dózsa neve az elmúlt rendszerben – mint valamennyi dózsás sportköré – összeforrt a Belügyminisztériuméval, illetve a rendőrséggel. A rendszerváltás után ez a függőség mindenütt lazult vagy meg is szűnt, a klubok többsége átalakult. Az országban egyedül a győri maradt meg Dózsa néven. A lila-fehérek évek óta küzdenek azért, hogy megkapják a Bercsényi ligeti létesítmények vagyonkezelői jogát. Erőfeszítéseiket nemrégiben siker koronázta.

Horváth Zsolt, a Győri Dózsa elnöke:
„Meggyőződésem, hogy az egyesület rendszerváltást követő történetében az egyik legfontosabb döntés született, ezzel megszűnt a veszélye annak, hogy a fejlesztések és a beruházások esetlegesen kárba vesznek. Bármikor előfordulhatott volna ugyanis, hogy a kincstár eladja az egyesület feje fölül az ingatlant. A jelentősebb fejlesztések éppen ezért az elmúlt időszakban elmaradtak és csak az állagmegóvásra fordítottunk kellő hangsúlyt."

A befektetői csoport csak erre, az egyesület számára is kedvező döntésre várt, hiszen így hamarosan jelentős beruházások kezdődhetnek a Bercsényi ligetben.

„Egy 2011-ig szóló fejlesztési koncepcióval rendelkezünk – folytatja Horváth Zsolt. – Tavasszal már láthatók lesznek az első jelei. Elkezdjük rendbe tenni az öltözőket, a csarnokokat, a sportpályákat. Talán már az idén a teniszpályáink közül hármat be tudunk sátorral fedni. A futófolyosó fölé egy motelt szeretnénk felépíteni, mert külföldi és magyar atléta- és labdarúgócsapatok edzőtáboroztatására jelentős igény mutatkozik, szeretnénk kihasználni ezeket a lehetőségeket. A Győri Dózsa az elmúlt években tavasszal és nyáron rangos nemzetközi utánpótlás-futballtornáknak adott otthont, ezeket is folytatni szeretnénk immár kedvezőbb körülmények között. Jelenleg tíz szakosztállyal rendelkezik a klub, a jövőben is számítunk mindegyikük munkájára és eredményeire. Olyan minőségi stáb kialakítása kezdődött el, amely garancia lehet a nagyszerű jövőre. Reméljük, hogy a küszöbönálló fejlesztések révén a Győri Dózsa rövid időn belül ismét méltó helyére kerül a város sportéletében."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első hazai meccsén revánsra készül a Foton

Kosárlabda - Szerdán 18 órától játssza első hazai bajnoki mérkőzését a SEAT Foton Győr női csapata.… Tovább olvasom