Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A győri bokszoló aranyérmét is odaadta volna gyermekei gyógyulásáért

Nyéki Georgián mindkét fia kórházba került. A hatéves Kevin agyát vírus támadta meg, a négyéves Dávidot asztmaszerű tünetekkel vitték orvoshoz.
Három győri lép a kötelek közé a szerdán kezdődő országos bajnokságon. A tavalyi győztes Nyéki Georgián gyerekei betegsége miatt majdnem lemondta a részvételt, de most újult erővel készül a címvédésre.

Negyven klub 130 versenyzőjének részvételével szerdán kezdődik Kecskeméten az országos bajnokság, melynek döntőit szombaton rendezik. A győri Gladiátor Akadémia három bokszolóval képviselteti magát: 64 kg-ban Nyéki Georgián címvédőként indul, míg 69 kg-ban ketten érdekeltek, a tavaly Győrben rendezett ob-n bronzérmes Zámbó Dániel és Sárközi Attila.

A magyar válogatott Nyéki számára nem a legideálisabb volt a felkészülés, ugyanis pár hete mindkét kisfia kórházba került. A hatéves Kevin agyát egy vírus támadta meg, míg a négyéves Dávidot asztmaszerű tünetekkel vitték orvoshoz.

Nyéki Georgián és élettársa, Rozália most már egészséges gyermekeikkel, Dáviddal és Kevinnel. Fotó: M. M.
Nyéki Georgián és élettársa, Rozália most már egészséges gyermekeikkel, Dáviddal és Kevinnel. Fotó: M. M.


Pokoli két hét

„Pokoli két hét volt, ilyet még sosem éltem át, s többet nem is nagyon szeretnék – kezdte Nyéki Georgián. –Viszont a legfontosabb, hogy már mindkét fiú jól van, gyakorlatilag egészségesek. Én még ennyire nem örültem annak, hogy ilyen rosszak. Újra egymást nyűvik, olyanok, mint korábban voltak."

A magyar bajnok ökölvívó nem tagadja, az is felvetődött benne, hogy kihagyja a bajnokságot.

„Szeretek bokszolni, de ennél is jobban imádom a családomat, a gyerekeimet. Aki szülő, alighanem megérti, hogy nem lehet semmi sem fontosabb az ő egészségüknél, így ha kellett volna, odaadtam volna ezt az aranyat is, hogy rendbe jöjjenek. Szerencsére már jól vannak a srácok, így én is nyugodt vagyok, s azt gondolom, jó formában várom a meccseket. Hallottam, hogy mindenki engem szeretne legyőzni, állok elébe, szó szerint felveszem a kesztyűt. Szeretném az ob után az aranyérmet a gyerekeim nyakába akasztani" – fogalmazott a sportoló, aki beszélt a kálváriájukról is.

Gyors volt a gyógyulás

„Az egyik pillanatról a másikra jött a baj, Kevin egyszer csak hányt, estére pedig annyira rángatózott az ágyban, hogy rögtön rohantunk a kórházba. Másfél napig szinte nem is volt magánál, hallucinált, csak azt mondogatta, hogy zuhan lefelé. Először agyhártyagyulladásra gyanakodtak az orvosok, de szerencsére nem az volt. Hosszabb gyógyulási időt is jósoltak, hála istennek ez sem jött be, tulajdonképpen két hét alatt elmúlt minden baj. A kisebbik állapota ehhez képest nem volt olyan vészes, de állandóan fulladt, így őt is megfigyelték, de már neki sincs semmilyen baja. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az osztály minden dolgozójának, külön dr. Kovács Márta főorvosnak az áldozatos munkáját" – mondta Nyéki Georgián.

Bizakodó vezetőedző

Nagy Zoltán vezetőedző is örül, hogy minden jól alakult: „Teljesen meg tudom érteni Dzsordzsit, nehéz időszak volt ez számára, de a legfontosabb, hogy rendben vannak a gyerekek. Ami az ob-t illeti, ő tavaly már bizonyított, s most is minden esélye megvan a végső sikerre. Zámbó egy éve kettő-egyes pontozással kapott ki az elődöntőben, ha hozza azt a meccset, könnyen bajnok lehetett volna, de ez már a múlt. Jelenleg úgy látom, jó formában van, egész évben kiegyensúlyozottan teljesített, így odaérhet a fináléba. Sárközi meglepetést is okozhat, bár szerintem Dani még előbbre jár nála."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu - Győriek az év legjobbjai között

Színpompás rendezvénnyel búcsúztatta az elmúló esztendőt a magyar kajak-kenu sport. Tovább olvasom