Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A Gyirmót 40 milliót kapott, a Győri Dózsa semmit

A győri közgyűlésen tegnap döntöttek a pályázati úton támogatott sportágak támogatási keretének felosztásáról. A legnagyobb összeget a Gyirmót kapta, nem jutott viszont pénz több, eddig jelentősebb összeggel támogatott egyesületnek.

A tegnapi győri közgyűlés döntésének nyertese kétséget kizáróan a Gyirmót labdarúgócsapata, mely 40 millió forintot kap a várostól. Ugyancsak nem járt rosszul a labdarúgó-utánpótlásban tevékenykedő Üstökös FC és a megyei első osztályban szereplő Ménfőcsanak focicsapata az egyaránt 9,5–9,5 millió forintos támogatással.
A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub hétmillió forintot kapott, s az NB I/B-ben szereplő férfi kosárlabdások is elégedettek lehetnek, hiszen a felnőttbajnokságban szereplő Széchenyi ESE és az utánpótlásnevelést végző Győri KC egyaránt 4–4 millió forint támogatáshoz jut a döntés értelmében.

A korábbinál nagyobb pénzösszeghez jut az NB I/B-s női kézilabdacsapat, a VKCSK is, melynek a közgyűlés hárommillió forintot szavazott meg a második számú győri női kézilabdaklubnak.
Szintén hárommilliót kapott a Győri Lövész Klub és a Bercsényi DSE tornaszakosztálya, 2,8 milliót szavaztak meg a képviselők a Győrszentiván labdarúgóinak, két és fél millióval számolhat a Győr-Révfalu Tenisz Club.

A Győri Atlétikáért Alapítvány és a Győr-Szol TC 2–2 millió forintban részesül.

Pénz nélkül maradt ugyanakkor többek között a Győri ETO FKC, a Győri Dózsa – sem a birkózók, sem az atléták, sem az NB I-es női csapat nem kap támogatást – és a Győri Vízisport SE vízilabda-szakosztálya.
Utóbbi sportággal kapcsolatban elhangzott a közgyűlésen, hogy mindezek ellenére a vízilabda szerepel abban az öt sportágban, melyet hosszú távon támogatni szeretne a város, de mindez nagyban függ a multifunkcionális csarnok és az uszoda megépítésétől.

A Győri ETO FC – az Audival kötött megállapodásra hivatkozva – önként mondott le az utánpótlás támogatására igényelt harmincmillióról. Ezt Tarsoly Csaba, a győri klub elnöke már akkor, a szerődés aláírásakor bejelentette.

Olvasóink írták

 • 15. ZéZé 2011. március 28. 19:45
  „Ugyanez megy a politikában is, és az élet minden területén. Akiket naivan megszavaz az ország, azok szépen a saját zsebükre hozzák a döntéseket. És ez mindegyik oldalra igaz. Aki épp nincs hatalmon az fujjol a másikra, aztán ha odakerül akkor ö nyúlja le a pénzeket, és építi a királyságát.
  Nincs mit tenni........”
 • 14. Tudós-1 2011. március 28. 11:35
  „..."A tegnapi győri közgyűlés döntésének nyertese kétséget kizáróan a Gyirmót labdarúgócsapata, mely 40 millió forintot kap a várostól."..
  .."Pénz nélkül maradt ugyanakkor többek között a Győri ETO FKC, a Győri Dózsa - sem a birkózók, sem az atléták, sem az NB I-es női csapat nem kap támogatást - és a Győri Vízisport SE vízilabda-szakosztálya."..
  ..."vízilabda szerepel abban az öt sportágban, melyet hosszú távon támogatni szeretne a város, de mindez nagyban függ a multifunkcionális csarnok és az uszoda megépítésétől."...
  Ellentmondások sorozata!
  A Gyirmóti focinak nincs sportértéke Győr városára nézve. Ellenben a támogatást nem kapott szakosztályok - ffi kézilabda, atlétika, birkózás, női labdarúgás, vizílabda - nagyobb tömeget mozgatnak meg, s ráadásul olimpiai sportágak ők is!
  A vizílabda támogatására vonatkozó megjegyzés pedig azt sugallja, hogy addig, amíg nincs uszoda, addig szünjön meg a szakosztály?!
  A sporttámogatás ilymódon történt elosztása nem sportértékre, nem az általuk mozgatott tömegek figyelembe vétele alapján történt, hanem az un. politikai mutyi eredménye győzött. Az járt jól aki jól fekszik ill. mindig jól fekszik az aktuális politikánál. Szomorú, hogy a sportba így belekeveredett a politika az amatőr szinten is. Addig nem is várhatunk komolyabb előrelépést, amíg ilyen állapotok uralkodnak. Megjegyzem a Győri eset nem példanélküli az országban. De! Vannak olyan ÖK-ok melyek kivételek.
  Itt Győrben a jövőt, a gyermekek egészségét, sportolási lehetőségeit csorbítják a döntések.”
 • 13. jóhatudod 2011. március 28. 09:27
  „Tavaly meg 30-t,és mindezt csak azért hogy a szargyártópéter-nek a "csodacsapata" ! Csak azt nem értem,hogy akkor miért nem a saját vagyonából finnanszirozza őket. UNDORITÓ AMI A SPORTTÁMOGATÁSOK TERÉN MEGY !!!”
 • 12. pacsibácsi 2011. március 28. 09:00
  „.viki27!

  Az már korábban megjelent, itt a pályázat útján elnyert pénzekről van szó. Amúgy 40 millió forintot kap a női kosár.”
 • 11. Vakegér 2011. március 28. 08:42
  „Nevetséges az egész...
  Vagy inkább siralmas?
  Egy sikersportág első számú városi csapata 0 Ft támogatást kap, míg ugyanazon sportág női második számú csapata 3 milliót. Mindkettő másodosztályú, az egyik még akár fel is juthatna az első osztályba a másik meg elvegetál ott. Vagy nézzük a férfi kosárlabdát, amit kis országunkban nagyon alacsony szinten űzne. Itt a kiesőjelölt férfi kosárlabda csapat kap 4+4 milliót. Nem tőlük sajnálom, csak az értékrenddel vannak gondok.
  És akkor még a szóvivő úr hobbicsapatáról nem is beszéltünk...”
 • 10. Hahota 2011. március 27. 19:36
  „Zag.
  Csak nem a jóképességű B... úrra célzol?
  A hitvány ok, de az "urak" az nem odavaló!”
 • 9. zag 2011. március 27. 19:13
  „Ménfőcsanak?Jól tudjuk,miért.Férfi kézilabda semmi?urak,ti urak,ti hitvány ebek!”
 • 8. balazsmail 2011. március 27. 10:51
  „Nevetséges, 40 millió egy falusi focicsapatnak.
  Férfi kézilabda??? Például.
  Szánalmas az egész. Borkai is inkább maradt volna a lovon....”
 • 7. játékvezető100 2011. március 26. 22:34
  „Sajnos úgy látszik igaza lett azoknak akik féltek ettől a költségvetéstől. Üstökös ??? kinek a gyereke van ott !! Győrszentiván focicsapat már eddig süllyedtünk. Ha ők igen akkor a többi miért nem?? Osszanak kevesebbet és azt több felé. Nagyon kilóg a lóláb ahol ismerős ott segítség a többi nem számít,tudom sok helye lenne a pénznek de azért segíteni kellett volna egy nagy csapat újra éledését hogy újra nb I legyen Győrbe megérdemelnék, de egy megyei I és egy megyei II csapat miért?? Utánpótlás ? az más egyesületeknél is meg van !!! Tehát ők jókor voltak jó helyen !!!”
 • 6. focci 2011. március 26. 22:16
  „Gratulálok a városnak az igazságos elosztáshoz. A DAC-nál is van volt FIDESZ-es országgyűlési képviselő igazán adhattak volna egy kis aprópénzt. Itt is foglalkoznak gyerekekkel, de lehet, hogy ez a pálya meg a Gyirmótnak kell. Hajrá Pécs ! Az, hogy a férfi kézilabda semmit nem kap egy megyei I. osztályú focicsapat meg 9.5 milliót azt hiszem mindent elárul. Majd a WHB megépíti a csarnokot és akkor lehet, hogy 40 milliót ők kapják.”
 • 5. .viki27. 2011. március 26. 21:13
  „A női kosárlabda csapatról nem mertek írni?Ők mennyi támogatást kaptak?Szógyártó elvtárs hobbija.
  A Dózsa pályának már eldőlt, a sorsa lakópark épül a helyén úgyhogy muszáj le amortizálni.”
 • 4. maraton 2011. március 26. 19:37
  „SZÉGYEN!!! A férfi kézilabdacsapat miért nem kapott támogatást?”
 • 3. jóhatudod 2011. március 26. 11:53
  „A borkai úr már elfelejtette mikor a katonai kollégiumba volt,és a dózsások adtak otthont a "hős" katonáinak a sporttelepen milyen állapotok vannak !! Oda kell nyomni a sport támogatást ahol milliók vannak ??? /eto,gyirmót / A tömegsport,az utánpótlás nevelő klubok meg nem kapnak semmit ! Régi célja a városvezetésnek a dózsa pálya felszámolása / biztos valami fityeszes épitési vállalkozónak kellene a terület,vagy itt lenne a 127. bevásárló köpont pénzmosoda ???/ /,és ezt csak néhány sportszerető ember tudta megakadályozni. NAGYON IDEJE LENNE HA A POLITIKA KIVONULNA A SPORTBÓL !!!”
 • 2. öszödiböszme 2011. március 26. 11:20
  „Ménfőcsanaki fityesz fc. Hol itt a meglepetés? Akinek meg köszönhető a Csanaki utánpótlás meg sehol. Köszönjük Keke, Máté!”
 • 1. Hahota 2011. március 26. 11:12
  „Hát igen!
  Megint ez a fránya politika. Már a sportban sem azt nézik, hogy ki mit tesz le az asztalra, hanem a politikai beállítottsága alapján kapja jelen esetben a PÉNZT.
  Borítékolható volt a fenti felsorolásban lévő egyesületek "pénzkapása" (Fi...-közeli egyesületek).
  Szörnyű ez az ország.
  A többi egyesület, aki nem kapott támogatást jobban teszi (ha pénzt szeretne kapni) változtat a politikai hozzáállásán és lealacsonyodik erre a gusztustalan politikai szintre! Itt nem számít a minőség, gyerekek stb. csak a PÁRT.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Győrben a világbajnok

Győrben, a jövő hétfői Rába ETO–Borsod Volán futsalmérkőzés szünetében tart bemutatót Kovács… Tovább olvasom