Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

A gravitáció is ellenfél

Hopp-Parádé néven első alkalommal rendeznek ugrógálát szeptember 16-án 13 órától Győrött, a Rába Quelle fürdő előtti parkolóban – hangzott el az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján. A látványos show-elemekkel tűzdelt, félnapos, ingyenes szabadtéri rendezvény középpontjában a gravitáció legyőzése áll.
„Győr kiemelt figyelmet fordít a fiatalok sportolására, az idei költségvetésben több pénz jut erre. Számomra mindig rossz érzés, ha az élsport és a tömegsport különválik egymástól. Éppen ezért remek dolognak tartom, hogy a Hopp-Parádén a kettőt összekapcsolják a szervezők. Az elismert élsportolók jelenléte pedig tovább fokozza a várakozást" – mondta dr. Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő.

Molnár Péter városi sportigazgató az elhangzottakhoz hozzátette: kevés szabad területet találtak a városban, végül a Rába Quelle fürdő mellett döntöttek. A tervek szerint mobil lelátókat építenek fel, melyeken 1000–1500 érdeklődő foglalhat helyet.

Somogyi János ötletgazda, főszervező elmondta: évente szeretnék megrendezni a Hopp-Parádét, amelynek korábban Salgótarján és Somoskő volt a házigazdája.

„Azért döntöttünk Győr mellett, mert a város már komoly eredményeket mutatott fel a versenysport és a szabadidős rendezvények területén is. A verseny reflektorfényében a gravitáció leküzdése áll. A viadal fénypontja a női magasugrás lesz, a világ legjobb hat sportolója közül kettő Győrött szerepel, de férfi rúdugrásban is várunk atlétákat. Látványosnak ígérkezik a gála, hiszen az élmény sokkal testközelibb lesz, mint például egy hatalmas csarnokban. Zsákolóbajnokság, sportakrobatika és »ugord át magad« elnevezésű versenyszám is helyet kap a programban. Keressük a legmagasabb magyar embert is, aki annyi ezer forintot kap, ahány centiméter magas."

A tizenegyszeres magyar bajnok Győrffy Dóra még soha nem versenyzett Győrött, az I. Hopp-Parádén mindezt bepótolhatja.

„Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, Nyugat-Európában már nagy tradíciója van az ilyen jellegű versenyeknek. A nagy stadionokban rendezett viadalokhoz képest ez sokkal hangulatosabbnak ígérkezik, ilyenkor a szurkolók csak ránk figyelnek. Tizenegy éve veretlen vagyok Magyarországon, nyilván ezt szeretném is megőrizni. A gálán összecsaphatok a győri riválisommal, Babos Ritával, biztosan nagy kihívás lesz számára is a verseny. Az egyik célunk, hogy megismertessük és megkedveltessük a gyerekekkel az atlétikát, amely egyébként alapsportágnak számít."

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat bajnoki címet szerzett a máriakálnoki iskola

A mosonmagyaróvári Haller János-iskola tagiskolájaként működő máriakálnoki iskola diákjai az idei… Tovább olvasom