Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

A Fradi és a Győr váltást kezdeményez

A Ferencváros, valamint a győri Bercsényi tornaszakosztálya is szorgalmazza a váltást a magyar tornasport élén. A változásig a fővárosi klub tornászai nem vesznek részt a versenyeken.

A Kisalföldben nemrég számoltunk be róla, a Ferencváros, a KSI és a Dunaferr mellett a győri Bercsényi DSE tornaszakosztálya is nehezményezte, hogy nemrég Fazakas Csabát választotta meg a szövetség elnöksége kapitánynak. Az említett klubok szerint figyelmen kívül hagyták az edzői kar véleményét, ugyanis ők Puskás Jenőt, az eddig az utánpótlással foglalkozó Heraklész-program vezetőjét ajánlották a tisztségre. Időközben a botrányt kirobbantó fővárosi klub irányítói, valamint a Bercsényi DSE az elmúlt hétvégi győri utánpótlásversenyen olyan bejelentést tettek, amely alapjaiban változtathatja meg a magyar tornasport vezetői struktúráját.

A Ferencváros vezetőedzője, Láng Géza szerint mindenképp változásra lenne szükség:
– Elsősorban azt szögezném le, hogy nem csupán a Ferencváros érdeke a változás. Azt szeretnénk, ha azok döntenének a férfiszakág dolgairól, akik abban dolgoznak, így elkerülhetők lennének az olyan botrányok, amilyenek nemrég a kapitányválasztásnál előfordultak – mondta Láng Géza.

A zöld-fehér egyesület szerint különben is jogszerűtlen a mostani szervezeti felépítés. A sportág legfőbb honi irányítója ugyanis a MATSZ, amivel természetesen még nincs probléma, viszont az „alatta" működő MOTESZ a Fradi szerint nem felel meg a jelenlegi sporttörvény feltételeinek.

– A MOTESZ, amelynek tagjai közt a női szakág, a trambulinosok és a tömegsport képviselői jelen vannak, döntenek a férfi tornasportról, amely szerintem nem jó. Ki kell válni ebből a szervezetből és külön, mint férfiszakág közvetlen a MATSZ alatt szeretnénk megalakítani egy demokratikus vezetőséget. Ennek összetétele a bajnokságban részt vevő csapatok eredményeitől függően is, minden évben változna – említette Puskás Jenő, a már említett utánpótlásprogram vezetője.
A jogászok által elkészített tervezetet a Ferencváros képviselői a legközelebbi kibővített férfiszakági ülésen teszik az illetékesek elé. Ha nem lesz változás – elmondásuk szerint –, a Ferencváros továbbra is bojkottálja a hazai versenyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantasztikus hajrával francia siker

Franciaország - Anglia 2 - 1 Tovább olvasom