Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A fogyatékossággal élők sportjával is foglalkoznak

Sportpolitika - Rendkívüli közgyűlést tartott a megyei sportszövetségek egyesülése, hogy meghozza azokat a döntéseket, amelyek a megyei sportigazgatóság megszűntével erre a közhasznú szervezetre háruló új feladatok ellátásához szükségesek.
A küldöttek, a megyei szövetségek jelen lévő elnökei teljes egyetértésben jóváhagyták azt az együttműködési megállapodást, amelyet még januárban írtak alá a megyei önkormányzatnál. Döntés született az alapszabály szükséges módosításaira vonatkozóan és elfogadták az egyesülés szervezeti és működési szabályzatát, valamint a gazdálkodási és ügyviteli szabályzatot.

Mindezek eredményeként most már minden akadály elhárult, s teljes lendülettel végezheti a megye sportjában meghatározó feladatait a sportszövetségek egyesülése. A célkitűzéseknek megfelelően ebben a tevékenységben fontos szerepet kap az együttműködés a települési és kistérségi önkormányzatokkal. Az eddig is igen fontos feladatnak számító egészségmegőrzésre nevelés, a szabadidő hasznos eltöltésének segítése keretein belül ezentúl még nagyobb hangsúlyt kap a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. A megyei sportszövetségek egyesülése programjában kiemelt szerepet kap a fogyatékossággal élő lakosság szabadidős sporttevékenységének népszerűsítése, szervezése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillogó megyei érmek a serdülőbajnokságról

Atlétika - Budapesten rendezték meg a fedett pályás serdülő országos bajnokságot, melyen három érmet… Tovább olvasom