Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A fiatalokban van a jövő

Kézilabda - Várakozás alatt szerepelt eddig a bajnokságban a Győrhő-ETO férficsapata. Fűzy András ügyvezető szerint egy fiatal csapat felépítése a jövő útja.

Hatból hat vereséget szenvedett a Budapest Bank-férfiligában a Győrhő-ETO férficsapata. Fűzy András, a klub ügyvezetője elmondta: természetesen nem egészen így képzelték a bajnoki rajtot.

Fókuszban az utánpótlás

„Több ok vezetett idáig. Be kell ismerni, a légiósválasztás a nyáron nem sikerült jól. Gheorghe Roman nem váltotta be a reményeket, ezért is bontottunk vele szerződést közös megegyezéssel. Az előzetes elképzelés az volt, hogy decemberben leülünk a szakmai stábbal, hogy megbeszéljük, hol vannak hiányosságok. Ezt a beszélgetést előre kell hozni. Az jól látszott az eddigi meccseken, hogy leginkább átlövő és beállós poszton szorít a cipő. Jó lenne még egy kapust is hozni. Más kérdés, hogy ilyenkor nem könnyű találni olyan játékost, aki segítségünkre lehet. Az is biztos, át kell gondolni, miként lehet életképes hosszabb távon a férfi kézilabda Győrben. Itt jegyezném meg, sokszor megtalálnak bennünket a mai napig, hogy nekünk nem más a célunk, mint megszüntetni a szakosztályt. Minderre csak azt tudom mondani, hogy ha ez valóban így lenne, akkor több mint két éve nem vesszük át a csapatot. Azzal is tisztában kell lenni, hogy az elmúlt két-három évben alaposan felverték a klubok a játékosok árát, s a jelenlegi helyzetünkben nem vagyunk versenyképesek ebben az egymásra licitálásban. Szent meggyőződése az elnökségnek, hogy a győri férfi kézilabda élete az utánpótlásban rejlik. Nem igazak azok a vádak sem, hogy nincs háttérbázis. A serdülő- és az ificsapat is remekül szerepel a különböző bajnokságokban, s számos tehetség, korosztályos válogatott játszik hétről hétre zöld-fehérben" – mondta Fűzy András, hogy a klub középtávú koncepciójában éppen ezen fiatalok térnyerése szerepel.

Szabó Andrásékra (fehérben) nagyon nehéz év vár az idei bajnokságban.
Szabó Andrásékra (fehérben) nagyon nehéz év vár az idei bajnokságban.

 

Vannak fizetési csúszások

„Két lehetőségből választhatunk. Vagy beleteszünk még néhány tízmillió forintot a felnőttcsapatba, elvegetálunk a bajnokságban, s ha szerencsénk van, mint tavaly, bentmaradunk. Ennél a lehetőségnél az is fennáll, hogy a légiósok és más csapatoktól érkezők éppen saját fiataljaink elől veszik majd el a helyet, akik emiatt továbbállnak majd. Vagy pedig arccal az utánpótlás felé fordulunk, s helyi erőből felépítünk egy fiatal csapatot, vállalva azt, hogy esetleg egy-két évig a másodosztályban szerepeljen az első csapat, ám némileg megtisztulva egy helyi bázisra épülő csapattal szerepelnénk. Talán ez a szurkolókat is visszahozná a lelátóra" – tette hozzá az ügyvezető, aki a tartozásokról szóló híresztelésekre a következőt mondta: „Nem tagadom, vannak pár hetes csúszások, ám a szerződés szerinti határidőt csak a legritkább esetben lépjük túl. Az utánpótlásedzők bérével kapcsolatosan az igazsághoz annyi hozzátartozik, hogy a női és a férfiszakág szétválása után – ami egyébként még azelőtt történt, hogy mi átvettük volna a csapatot – jogilag nem volt rendezett szerződése a szakembereknek. Ennek ellenére folyamatosan teljesítjük ebbéli kötelezettségeinket is."

Új szponzor a láthatáron

Hír még, hogy a győriek a Dunaferrtől négy évre leigazolták Petrovszki Pétert, aki tavaly kölcsönben szerepelt már a győrieknél. Technikai vezetőként visszatért a klubhoz Jakab Lajos. A klubvezetés megállapodott az egyik kábeltelevíziós szolgáltatóval, hogy támogatóként felsorakozik a klub mögött.

Olvasóink írták

 • 10. Tehetem 98 fesztivál 2008. november 11. 00:15
  „Mit vártok ti a Fűzy Andrástól? Ő egy országos hírű kisstílű csaló. Annak idején engem is megkárosított, sajnos elvakított a siker, amit ígért, tizenpárévesen nem láttam a dolgok mögé, és mindent akartam. Miről beszélek? Nézzetek utána annak a tehetségkutató versenynek, ami alapján a nevemet választottam... Az ő nagy agyrémje volt, és rászedte vele szinte az egész országot, a kisiskolások, középiskolások sikerbe vetett hitét használta ki... Aztán az ő csalását, átverését anno a Kasolvencia Kft. hajtotta be rajtam, havi törlesztésben.. Erre ment el az ösztöndíjam a főiskolán... Sok száz embert becsapott, átvert, ezt közelről tudom... Nyilvánosan nem írok semmit, mert szerintem volna arca beperelni rágalmazásért.. Naná, hogy semmilyen papírom, bizonyítékom nincs, ahogy az utánpótlás edzőtöknek sincs, alaposan kitalálta ő ezt... Mindenhol ott volt, de mivel papír nem volt, mégsem volt ott... Már annak idején is mindenben üzleti fantáziát látott, legalábbis magának. Akik meg hittek neki, azok csak szívtak... Andris, nyugodt lehetsz, én nem felejtek, pláne a szegedi középdöntő és a "telefon téma" után! Az internet meg fogja keseríteni a sorsodat, biztos lehetsz benne!”
 • 9. egy győri szurkoló 2008. október 15. 13:30
  „T. Szerkesztőség!
  Az, hogy most a férfi kézilabda itt tart, nem másnak tudható be, mint annak, hogy amit a férfi kézilabádra lehetett, illetve kellett volna fordítani, belepumpálták "a városban nagy múlttal rendelkező" női kosárlabda csapatba. Meg kell nézni, hogy kik voltak a szponzorok mondjuk úgy - és nem kell nagyon messzire menni - két-három évvel ezelőtt, és meg kell nézni, hogy kik állnak most a férfi kézilabda mellett, és kik a női kosárlabda mellett.
  ENNEK A CSAPATNAK IGEN IS VAN JÖVŐJE, és nem csak a fiatalok miatt!!! Nem kellenek ezek a csúsztatások, amiket a T. Füzy úr állít!!! Nagyon tehetséges fiataljaink voltak, vannak és lesznek is, ezt mindenki tudja. De a férfi kézilabda sportnak, van múltja, ha nem így vezetnék a szakágat itt GYőrben, ahogy, akkor igen is lenne normális jelene és jövője is.”
 • 8. K K 2008. október 12. 21:23
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  Szeretném h hozzászólásoomat nem csak az interneten, hanem az írott sajtóban is közzétenék!

  Füzy A. nyilatkozata sokakat feháborít. Egyértelműen kimondja, hogy a férfi kézilabda csapatot vissza akarják fejleszteni, és NB I. B-ben folytatni. A fizetési csúszások sem egy-két hetesek, hanem Egy-Két HÓNAPOSAK. Semmi gond nem lenne a csapattal ,és a játékosok vásárlásával, ittartásával, ha a férfi kézilabda csapat pénzét nem a Kosaras Lányokba fektetnék, akikre senki sem kíváncsi itt Győrben!!! A Kosarat viisza kell vinni Sopronba, ahol eddig is volt!!! Itt Győrben pedig teljes energiával, és a fiúknak járó juttatásokkal együtt a kézilabdát kell továbbra is támogatni, hogy ott tudják folyatani ahol eddig voltak, és ahol a helyük van: NB I-ben!!!!!”
 • 7. szakértő 2008. október 09. 20:05
  „handball béla:
  ezt nem a mostani vezetés maffiázta el, hanem még a Vanyus és bandája...”
 • 6. handball béla 2008. október 09. 19:41
  „Kommunikáció az nagyon megy. Más nem igen...
  Hogy miért álltak a tisztelt urak a férfi kézilabda csapat mögé?
  Mert ezen keresztül is akarták elfogadtatni a győriekkel a nem kívánt női kosárlabdát.
  No és arra is válaszolni kéne a tisztelt uraknak, hogy miért folyik keresztül minden pénz a női kosárlabda számláin aminek rendeltetési célja a férfi kézilabda csapat lenne.
  Minden pénz oda kerül ahová kellene?
  Az elmúlt 15 évben halálra ítélték a férfi kézilabdát Győrben a vezetők, a mostani egyesületi vezetők pedig befejezik a munkát, mint a hóhérok.”
 • 5. osztógép 2008. október 09. 18:33
  „rengeteg tehetség kallódott el, és fog is. Jakab L. mit keres megint a húsosfazék körül??? botrányos...”
 • 4. egy_volt_játékos 2008. október 09. 18:32
  „remélem Vanyus A. büszke magára, hogy tönkrevágta a férfi szakágat...még az a szerencse hogy a csajoknak még megy (egy darabig...) addig van mivel takarózni!”
 • 3. morgó 2008. október 09. 18:23
  „elő kellene venni az elmúlt 15 év klubvezetését és városi sportvezetést (amikor egyben volt a férfi női kézilabda szakág) és átfogó vizsgálatot tartani, hogy mi vezetett ideáig... a felelősöket pedig felelőségre vonni... csak az a baj, hogy az ebben az országban nem divat... :(”
 • 2. Jeromos 2008. október 09. 11:52
  „Jó dolog, hogy foglalkoznak ezzel a problémával, de ahogy ki lehet olvasni a cikkből "a vezetőség" máris belenyugodott a másodosztály gondolatába. Mivel a meglevő játékosállományt sem tudják anyagilag finanszírozni, az teljesen egyértelmű, hogy a csapat megerősítése lehetetlen feladatnak látszik, tehát egyenes út a kiesés felé.
  A fiatalítás szép gondolat és eredményre is vezethetne - legyen: tisztítótűz - de ezt is nehéz elképzelni egy olyan edzővel aki 25 év alatti játékosoknak nem ad bizalmat. 2 évvel ezelőtt Tóth L.-nál valóban játszottak 20 év körüli játékosok és nem is rosszul.
  Szóval van egy-két ellentmondás, jó lenne már legalább tisztán látni, ha már az eredmények úgysem jönnek.”
 • 1. Kósa Lajos 2008. október 09. 11:52
  „Kedves András, ha jól értelmezem, akkor az utánpótlás-edzőknek nem volt jogilag rendezett szerződése, de ti ennek ellenére a mai napig fizettek, tehát logikusan ez azt jelenti, hogy még most sincs. Nem kéne tán kötni velük valamit?...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni bíró volt a történelmi sárga lap felmutatója

Labdarúgás - Hamarosan hetvenéves lesz az a játékvezető, aki először alkalmazta Magyarországon a… Tovább olvasom