Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

A fiatalok fejlődése volt az elvárás

Labdarúgás - A bajnoki kiírás értelmében az élvonalbeli együtteseknek fiókcsapatot kellett indítaniuk az NB III-ban. Az FC Sopronnál Végh Tibor igen szűk kerettel vágott neki a szezonnak.
Az FC Sopron B szakvezetője az őszi szezon értékelése kapcsán kifejtette: eredményben meghatározott cél nem volt a gárda előtt. Más jellegű viszont igen, ennél az együttesnél a fiatalok fejlődése volt az elvárás: „A fiataloknak nagy lehetőség, hogy az ifibajnokság után, abból a korosztályból kiöregedve, a felnőtt NB III-ban játszhattak. Szűk kerettel dolgoztunk, összesen tizenöt labdarúgóval."

Edzőjük szerint folyamatosan érett, fejlődött a soproniak játéka. Fotó: N. P.


Végh Tibor csapatához nemritkán „játszottak le" olyan játékosok, akik az NB I-es gárda tagjai voltak, de adott esetben vagy eltiltásukat töltötték, vagy nem fértek be az élvonalbeli keretbe egy-egy mérkőzésen. A szakvezető szerint azonban az NB I-es labdarúgók érkezése nem mindig jelentett erősítést: „Néhány forduló után kértem Détári Lajost, hogy ne küldje le tömegesen az első csapat játékosait az NB III-as meccsekre. Azt kell mondjam, amikor közülük többen nálunk játszottak, nem igazán jelentettek erősítést, elég ritkán lehetett látni, ki is NB I-es labdarúgó, nem nagyon volt különbség a teljesítményekben. Hogy miért, arról leginkább e játékosokat kellene megkérdezni... Mivel a játékukkal nem igazán tudták húzni magukkal az NB III-as keret tagjait, úgy voltam vele, a helyet, s azzal együtt a fejlődés lehetőségét ne vegyék el a fiataloktól, játsszanak ők minél többet."

Amikor arra kértük, egyénileg értékelje fiatal csapata játékosainak teljesítményét, a következőt mondta Végh Tibor: „Azzal, hogy gyakran rutinos, felnőtt játékosok ellen futballozhattak, folyamatosan érett, fejlődött a játékuk. A csapat minden játékosa becsülettel készült egész ősszel, s ha valakit ki kell emelnem, az a csapat legfiatalabb játékosa, Varga Domonkos, aki noha még 18 éves sincs, végig kiegyensúlyozott stabil teljesítményt nyújtott."

A tavasszal kapcsolatban az elvben már az NB I-es csapatot is irányító Végh ennyit mondott, ha nem lesz NB I, akkor NB III sem...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az újabb határidő: vasárnap 17 óra

Labdarúgás - Vasárnap 17 órára vár végleges választ vételi ajánlatára a soproni önkormányzat az FC… Tovább olvasom